“Ο κ. Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ελλήνων” | Άρθρο του Α.Τριανταφυλλίδη στο “Π”.

Άρθρο του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην εφημερίδα “Το Παρόν”.

Δημοσιολογούντες επισημαίνουν ότι οι κυβερνώντες βρίσκονται «εκτός τόπου και χρόνου», ότι ζουν στον κόσμο τους, ζουν τον μύθο τους σε βάρος του λαού και του τόπου, κοινώς αυτό που λέει ο λαός μας: «Ζουν στην κοσμάρα τους». Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Οι κυβερνώντες ξέρουν πολύ καλά γιατί επιδοτούν την αισχροκέρδεια των εταιρειών-ολιγαρχών, την ίδια ώρα που επιφυλάσσουν για τους πολίτες την κοροϊδία και τον εμπαιγμό χωρίς έλεος. Ξέρουν πολύ καλά γιατί δίνουν επιδοτήσεις και επιδόματα με το σταγονόμετρο, αυτοί που χλεύαζαν τα επιδόματα όταν προεκλογικά έταζαν καλά αμειβόμενες, νέες θέσεις εργασίας. «Χαρίζουν» πλουσιοπάροχα πλατφόρμες, κουπόνια, ψηφιακά πορτοφόλια και αέρα κοπανιστό. Σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας, όλα επικοινωνία, όλα fake. Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο.

Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να διανύει το τελευταίο μίλι της ακρίβειας, κατά το «τελευταίο μίλι της πανδημίας». Όσο είδαμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας άλλο τόσο θα δούμε το τελευταίο μίλι της ακρίβειας.

Εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης ότι μετά από έλεγχο της ΡΑΕ, μετά από εξέταση των στοιχείων και αφού επιβεβαιωθούν τα υπερκέρδη -πρέπει να βεβαιωθούν, δεν τα αντιλαμβάνεται- του 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ζητήσει ένα μερίδιο από αυτά τα υπερκέρδη να επιστραφεί στην κοινωνία.

Νομοθετήστε το εδώ και τώρα κ.Μητσοτάκη! Εδώ και πέντε μήνες οι Έλληνες πολίτες, οι ευάλωτες οικογένειες, η μεσαία τάξη,  πληρώνουν τους καυτούς διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του αερίου, των καυσίμων, των τροφίμων κ.ά.

Αλήθεια ποιος μπορεί να τους πιστέψει; Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.  

Επιδοτούν τα υπερκέρδη των ιδιωτών παρόχων, αντί να βάλουν φρένο με πλαφόν και μείωση φόρου σε ενέργεια και καύσιμα. Πριμοδοτούν τα υπερκέρδη των εταιρειών, με πρώτη τη ΔΕΗ βέβαια, που έφθασαν από το καλοκαίρι του 2021 στο 1,4 δισεκατομμύριο. Για χάρη των ολιγαρχών έκλεισαν και τα λιγνιτωρυχεία, για να καταστούν αυτοί ολιγοπώλιο, με πρόσχημα τη δήθεν ευαισθησία για το περιβάλλον. Χωρίς να υπολογίζουν ότι η τρομακτική έκρηξη του ενεργειακού κόστους θα έχει αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών, όχι μόνο στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στα είδη μαζικής κατανάλωσης, στα τρόφιμα, στο ψωμί, στο νερό.

Την ίδια ώρα που οι πολίτες αγκομαχούν να βγάλουν το δεκαπενθήμερο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, οι ολιγάρχες του κ.Μητσοτάκη βουλιάζουν στα υπερκέρδη. Την ίδια ώρα που το κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκεται στα 200 ευρώ και στο χρηματιστήριο ενέργειας το διαπραγματεύονται οι ολιγάρχες με 400 και 450 ευρώ, ο κ.Μητσοτάκης αναζητεί να βρει αν υπάρχουν υπερκέρδη. Δεν του αρκεί η αποκάλυψη ότι η ΡΑΕ ήδη εδώ και ένα μήνα τον ενημερώνει καθημερινά.

Λεφτόδεντρα έχουν για τα γαλάζια golden boys, ενώ για το λαό έχουν  δημοσιονομική πειθαρχία, ούτε καν αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός που υποσχέθηκε, τρεις φορές σε τρία χρόνια, ότι θα καταργήσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2022 το παρέπεμψε για το 2023. Ποιος τον πιστεύει άραγε;

Ο κ.Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τις τσέπες των Ελλήνων για να ωφελήσει τα συμφέροντα των ολιγαρχών.

Μοιραστείτε το!