Στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας – Τα παιδιά της Ευκαρπίας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Άμεση λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που προέκυψε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας ζητούν με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας έντεκα (11) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Το ενδεχόμενο λειτουργίας του σχολείου σε απογευματινή βάρδια σε κτίριο άλλου σχολείου της περιοχής, μέχρι τουλάχιστον τον προσεχή Δεκέμβριο, προβληματίζει έντονα τους γονείς των μαθητών καθώς ανατρέπει πλήρως τον οικογενειακό τους προγραμματισμό».

Για το λόγο αυτό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την αρμόδια Υπουργό να δώσει άμεση λύση στο μείζον αυτό ζήτημα που δημιουργήθηκε λίγες μέρες μάλιστα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Άμεση λύση στο μείζον ζήτημα της σχολικής στέγης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας».

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας η είδηση ότι οι εργασίες που πραγματοποιούνται στο σχολείο προκειμένου να δημιουργηθούν νέες αίθουσες για τους μαθητές, δεν έχουν ολοκληρωθεί και ούτε πρόκειται να ολοκληρωθούν έως και τον προσεχή Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον «αέρα» η στέγαση περίπου 350 μαθητών, λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» (https://www.thessnews.gr/thessaloniki/3o-dimotiko-scholeio-efkarpias-diamartyria-goneon-sto-dimarcheio-pavlou-mela/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter) οι λύσεις που εξετάζονται είναι η τηλεκπαίδευση, ο διαμοιρασμός των μαθητών σε άλλα σχολεία ή οι διπλοβάρδιες. Το ενδεχόμενο λειτουργίας του σχολείου σε απογευματινή βάρδια σε κτίριο άλλου σχολείου της περιοχής, μέχρι τουλάχιστον τον προσεχή Δεκέμβριο, προβληματίζει έντονα τους γονείς των μαθητών καθώς ανατρέπει πλήρως τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Ταυτόχρονα, εύλογη είναι η απορία που εκφράζουν αρκετοί γονείς σχετικά με το χρόνο που επελέγη η κατασκευή των νέων αιθουσών ιδιαίτερα από τη στιγμή που πέρσι τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας και άρα υπήρχε χρόνος να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:

Σε ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να προβεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας; Είναι δυνατόν εν έτη 2021 να συζητούμε για διπλοβάρδιες, αγνοώντας πλήρως τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στον καθημερινό οικογενειακό προγραμματισμό;

Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Γιαννούλης Χρήστος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κωνσταντίνος Ζουράρις

Μάλαμα Κυριακή

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Φάμελλος Σωκράτης

Μοιραστείτε το!