Όταν η πατρίδα κινδυνεύει γινόμαστε ένα, αλλά οι «ανέμελοι» του Μαξίμου εμπλέκουν τη χώρα σε άσχημα παιχνίδια | Συνέντευξη του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην Κυριακάτικη Kontra News.

«Να πληρώσει η NOVARTIS HELLAS στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον τα 347 εκατ. δολάρια, που πλήρωσε στο αμερικανικό δημόσιο…»

«Έχουν βάση τα σενάρια περί αποστρατικοποίησης των νησιών μας, με τα τεθωρακισμένα που φεύγουν από αυτά για να ενισχύσουν το ουκρανικό μέτωπο, σε συνδυασμό με τα σενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου;» αναρωτιέται μέσω της Κυριακάτικης Kontranews o Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος υποστηρίζει παράλληλα πως ο πρωθυπουργός «έχει προσδέσει την ελληνική εξωτερική πολιτική στον αυτόματο πιλότο του ΝΑΤΟ».

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά για το σκάνδαλο Novartis, σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις και απαντά στο αν θεωρεί πιθανές τις πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο. 

Επιπλέον, αποκαλεί «ανίκανη» την κυβέρνηση τόσο στο θέμα της πανδημίας, όσο και σε αυτά της ακρίβειας και των πυρκαγιών…

Πώς θα αντιμετώπιζε ο ΣΥΡΙΖΑ τις τουρκικές προκλήσεις; Τι διαφορετικό θα έκανε από τη ΝΔ;

Όπως ακριβώς το πράξαμε στα  4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, με αίσθημα Πατριωτικής Ευθύνης, διασφαλίζοντας την Ειρήνη, χωρίς όμως εκπτώσεις στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε περήφανοι για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Πολυδιάστατη, ενεργητική και διεκδικητική εξωτερική πολιτική με σαφείς κόκκινες γραμμές και την επιδίωξη λύσεων μέσω του διαλόγου ήταν και είναι η πολιτική μας.  

«Προκεχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ θέλουν την Ελλάδα, οι δήθεν πατριωταράδες του Μητσοτάκη, με τα παχιά λόγια «δια τας εορτάς και τας παρελάσεις», ενώ το Oruc Reis έκανε σουρωτήρι τον Αύγουστο  του 2020 τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα  στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Η δική μας πατριωτική ευθύνη τον Οκτώβριο του 2018  αποτυπώθηκε στις εντολές του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα Υπουργού Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Αποστολάκη στη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», πριν εισέλθει το Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: «Μπλοκάρετέ το», όπως και έγινε.

Είναι σαφές πως σε αυτές τις κρίσιμες ώρες προέχει η  εθνική ομοψυχία, η εθνική ενότητα. Διαχρονικά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου με την εθνική λαϊκή ενότητα το πρόταγμα ήταν και είναι ένα: Όταν η πατρίδα κινδυνεύει, γινόμαστε ένα.

Ωστόσο οι αμετανόητοι του ανέμελου επικοινωνιακού μητσοτακισμού με έπαρση, αλαζονεία και οίηση, μόνο στα λόγια «επιθυμούν» την εθνική ομοψυχία και τη συνεννόηση, αρνούμενοι την ενημέρωση των κομμάτων και του λαού, που ενημερώνονται πλέον για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις δημόσιες δηλώσεις ξένων ηγετών και υπουργών. 

Ανέμελοι και Επικίνδυνοι ταυτόχρονα εμπλέκουν τη χώρα σε άσχημα παιχνίδια. Ερωτώ: Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν ενημερώνουν; Έχουν βάση τα σενάρια περί αποστρατικοποίησης των νησιών μας, με τα τεθωρακισμένα που φεύγουν από αυτά για να ενισχύσουν το ουκρανικό μέτωπο, σε συνδυασμό με τα σενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου;

Ο Μητσοτάκης έχει προσδέσει την ελληνική εξωτερική πολιτική στον αυτόματο πιλότο του ΝΑΤΟ, το οποίο φαίνεται να ιεραρχεί  την κατάπαυση του πυρός και την Ειρήνη στην βαλλόμενη Ουκρανία πιο χαμηλά από τον κυρίαρχο για αυτούς στόχο της ταπείνωσης της Ρωσίας.  Καλώ κάθε καλόπιστο Έλληνα πατριώτη να αναρωτηθούμε: Πού βγάζει όλο αυτό; Πώς ακριβώς εξυπηρετείται το εθνικό συμφέρον;  

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για την ενίσχυση της πυροσβεστικής καταρρέουν… Ανησυχείτε για το καλοκαίρι; 

Ανίκανοι στην πανδημία με τους  30.000 νεκρούς, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανά εκατ. πληθυσμού.   

Ανίκανοι και  άχρηστοι σε σχέση με την Αγχόνη της Ακρίβειας. Ο κόσμος δε μπορεί να βγάλει το 15ήμερο, δεν ξέρει τι του ξημερώνει με το ηλεκτρικό, με τις τιμές στα ράφια, τις τιμές στο βενζινάδικο και ο Μητσοτάκης τι κάνει; «σκέπτεται, συσκέπτεται, μελετά, έχει στο τραπέζι, σχεδιάζει…» εδώ και 10 μήνες.  Δηλαδή, και μας γδέρνουν και μας δουλεύουν.  

Ανίκανοι και με τις Πυρκαγιές. Πέρυσι 1,5 εκατ. δασικές εκτάσεις κάηκαν. «Πήραμε το μάθημα», είπαν. Φέτος με το πρώτο αεράκι, με 30 βαθμούς,  καίγονται στην Αθήνα 20 σπίτια. Αν αυτό συμβαίνει αρχές Ιουνίου, τι θα γίνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο; Όταν είναι ανίκανοι να καθορίσουν ποιος θα καθαρίσει τα περιαστικά δάση τι να περιμένουμε; Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός, «όλη η Ελλάδα είναι ΜΠΛΕ», φώναζαν το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών. Προς τα πού να δείξουν οι κυβερνώντες τώρα τις ευθύνες; Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, απαντά ο καθρέφτης τους.

Μέχρις εδώ. Δεν πάει άλλο. Να φύγουν…

Πιστεύετε πως θα πληρώσουν τελικά οι ένοχοι για το σκάνδαλο Novartis;

Καταρχάς να πληρώσει η NOVARTIS HELLAS  στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον τα 347 εκατ. δολάρια, που πλήρωσε στο αμερικανικό δημόσιο, με βάση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιούνιο του 2020, με τον οποίο συνομολόγησε τις αμαρτίες της που διέπραξε στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ πλήρωσε για όσα διέπραξε στην Ελλάδα, στην Ελλάδα θα πληρώσει για όσα διέπραξε στην Ελλάδα; Η Λογική λέει ΝΑΙ. Η ΝΔ λέει ΟΧΙ, ισχυριζόμενη με συνεχείς δηλώσεις στελεχών της ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο NOVARTIS, αλλά ΣΚΕΥΩΡΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι σκευωρία όπως ισχυρίζεται η ΝΔ και τα στελέχη της, και όχι σκάνδαλο NOVARTIS, όπως λέμε εμείς, με ποια πειστική επιχειρηματολογία θα διεκδικήσει αποζημίωση από την ΝOVARTIS, την ίδια στιγμή που την απαλλάσσει με τη θεωρία της σκευωρίας; Επιπροσθέτως, θα καταθέσουν αγωγή κατά του FBI και του αμερικανικού δημοσίου τα πολιτικά πρόσωπα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τα εμφανίζει το FBI να χρηματίζονται από τον κ. Φρουζή, μέσω του κ. Μανιαδάκη; 

Το Σκάνδαλο του Φαρμάκου στην Ελλάδα με την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση κόστισε κοντά στα 80 δισ. Αυτά τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Φοβάμαι όπως στο σκάνδαλο της Siemens (το 2% των συμβάσεων της Siemens προοριζόταν ως µίζα στη Ν∆ και στο ΠΑΣΟΚ), έτσι και στο σκάνδαλο της NOVARTIS  το Άπλετο φως θα παραμείνει «Άπλυτο φως», προς δόξα των Αδιευκρίνιστων ποσών και των Αμετάφραστων  κειμένων. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Θεωρείτε πιθανές τις κάλπες το Φθινόπωρο;

Ο κ. Μητσοτάκης μας απειλεί, γιατί μόνο ως απειλή ακούγεται, με «Εξάντληση της τετραετίας». Απειλεί να εξαντλήσει τον ελληνικό λαό μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Εμείς λέμε εκλογές Χθες. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός αποφασίζει και με την παρουσία του και με την απουσία του στις κάλπες. Το ένα εκατομμύριο πολιτών που δεν πήγε στην κάλπη τον Ιούλιο του 2019 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 τώρα γνωρίζει αν είναι ίδιοι ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης.  

Ζητάτε εκλογές την ώρα που οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν αρκετά πίσω από τη ΝΔ… Τις θεωρείτε αναξιόπιστες ή πιστεύετε πως μπορείτε να κάνετε την ανατροπή;

Οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιήθηκαν από την πρώτη βδομάδα μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ως εργαλείο ψυχολογικών επιχειρήσεων για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τον Αρχισυντάκτη του Μαξίμου. Όσοι γνωρίζουν το πολυεθνικό σκάνδαλο Cambridge Analytica  αντιλαμβάνονται τι εννοώ. Οι δημοσκοπήσεις έδιναν τον Ιούλιο του 2019 στο ΣΥΡΙΖΑ 24% και έλαβε από την κάλπη 32%,  επιπλέον 8 μονάδες. Με βάση τρεις δημοσκοπήσεις πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ με 12 μονάδες μπροστά θα έπρεπε να είναι ο κ. Λοβέρδος και όχι ο κ. Ανδρουλάκης που τελικά εξελέγη. 

Σε τελική ανάλυση, ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει ποιον θα ενισχύσει και ποιον θα αποδυναμώσει. Οι πολίτες δεν είναι πελάτες-ψηφοφόροι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Αποφασίζουν κυρίαρχα. 

Εκείνη θα είναι λοιπόν η ιστορική στιγμή που όλα τα κόμματα της Δημοκρατικής Προοδευτικής πλειοψηφίας θα αναλάβουν την ευθύνη, το καθένα χωριστά, για το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη συνεργασία των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων, στη βάση συγκεκριμένων προγραμματικών συγκλήσεων που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. 

Μοιραστείτε το!