«Καμία περικοπή συντάξεων με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». | Άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στο «Παρόν της Κυριακής».

Επιστροφή στην κανονικότητα διεκδικούμε. Κανονικότητα, χωρίς το μνημονιακό κανιβαλισμό της λιτότητας, των μειώσεων και των περικοπών, αλλά και μακριά από το καθεστώς της ρεμούλας , της μίζας και του πλιάτσικου, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.

Αυτό διεκδικήσαμε, όταν το καλοκαίρι του 2015 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη συνείδηση μας και τις δεσμεύσεις του Ιανουαρίου του 2015. Διεκδικήσαμε να κερδίσουμε χρόνο και χώρο το Σεπτέμβριο του 2015. Οι πολίτες , ο λαός μας , οι μόνοι σύμμαχοί μας έμειναν αρωγοί δίπλα μας, δίνοντάς μας δεύτερη ευκαιρία.

Μαζί με το λαό είμαστε τα πάντα, χωρίς το λαό πουκάμισο αδειανό, ένα τίποτα.

Στο μεταξύ αυτοί που στη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση μας προέτρεπαν, σχεδόν εκβιαστικά: «κλείστε, κλείστε, κλείστε, βουλιάζει η χώρα», τώρα επικαλούνται τα μέτρα του 2019 και του 2020, ως «επερχόμενο 4ο μνημόνιο» που ζητούσαν όχι οι Ευρωπαίοι , αλλά το ΔΝΤ, για να κλείσουν εκείνες οι αξιολογήσεις. Το ΔΝΤ δεν πίστευε ότι μπορεί η χώρα μας δημοσιονομικά να πετύχει βιώσιμο πλεόνασμα 3,5% και απαίτησε τότε ως μέτρα διασφάλισης τα μέτρα για το 2019 και το 2020.

Σήμερα όμως τρεις μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος με δείκτη αύξησης του ΑΕΠ  2,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2018 και τους ρυθμούς επίτευξης του πλεονάσματος άνω του 4%,

σήμερα με την στοχευμένη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω των POS, την οικειοθελή αποκάλυψη αφορολόγητων εισοδημάτων, στους παραδεισένιους τόπους των offshore , πάνω  από τα 7 δις. ευρώ ( φόρος 800 εκατ.),

σήμερα που μαζί με τους πολίτες πετυχαίνουμε  τους στόχους ,

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ  ξεκάθαρο:  τα μέτρα για το 2019 και το 2020 , δηλαδή μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, πρέπει να αρθούν. Αν μάλιστα το ΔΝΤ αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα ,τότε αυτός ο στόχος γίνεται περισσότερο ρεαλιστικός.

‘Όταν έρθει η ώρα λοιπόν, η λογική της ελάχιστης κοινωνικής ευαισθησίας πρέπει να πάρει τη ρεβάνς από τον παραλογισμό της αναλγησίας, άνευ λόγου και αιτίας, ενός επιπλέον γύρου λιτότητας, επειδή το πρότεινε το ΔΝΤ.

Λιτότητα , περικοπές, μειώσεις, το μαύρο παντού πρέπει να μείνει ΠΙΣΩ.

Δεν μπορεί να λες βγαίνω από τα μνημόνια τον Αύγουστο και τέσσερις μήνες μετά την 1η Ιανουαρίου  να μειώνεις τις συντάξεις, όταν μάλιστα θα έχεις  πλεόνασμα 1 δις στον ΕΦΚΑ.

Κοντός  ψαλμός αλληλούια, αφού από το Νοέμβριο του 2018 θα αρχίσει η συζήτηση του  προϋπολογισμού του 2019.Ο στόχος σαφής: τουλάχιστον από ένα ύψος και κάτω δηλαδή από 1.000 ευρώ σύνταξη (κύρια+επικουρική), ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ.

Οι καταστροφολόγοι βρήκαν νέο εσχατολογικό σενάριο για να κάνουν μαύρη τη ζωή των περήφανων γηρατειών. Αφού ο κόφτης δεν πούλησε, αφού τα πλεονάσματα δεν ήταν πέτσινα, αφού τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν νωρίτερα, τώρα λυσσομανούν, με την επαπειλούμενη μείωση των συντάξεων.

   Σε ποιους τα λένε αυτά;  στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ό,τι εξοικονόμησε  από τις χρήσεις 2016, 2017 , βάζοντας τέλος στα πάρτυ της διαφθοράς σε υγεία, εξοπλισμούς, δημόσια διοίκηση, το επέστρεψε στους άνεργους, άστεγους, άπορους και τις δύο χρονιές(2016:617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους-2017: 1,4 δισ. ευρώ σε 4 εκατ. συμπολίτες μας).

Δεν έχει να περιμένει ΤΙΠΟΤΑ ο λαός και οι πολίτες από το Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Τους ρωτούν οι δημοσιογράφοι:  «Αν για τον οποιοδήποτε λόγο αύριο έχουμε εκλογές και γίνετε κυβέρνηση, τι θα κάνετε με τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο; Απάντηση 1η : Θα εφαρμόσουμε το νόμο λένε. Απάντηση 2η:  Δεν δεσμευόμαστε για τίποτα λένε. Απάντηση  3η: Θα δούμε ….λένε.

-Άλλωστε ο αρχηγός Κυριάκος δεν το έχει κρύψει. Στις 2/2/2016 μιλώντας στο ΣΚΑΙ δήλωσε απερίφραστα: «Δεν το έκρυψα ότι θέλω μείωση των συντάξεων».

-Άλλωστε ο γνωστός αντιπρόεδρος της ΝΔ  είναι αυτός που δήλωσε: «τόσα και άλλα τόσα μέτρα θα ψηφίσουμε. Φέρτε θα τα υλοποιήσουμε όλα».

Από τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό Κυριάκο ο λαϊκός κόσμος δεν έχει να περιμένει απολύτως τίποτα.

Το δίλημμα στις επόμενες εκλογές θα είναι σαφές:

-με τον Τσίπρα ή με το Μητσοτάκη;

-με τη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική , αριστερή παράταξη ή με την ακροδεξιά καρικατούρα του ΛΑΟΣ;

-Θα πάμε μπρος ή θα γυρίσουμε πίσω;

-Θα βάλουμε πήχη μας το χαμόγελο των παιδιών που θα επιστρέφουν στην Πατρίδα ή θα γυρίσουμε στις μίζες, στις αρπαχτές, στη ρεμούλα και στο πλιάτσικο ;

 

Μοιραστείτε το!