“Οι ένοχοι στη φυλακή, τα δισ. να επιστρέψουν στον κρατικό προϋπολογισμό”. | Άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην Κυριακάτικη Kontranews.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ για την Κυριακάτικη Kontranews

Η 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2022 ήταν μια Μαύρη Μέρα για τη δημοσιογραφία στη χώρα μας, ημέρα ντροπής για την «οργανωμένη παραπληροφόρηση» από το καθεστώς Μητσοτάκη για το περιεχόμενο του δικαστικού βουλεύματος της υπόθεσης NOVARTIS. Επιχειρήθηκε η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας και αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά το αποκρουστικό γκαιμπελικό πρόσωπο του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Θύμισε το Μαύρο της ΕΡΤ, της 11ης Ιουνίου του 2013, με τις 3.000 απολύσεις εργαζομένων, από την ίδια κυβέρνηση, το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας, όταν οι «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» είχαν κατατάξει την Ελλάδα στη θέση 98. Τώρα που βιώνουμε ένα άλλο «Μαύρο Εν Ροή» βρισκόμαστε στη θέση 108, 10 θέσεις πιο κάτω από τότε, σαν το «πάμε παρακάτω» του Γεωργιάδη.

Αναρωτιέται κανείς αν αυτό το παρακάτω έχει πάτο και φοβάμαι ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι η αποθέωση του «παρακάτω πάτου». Δεν γίνομαι μάντης κακών αλλά η συμμορία που μας κυβερνά μας έχει δείξει και αποδείξει ότι δεν ορρωδεί έναντι ουδενός για να πετύχει τον σκοπό της, δηλαδή την παραμονή της στην Εξουσία. Άλλωστε μια κυβέρνηση που συστηματικά παραβίαζε το FIR της Λογικής και ήθελε να πιστέψουμε ότι το αμερικανικό δημόσιο απαίτησε και έλαβε από την Novartis ΕΛΛΑΣ, για τις δωροδοκίες Ελλήνων αξιωματούχων στην Ελλάδα 345 εκατ. δολάρια για μια ΣΚΕΥΩΡΙΑ, είναι ικανή για όλα. Στην εξόφθαλμη αντίφαση απαντά η Συμμορία του Μαξίμου:

«Η σκευωρία αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Το υπαρκτό σκάνδαλο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ αφορά αποκλειστικά τους 4.000 γιατρούς, με την κατευθυνόμενη  συνταγογράφηση». Θέλουν τα πιστέψουμε δηλαδή ότι την ώρα που 4.000 γιατροί έκαναν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ο ΕΟΦ, δεν ήξερε τίποτα; Πετούσαν χαρταετό; Δεν είχαν γνώση; Μετά τον υπουργό της Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα που πρέπει να μας πει ποιος και γιατί έκανε την «οργανωμένη παραπληροφόρηση» για το δικαστικό βούλευμα, συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό το αίτημα από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια, να μας πει, πώς σβήστηκε το όνομα του κ. Λοβέρδου από το έγγραφο του FBI στην επίσημη μετάφραση; Ποιος και γιατί το έσβησε; Ο ελληνικός λαός ζητά οι ένοχοι να πληρώσουν και τα λεφτά να επιστρέψουν στον κρατικό προϋπολογισμό, από εκεί που αφαιρέθηκαν.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Την ίδια ώρα πολιτικά και ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει από το αυτί το Μητσοτάκη και τον σέρνει σε εκλογές το Σεπτέμβριο γιατί Καθεστώς Μητσοτάκη σημαίνει Ακρίβεια,νΦτώχεια και Παρακμή.νΠολιτική Αλλαγή είναι το ζητούμενο για να ξεπεράσουμε το καθεστώς που παράγει ακρίβεια, φτώχεια και παρακμή.

* Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μοιραστείτε το!