Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο πλευρό των Ποντίων ομογενών.

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (ΠΟΣΕΠ). Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΕΠ παρουσίασαν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τα δάνεια που έλαβαν στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος στεγαστικής τους αποκατάστασης, με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας ότι σήμερα χιλιάδες παλιννοστούντες ομογενείς βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς των κατοικιών τους, απόρροια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνουν.

Μέχρι σήμερα καμία πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει αναληφθεί για την επίλυση του προβλήματος, αντίθετα έχει διογκώσει το πρόβλημα, αφού με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών το ελληνικό δημόσιο δεν παρέχει πλέον καμία εγγύηση στα δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών.

Οι εκπρόσωποι της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται απόλυτα την δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες παλιννοστούντες ομογενείς από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και δεσμεύτηκαν ότι θα αναλάβουν άμεσα τις κατάλληλες πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στο πλαίσιο των προτάσεων του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μοιραστείτε το!