“Οι ολιγάρχες του Μητσοτάκη βουλιάζουν στα υπερκέρδη και οι πολίτες αγκομαχούν”. | Συνέντευξη του Α.Τριανταφυλλίδη στην Κυριακάτικη Kontra News.

«Τα 13 ευρώ τον μήνα για τη βενζίνη είναι προσβολή στους πολίτες. O Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τις τσέπες των Ελλήνων, για να ωφελήσει τα συμφέροντα των κολλητών…» 

Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα παίρνει από τον κάθε Έλληνα Πολίτη» για να «τα δώσει στον κομματικό στρατό των γαλάζιων εκλεκτών» εκφράζει μέσω της Κυριακάτικης Kontranews ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. «Λεφτόδεντρα έχουν για τα γαλάζια golden boys, ευρώ δεν έχουν για πολιτικές υπέρ των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης» λέει χαρακτηριστικά.

Σε μια …εκρηκτική συνέντευξη, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει «προσβολή για τους πολίτες» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη βενζίνη, κατηγορεί την κυβέρνηση πως μετέτρεψε τη μεσαία τάξη σε «ευάλωτη κοινωνική ομάδα» και υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ευνοεί τα δικά της παιδιά και όχι την κοινωνία.

Καταθέτει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις και προκαλεί την κυβέρνηση να στήσει κάλπες…

>Πώς κρίνετε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας;  

Οι κυβερνώντες ζουν σε άλλο κόσμο, «ζουν στην κοσμάρα τους», όπως λέει ο λαός μας. Επιδοτούν την αισχροκέρδεια των κολλητών, κοροϊδία και εμπαιγμός χωρίς έλεος έναντι των Πολιτών. Επιδοτήσεις και επιδόματα δίνουν με το σταγονόμετρο αυτοί που τα ξόρκιζαν, όταν προεκλογικά έταζαν καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Χαρίζουν πλουσιοπάροχα «πλατφόρμες, κουπόνια, ψηφιακά πορτοφόλια» και αέρα κοπανιστό, σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας, όλα επικοινωνία, fake. «Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο».

Επιδοτούν τα υπερκέρδη των ιδιωτών παρόχων ενέργειας, αντί να βάλουν φρένο με πλαφόν και μείωση φόρου σε ενέργεια και καύσιμα. Πριμοδοτούν τα υπερκέρδη των κολλητών τους, που έφθασαν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα κοντά στο 1,5 δισ. Για χάρη των κολλητών-ολιγαρχών έκλεισαν και τα λιγνιτωρυχεία, για να καταστούν ολιγοπώλιο, με πρόσχημα τη δήθεν ευαισθησία τους για το περιβάλλον, χωρίς να υπολογίζουν ότι η τρομακτική έκρηξη του ενεργειακού κόστους θα έχει αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών, όχι μονάχα στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στα είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως το ψωμί  και το νερό.

Οι ολιγάρχες του Μητσοτάκη βουλιάζουν στα υπερκέρδη, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγκομαχούν.

Ζούμε το ανώτατο στάδιο του “Ανέμελου Επικοινωνιακού Μητσοτακισμού”, τον Βοναπαρτισμό του Πορφυρογέννητου. Λέει ότι «έριξε τις τιμές των καυσίμων παντού ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Μητσοτάκης ο εγγυητής της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας, τοποτηρητής-τροχονόμος των αδίστακτων κερδοσκόπων , που απομυζούν τον ελληνικό λαό.

Εύγε Μητσοτάκη, μετέτρεψες τη Μεσαία Τάξη σε Ευάλωτη Κοινωνική Ομάδα. Έμποροι, Βιοτέχνες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν τα βγάζουν πέρα και βρίσκονται στα όρια της παύσης πληρωμών. Πριν τον πόλεμο, σύμφωνα με έρευνα, για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, 4 στα 10 νοικοκυριά είχαν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους μόνο για 19 ημέρες το μήνα.

Ξεπουλούν τη χώρα και τον πλούτο της. Είναι η Παράταξη που ειδικεύεται στη χρεοκοπία. Λεφτόδεντρα έχουν για τα γαλάζια golden boys, όπως ενίσχυση 60.000 ευρώ για τα γαλάζια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ. Ευρώ δεν έχουν για πολιτικές υπέρ των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης. Τα 13 ευρώ τον μήνα για τη βενζίνη είναι προσβολή στους πολίτες από μία κυβέρνηση που λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο.

O Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τις τσέπες των Ελλήνων, για να ωφελήσει τα συμφέροντα των Κολλητών. Τη Μεσαία Τάξη την έχει ισοπεδώσει, με τους καυτούς τριπλάσιους λογαριασμούς ηλεκτρικού, αερίου, καυσίμων. Με πληθωρισμό στο 7,2% προς το 11%, ενώ για είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί εκφράζονται φόβοι για 1,5 ευρώ… Το κρέας που ξεπέρασε σε αύξηση το 10%… Είναι σαφές ότι το 2%  αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι το απόλυτο ανέκδοτο.

Υποσχέθηκαν ποιότητα ζωής και λοιδορούν τους Έλληνες προτείνοντας:

-Μην ανάβετε τον θερμοσίφωνα,

-Μην χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο,

-Μην κρατάτε μεγάλο καλάθι στο Σούπερ Μάρκετ…

>Τι παραπάνω θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την άρνηση της να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης, επιλέγει την ακρίβεια ως μέσο γενικής φτωχοποίησης των πολιτών.

Ζητάμε άμεσα:

1-Μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο,

2-Πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας,

3-Μείωση ΦΠΑ στον χαμηλότερο συντελεστή του 6% για τα βασικά είδη διατροφής το Νερό και το Ψωμί.

4-Έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας,

5-Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ.

Η αξιοπιστία των δικών μας δεσμεύσεων απέναντι στους πολίτες, για το τι ΘΑ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζεται από όσα έκανε στην κυβερνητική του θητεία, όχι από όσα ΘΑ έκανε. Το «ΘΑ» το σπείρανε και δεν φύτρωσε λέμε στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων και της απειλής χρεοκοπίας το 2015-2019 έδωσε ως Κοινωνικό Μέρισμα 2 δισ. 159 εκατ. ευρώ, συν τα 900 εκατ. της 13ης Σύνταξης. Πάνω από 3 δισ.

Για τους Έλληνες Πολίτες, για όσους έδωσαν στον «Ανέμελο Μωυσή» 40%, ευρώ δεν υπάρχουν. Για τους ευάλωτους και τη Μεσαία Τάξη ευρώ δεν υπάρχουν… Πώς να υπάρξουν; Πώς να μειώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης; Πώς θα πληρωθούν:

-Η Στρατιά των τριπλάσιων Γαλάζιων Μετακλητών;

-Τα Γαλάζια GOLDEN BOYS της ΔΕΗ, ΕΦΚΑ με μισθούς των 6 και 8.000 ευρώ;

-Οι αναθέσεις των 6,6 δισ.;

Τα παίρνει από τον κάθε Έλληνα Πολίτη για να τα δώσει στον κομματικό στρατό των γαλάζιων «εκλεκτών». ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Έλληνα Πολίτη.

>Κάτι που θα σας ρωτήσουν αρκετοί ενόψει της προεκλογικής περιόδου που μπαίνουμε σιγά σιγά… Θα μπορούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είχε κάνει περισσότερα για την ενίσχυση των ευάλωτων και της μεσαίας τάξης; 

Αυτοί θεωρούν ότι κρύβονται πίσω από τον μπερντέ του πολέμου. Έβγαλαν 2,5 χρόνια εξουσίας με την γκεμπελική προπαγάνδα πως για όλα φταίει ο κορωνοϊός. Θα βγάλουν το υπόλοιπο της θητείας μέχρι τις εκλογές, ψευδολογώντας ότι για όλα φταίει ο πόλεμος.

Από τη ΔΕΘ ακόμη, τον Σεπτέμβριο του 2021 ξόρκιζαν την ακρίβεια. Ο υπουργός υπανάπτυξης δήλωνε ότι η ακρίβεια τελειώνει «max τον Δεκέμβριο του 2021».

Το μυαλό τους είναι στο χρηματιστήριο, η σκέψη μας είναι στην κοινωνία. Τα 150 εκατ. ευρώ που θα κόστιζε η μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί, ο κ. Σταϊκούρας δεν τα βρίσκει, ωστόσο εμείς τους τα αφήσαμε. Το 1,5 δισ. που κοστίζει η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για έναν χρόνο, εμείς τα εξοικονομήσαμε. Είναι τα υπερκέρδη, όχι τα κέρδη, τα υπερκέρδη των ολιγαρχών του Μητσοτάκη από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα.

Μην μας ρωτούν λοιπόν που θα βρίσκαμε τα χρήματα. Εμείς αφήσαμε στον κρατικό ταμείο τον Ιούλιο του 2019  37 ολόκληρα δισ. και όχι καμένη γη, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία.

>Είστε πλέον πιο έτοιμοι να κυβερνήσετε; 

Πιο έτοιμοι από ποτέ. Με γνώση και εμπειρία, δύναμη και αποφασιστικότητα, με σαφή φιλολαϊκή πυξίδα στον κοινωνικό μας παλμογράφο, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, συγκεκριμένο, συγκρατημένο, συγκροτημένο ανά τομέα και προτεραιότητα, που έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεδιπλωθεί από τον πρόεδρο και τα στελέχη μας, τον τελευταίο χρόνο.

Κυρίαρχα είμαστε έτοιμοι με επίγνωση ότι  μοναδικός μας σύμμαχος είναι ο λαός και οι πολίτες.  Συμφέροντα, ολιγάρχες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι βρίσκονται απέναντι μας.

Για όλους αυτούς που λειτουργούν για το Σύστημα, το πρόβλημα τους είναι ένα: Αλέξης Τσίπρας και η αδιαμεσολάβητη σχέση ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης  και αγάπης του λαού μας στο πρόσωπό του.

>Σας ανησυχεί που τα δημοσκοπικά ποσοστά σας φαίνονται να είναι χαμηλά; Θεωρείτε τις δημοσκοπήσεις αξιόπιστες ή όχι; 

Στην Αυστρία, ο Κουρτς πήγε σπίτι του μόλις αποκαλύφθηκε η δαπάνη δημόσιου χρήματος για «ευνοϊκές» δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα δεν κουνιέται φύλλο για τις χρηματοδοτήσεις μέσω διαφημίσεων, φοροαπαλλαγών, λιστών Πέτσα κ.α.  Προκαλούμε δημοκρατικά  τους Αρίστους-Άχαστους, που «προηγούνται 20 με 30 μονάδες (;)», όπως ισχυρίζονται, να απευθυνθούμε στον κυρίαρχο ελληνικό λαό, στη μόνη αυθεντική δημοσκόπηση: να πάμε σε Εκλογές Λύτρωσης και Πολιτικής Αλλαγής, δημοκρατικής, προοδευτικής προοπτικής για τον λαό αι την πατρίδα.

*Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία

Μοιραστείτε το!