“Ποιον γαλάζιο υπουργό θέλησε να προστατέψει ο κ. Αγγελής στo μέγα σκάνδαλο της Novartis;” | Συνέντευξη του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην Κυριακάτικη KontraNews

Συνέντευξη του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην Κυριακάτικη Kontra News και στο δημοσιογράφο Χρήστο Κυμπιζή.

«Κοροϊδεύουν με δήθεν διαγωνισμό αυξημένης μοριοδότησης ΜΟΝΟ για όσους συμβασιούχους προσελήφθησαν στη διάρκεια της δικής τους θητείας, επιλογή αίσχιστης παλιανθρωπιάς…»

«Η Πατρίδα είχε την ατυχία, να διαχειριστεί την πανδημία μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ» δηλώνει στην Κυριακάτικη Kontranews ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος κάνει λόγο για «κοροϊδία» της ΝΔ προς τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ. 

Με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, τονίζει πως η κυβέρνηση οδηγεί την ελληνική κοινωνία «στην κινεζοποίηση και την μπαγκλαντεζοποίηση», ενώ ασκεί σφοδρή κριτική και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά εγκληματικότητας. 

Επίσης, θεωρεί ότι η προανακριτική για τον Νίκο Παππά αποτελεί «αντιπερισπασμό» της ΝΔ, η οποία θα έπρεπε να λογοδοτεί για το σκάνδαλο της Novartis.

Για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο; Τι αλλαγές θα φέρει στις ζωές των εργαζόμενων;

Την ώρα που στη Μέκκα του καπιταλισμού, στις ΗΠΑ η διακυβέρνηση Μπάιντεν βελτιώνει ουσιαστικά  τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων (χρόνος, αποδοχές, καλύψεις,  αποζημιώσεις εργασίας), για να ενισχύσει την οικονομία μέσω της αύξησης της αγοραστικής τους δύναμης,  την ώρα που η Φινλανδία συζητά τη μείωση του ωραρίου εργασίας από τις 8 στις 6 ώρες με τις ίδιες αποδοχές (η χώρα που πρωταγωνιστεί στην διεθνή κατάταξη της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της, καταρρίπτοντας το μύθο του κόστους εργασίας που επηρεάζει τη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων), στην πατρίδα μας με το αντι-εργασιακό νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Χατζηδάκη  επιχειρείται απονενοημένο άλμα στο χθες. Ανασύρουν  απολιθώματα-εκτρώματα  του θατσερικού νεοφιλευθερισμού, μας επιστρέφουν στη Βαρβαρότητα των Λαυρεωτικών (εργασία ανατολή ηλίου – δύση ηλίου). 

Αντί για το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη στροφή στις κοινωνικές ανάγκες, μας οδηγούν στην κινεζοποίηση και την μπαγκλαντεζοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Κατ΄ ουσία μέσω των ατομικών συμβάσεων, χωρίς ωράριο και πληρωμή με ρεπό οδηγούμαστε στο άνοιγμα της ψαλίδας των κοινωνικών ανισοτήτων. 

Υπόσχονταν νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες πριν τις εκλογές, για να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη που είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία, ειδικά των γυναικών και των νέων ανθρώπων. Σήμερα νομοθετούν ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν και θα πληρώνονται με ρεπό. Οι εργαζόμενοι απαντούν: «Αφού θα πληρωνόμαστε με ρεπό, να πληρώνουμε και εμείς με ρεπό. Το ενοίκιο, το στεγαστικό δάνειο, το σούπερ-μάρκετ να τα πληρώνουμε με ρεπό».

Αν αυτό είναι το Μπροστά που ονειρεύονται ΝΔ – Μητσοτάκης – Χατζηδάκης για τις ζωές των Ελλήνων, αναρωτιέμαι πώς είναι το Πίσω;       

Η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων και της οικονομίας, παρά το γεγονός πως τα κρούσματα είναι χιλιάδες… Ποια η θέση σας;

Η κυβέρνηση της πολιτικής απάτης συνεχίζει την αισχρή κοροϊδία με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με τα κούφια λόγια Κικίλια  χωρίς αντίκρισμα  για τους «ήρωες, τους τιτάνες, τους γίγαντες», εμπαίζουν τους 16.000 συμβασιούχους και επικουρικούς του ΕΣΥ, όταν τα κενά φθάνουν τις 40.000. 

Την ώρα που η Βουλή, το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης ακόμη και βουλευτές της συμπολίτευσης όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης  ζητούν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Ε.Σ.Υ., η τριπλέτα Μητσοτάκης-Κικίλιας-Κονταζαμάνης πεισματικά το αρνείται, αποκαλύπτοντας την απέχθειά τους στο ΕΣΥ. Κοροϊδεύουν με δήθεν διαγωνισμό αυξημένης μοριοδότησης ΜΟΝΟ για όσους συμβασιούχους προσελήφθησαν στη διάρκεια της δικής τους θητείας, επιλογή αίσχιστης παλιανθρωπιάς. Όσοι προσελήφθησαν, όπως οι 4.000 του ΟΑΕΔ, τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, 2018 τιμωρούνται και τίθενται εκτός μοριοδότησης.    

Είστε υπέρ των προνομίων στους εμβολιασμένους; Ποια η γνώμη σας στη θέση του πρωθυπουργού, πως ένας επιχειρηματίας εστίασης θα μπορεί να εξυπηρετεί μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί;

Όταν από τον Ιανουάριο του 2021 ρωτούσα μέσα από την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Κontra την κυβέρνηση και τον Κικίλια γιατί 2.000.000 εμβόλια της Moderna που ανήκαν στην Ελλάδα και τα χάρισαν στη Δανία, την ίδια ώρα που έλεγαν στον κόσμο ότι δεν έχουμε εμβόλια, ο ανέμελος πρωθυπουργός δήλωνε ότι «οι εμβολιασμοί αργούν γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει» (9 Ιαν.2021). 

Μπορούσαμε ήδη να έχουμε χτίσει ως χώρα έγκαιρα και προς όφελος της Οικονομίας, του Τουρισμού και της Εστίασης  το τείχος ανοσίας στην πανεθνική εκστρατεία όλων μας κατά του κορωνοϊού. Δυστυχώς χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο έκτισαν το «τείχος» της ανοησίας, του κυνισμού και της αναλγησίας με τραγικές συνέπειες τους 12.000 και πλέον νεκρούς από τον κορωνοϊό. Η Πατρίδα είχε την ατυχία την πανδημία να τη διαχειριστεί μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ. 

Συνεπώς οι δηλώσεις τους δεν έχουν καμία αξία. Αλλάζουν ανάλογα με τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων. 

Η ΝΔ λέει πως το υπόμνημα Παππά δεν απαντά σε όσα κατήγγειλε ο κ. Καλογριτσας στην προανακριτική… Πιστεύετε πως αυτή η υπόθεση θα στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ;

Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι. Αυτοί που έριξαν Μαύρο στην ΕΡΤ και απέλυσαν 3.000 ανθρώπους, αυτοί που είχαν στο τζάμπα επί τριάντα χρόνια τις δημόσιες συχνότητες, χωρίς να προκηρύσσουν τις τηλεοπτικές άδειες, προς όφελος τόσο των ιδιωτών καναλαρχών, όσο και προς ίδιον πολιτικό όφελος, εφηύραν το μυθιστόρημα των φαντασιακών καναλιών θέλοντας να δικάσουν την υποτιθέμενη πρόθεση. 

Ο αντιπερισπασμός της ΝΔ είναι προφανής. Αντί να δικάζονται οι ίδιοι και οι υπουργοί τους για το μέγα σκάνδαλο της Novartis, μετά την ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του αντιεισαγγελέα Αγγελή, ο οποίος, σύμφωνα με τη δίωξη, αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς το 2018 που αφορούσαν λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ,  περί άλλων τυρβάζουν. 

Θα μας πουν επιτέλους: Ποιον γαλάζιο υπουργό θέλησε να προστατέψει ο κος Αγγελής; Γιατί ζητά εναγωνίως ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης; Γιατί σιωπά η ΝΔ; 

Αληθεύει ότι «υπάρχει Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στη ΝΔ  που θέλει να κουκουλώσει το σκάνδαλο Nοvartis και κατάφερε να διώξει την κα Τουλουπάκη και να σπιλώσει το όνομά της;» όπως ισχυρίζεται φίλα προσκείμενος στη ΝΔ δημοσιογράφος;   

Τι θα έπρεπε κατά τη γνώμη σας να κάνει η κυβέρνηση για να πατάξει την εγκληματικότητα που φαίνεται να είναι σε έξαρση;

Η χώρα έχει μετατραπεί σε Κολομβία, πεδίο βολής με πιστολίδι από ξένες μαφίες. Συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες μέρα-μεσημέρι, αλλά και φρικτά εγκλήματα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν την καθημερινότητα ανασφάλειας και φόβου του Έλληνα πολίτη, ο οποίος διαπιστώνει ότι η Κυβέρνηση είναι ανίκανη να εγγυηθεί τη ζωή του, την εστία του, τα περιουσιακά του στοιχεία. 

Για την αύξηση της σκληρής εγκληματικότητας δεν ευθύνονται τόσο οι ποινές, όσο η βεβαιότητα των εγκληματιών ότι δεν πρόκειται να συλληφθούν», είπε Βουλευτής της Ν.Δ… Υπάρχει κλίμα ανομίας, εκτροχιασμού της εγκληματικότητας, κλίμα ανασφάλειας και απώλειας ελέγχου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πού είναι ο νόμος και η τάξη που υποσχεθήκατε, κύριε Μητσοτάκη; Πού είναι που θα κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και ανοιχτές τις πόρτες, κύριε Μητσοτάκη;

Ωστόσο, όπως αξιολογούν οι αξιόπιστες δημοσκοπήσεις, μέσα στους πέντε καλύτερους υπουργούς της Κυβέρνησης είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αυτές ξέρουν. Εσείς, Έλληνες πολίτες, δεν χρειάζεται να ξέρετε. Ξέρουν οι δημοσκοπήσεις για σας…

Μοιραστείτε το!