Παρέμβαση Τριανταφυλλίδη στη Βουλή για τις ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων. (VIDEO)

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, νομίζω, ότι είναι σημαντικό, ότι η πλευρά της πλειοψηφίας αγκαλιάζει ένα θεσμό, τον οποίο, ως Αντιπολίτευση, είχατε καταψηφίσει, ως εξωδικαστικός μηχανισμός, για να το θυμίσουμε και να το υπογραμμίσουμε, αλλά, παρ’ όλα αυτά, η διαμεσολάβηση και στη θεωρητική του, αλλά, βασικά, στην πρακτική του εφαρμογή, αποτελεί έναν βασικό ουσιαστικό μηχανισμό, για να αποσυμφορήσει, αυτό που όλοι έχουμε συνομολογήσει, είτε είμαστε στη συμπολίτευση, είτε στην αντιπολίτευση, ότι η κακοδικία, η αρνησιδικία, είναι κάτι το οποίο επιβαρύνει τον πολίτη καθώς περιμένει.

Είχαμε πρόσφατα και την ιστορία με την SIEMENS. Έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια, από το 2006, ως δημοσιογράφος, το θυμάμαι ακόμα, με τον ειδικό εισαγγελέα, τον κ. Ζαγοριανό, έχουν κιτρινίσει τα φύλλα που έχω κρατήσει στο ντοσιέ ως δημοσιογράφος, μιλάμε για το 2019, μόλις προχθές αποδόθηκε δικαιοσύνη, οι αθώοι να επανακάμψουν στη κοινωνία και οι ένοχοι να πληρώσουν όσα η ίδια η δικαιοσύνη θα αποτιμήσει. Άκουσα, όμως, προφανώς και πρέπει το θεσμό αυτό να μην τον αφήσετε να είναι γράμμα, αλλά να γίνει και  ουσία. Δηλαδή, όπως είπε πολύ σωστά και σοφά η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, να ενισχυθεί με κίνητρα, να αποκτήσει τη θέση που πρέπει η διαμεσολάβηση, όχι ως τρόπος μετωπικής σύγκρουσης των αντιδίκων, είτε είναι το δημόσιο με τον πολίτη, είτε είναι φορέας με το δημόσιο, να αποκτήσει τον χαρακτήρα της εξομάλυνσης των σχέσεων και της πολύ πιο γρήγορης απόδοσης δικαιοσύνης για τα δύο μέρη, για το κάθε μέρος.

Άκουσα πολύ καλά λόγια και θέλω με αυτό να κλείσω και να είναι η δική μου υποσημείωση και υπογράμμιση – θα τα πούμε και αναλυτικότερα στην Ολομέλεια – για το δικηγορικό κόσμο. Και πρέπει να πω κάτι για αυτόν το δικηγορικό κόσμο, κύριε Υπουργέ. Και απευθύνομαι στον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν και το θέμα που θα θίξω, πρέπει να το συζητήσετε πολύ ουσιαστικά με τον Συνάδελφό σας από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτός ο δικηγορικός κόσμος τελεί «στα κάγκελα» – να χρησιμοποιήσω αυτήν τη λαϊκή έκφραση- για την ιστορία με τις εισφορές.

Και επειδή ακούστηκαν πολύ καλά λόγια για το δικηγορικό κόσμο και επειδή δεν είμαι δικηγόρος, για να κατηγορηθώ ότι εκφράζω συντεχνιακές αντιλήψεις, να πούμε ότι αυτοί, οι οποίοι κρεμούσαν τις γραβάτες τους στις νεραντζιές, κάνοντας,  ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ  και την Κυβέρνησή του, πορείες διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις, από την Αθήνα μέχρι την Καρδίτσα και από την Καρδίτσα μέχρι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,  τώρα που η κατώτατη εισφορά έχει αποσυνδεθεί από το εισόδημα και οι δικηγόροι κάτω των 10.000 ευρώ καλούνται, αντί για 164 ευρώ, να πληρώσουν 341 ευρώ, φαίνεται ότι τα 341 ευρώ το μήνα, για τον δικηγόρο, είναι ένα φιλολαϊκό μέτρο που το λαμβάνει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Ενώ ήταν εξόχως αντί δικηγορικό το μέτρο που είχε κάνει η δική μας ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τα 164 – 180 ευρώ.

Μόλις πριν από λίγο, έλαβα συγκεκριμένους πίνακες από συναδέλφους σας δικηγόρους και νομικούς. Και μου ζητήθηκε να μεταφέρω τη συγκεκριμένη αιτίαση και τη συγκεκριμένη αναφορά.

Αυτό να το λάβετε υπ’ όψιν, να το συζητήσετε, να το δείτε. Πραγματικά, οι άνθρωποι, οι δικηγόροι, οι οποίοι ρύθμισαν τις οφειλές τους, επανέκαμψαν στο δικηγορικό επάγγελμα, άνοιξαν τα γραφεία τους με τη φιλοδοξία να έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να αντιμετωπίσουν τα έξοδα και για τον εαυτό τους και για την οικογένειά τους, φοβούμαι ότι θα επιστρέψουν και πάλι στην ανεργία τους.

Σας ευχαριστώ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

 

Μοιραστείτε το!