Χαιρετισμός Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος για τη στρατιωτική εισβολή στη Δημοκρατία του Αρτσάχ. (Video)

Χαιρετισμός του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που αναγνώσθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική εισβολή στη Δημοκρατία του Αρτσάχ.

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι 

Ως βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης έλαβα το πρωί επιστολή του φίλου και συναδέλφου μου Ruben Rubinyan, Προέδρου της Αρμενικής Αντιπροσωπείας στην PACE(Parliamentary Assembly Council of Europe) και Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Αφού μου αναφέρει τις δραματικές εξελίξεις το Ναγκόρνο Καραμπάχ, στη Δημοκρατία του Αρτσάχ από το πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα  καταλήγει στην επιστολή του :

«Σήμερα όλοι είμαστε μάρτυρες στρατιωτικής επίθεσης κατά ενός κράτους μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης της Δημοκρατίας της Αρμενίας από δύο άλλα κράτη μέλη του CoE- Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία. Η στρατιωτική επίθεση κατά της Αρμενίας, με την υποστήριξη των ξένων τζιχαντιστών τρομοκρατών, μπορεί να μετατραπεί  σε ένα ολοκληρωτικό  πόλεμο με μη αναστρέψιμες συνέπειες. 

Είναι καιρός να προχωρήσουμε πέρα από τις συνήθεις «εκκλήσεις για ειρήνη». Η διεθνής κοινότητα πρέπει απερίφραστα να ονομάσει κατηγορηματικά τους δράστες, καθώς και να καταδικάσει έντονα τους δράστες που χρησιμοποιούν απαγορευμένα από τη Σύμβαση της Γενεύης όπλα, σκοτώνοντας πολίτες, χρησιμοποιώντας μισθοφόρους-τρομοκράτες. 

Η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία τόσο του Αζερμπαϊτζάν, όσο και της Τουρκίας έχουν πλήρη την ευθύνη για τις συνέπειες μιας σύγκρουσης που θα εξελιχθεί εκτός ελέγχου».

Του απάντησα: Αδελφέ Ρούμπεν Συνυπογράφω.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι χθες για τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε  με το προεδρείο της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Αρμενίων στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την αλληλεγγύη του στον αρμενικό λαό για τις απώλειες αμάχων από τις επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν και την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην εμπλοκή τρίτων στη σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Επίσης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση με σκοπό την εξεύρεση λύσης, στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και της Ομάδας Μινσκ. 

Αδέρφια μου  Αρμένιοι, 

Πριν από έναν αιώνα θέλησαν να μας βγάλουν από την Ιστορία. 

Ο Ελληνισμός του Πόντου, της Μ.Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και ο Αρμενικός Λαός, μείναμε όρθιοι και περήφανοι, αμετανόητα πεισματάρηδες, αγωνιστές και προκομμένοι.   

Έναν αιώνα μετά, ο ίδιος θύτης, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το πολλαπλό έγκλημα της Γενοκτονίας που διέπραξε σε βάρος των χριστιανικών λαών της Ανατολής, Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, αλλά συνεχίζει την ίδια γενοκτονική δράση. 

Μετά την εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη, μετά τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο με την  παραβίαση των  κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, ο Διεθνής ταραξίας παρέχει τώρα πολιτική και στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο απρόκλητα επιτίθεται από την περασμένη Κυριακή στη Δημοκρατία του Αρτσάχ, με θύματα αμάχους και αθώα παιδιά. 

Στη δύσκολη αυτή στιγμή για τον Αρμενικό Λαό ο Ελληνικός Λαός στέκεται αλληλέγγυος και συμπαραστάτης. 

Μας συνδέουν άλλωστε οι δρόμοι της Ιστορίας και της Θρησκείας. 

Μας συνδέουν οι παράλληλες ιστορίες δεινών, διώξεων και Γενοκτονιών. 

Έλληνες και Αρμένιοι, 

Αρμένιοι και Έλληνες, 

ενωμένοι, με κοινούς παρονομαστές δράσης τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών, θα τα καταφέρουμε. 

Το Δίκαιο θα νικήσει.

Ο Αρμενικός Λαός θα νικήσει.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος του χαιρετισμού που αναγνώσθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη:

Μοιραστείτε το!