Υπουργός Δικαιοσύνης προς Αλέξανδρο Tριανταφυλλίδη: «Στέλνω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα πρακτικά με τις συγκλονιστικές σας αποκαλύψεις για τη 14χρονη Γωγώ» – «Αποτύχαμε να προστατεύσουμε τους πολίτες από τους επίορκους επαγγελματίες». -Διατάχθηκε σχετική έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς όλες τις Εισαγγελίες της Χώρας. (Video)

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν η Πολιτεία αποτυγχάνει να ελέγξει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να προστατεύσει τους πολίτες από τους επίορκους επαγγελματίες. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μία διαδικασία η οποία απέτυχε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως στα πλαίσια που μου επιτρέπεται από το Σύνταγμα, θα ζητήσω τόσο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όσο και από τη διοίκηση του Εφετείου Θεσσαλονίκης να διερευνηθούν όλες οι πλευρές αυτής της υπόθεσης (του τραγικού θανάτου της 14χρονης Γωγώς) και για το λόγο αυτό θα τους στείλω και το κείμενο της ερώτησής σας αλλά και τα πρακτικά της σημερινής συζήτησης ούτως ώστε να λάβουν γνώση και να προβούν σε όλες κατά την κρίση τους επιβεβλημένες ενέργειες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κ.Τσιάρας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις που αφορούν ιατρικά λάθη και δεν ανακοινώνονται για δεκαετίες στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο.

Από την πλευρά του ο κ.Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στον Υπουργό  Δικαιοσύνης ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι πολίτες αναμένουν πειστικές εξηγήσεις και όχι τη γνωστή επωδό «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Αυτή η υπόθεση ξεπερνά κομματικές πολιτικές αντιπαραθέσεις. Μιλάμε για ζωή και θάνατο. Μιλάμε για υποθέσεις οι οποίες αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές της κοινωνίας μας. Πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις. Ποιοι έφταιξαν και δεν εστάλη εδώ και εννέα χρόνια από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του εν λόγω ιατρού; Τι απαντάτε στις οικογένειες των επόμενων θυμάτων του 2017 και του 2021 που αναρωτιούνται και θα μείνουν με το παράπονο ότι αν είχε σταλεί έγκαιρα η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και ο Ιατρικός Σύλλογος έκανε το χρέος του ενδεχομένως σήμερα τα παιδιά τους θα ζούσαν;»

Απαντώντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι εννέα ολόκληρα χρόνια μετά την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης σε βάρος του ιατρού, που χειρούργησε την άτυχη Γωγώ,  δόθηκε επιτέλους η εντολή από τη διοίκηση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, μετά και από την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης, για άμεση κοινοποίηση της απόφασης στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης:

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα που προσκόμισε κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Μοιραστείτε το!