Α.Τριανταφυλλίδης: -«Αυτοί που πετσόκοψαν 11 φορές τις συντάξεις, οφείλουν τουλάχιστον μία συγγνώμη στους συνταξιούχους.» -«Επιδίωξή μας να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις.» (VIDEO)

«Για τους 11 βουλευτές, σας είπε ο κ. Λεβέντης ονόματα; Λέει “11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξέρω ότι θα φύγουν”. Κι εγώ σας λέω το εξής: Εγώ ξέρω 11 βουλευτές που θα έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Να τους πω; Πάρτε τώρα τηλέφωνο τον κ. Λεβέντη και αν ο κ. Λεβέντης σας πει τους 11 του ΣΥΡΙΖΑ που θα φύγουν, θα σας πω κι εγώ τους 11 που θα’ρθουν. Κι εγώ φτιάχνω φανταστικά σενάρια τύπου εξόδου κτλ. Δεν το λέω ότι το κάνει ο Πρόεδρος ο κ. Λεβέντης», τόνισε μεταξύ και άλλων ο Βουλετής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Απαντώντας στα σενάρια περί «εύθραυστης πλειοψηφίας» ο κ.Τριανταφυλλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά «Όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε 155 βουλευτές, με τον Στάθη Παναγούλη και τον Νικολόπουλο, ήμασταν οι συμπαγείς, οι ενωμένοι, οι αδιαίρετοι και μόλις έφυγαν οι 2, έγιναν η “εύθραυστη πλειοψηφία”;», ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «κλίμα αστάθειας» που προσπαθεί να καλλιεργήσει το πολιτικό, επιχειρηματικό, μιντιακό κατεστημένο με σκοπό να κλείσει το συντομότερο δυνατό η «αριστερή παρένθεση».

Στη συνέχεια ο κ.Τριανταφυλλίδης εξαπέλυσε δριμεία κριτική προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα του ασφαλιστικού που κληροδότησαν στην Κυβέρνηση, όπως το δημογραφικό, την ανεργία, το PSI, τα δομημένα ομόλογα, την εισφοροδιαφυγή και την εισφοροκλοπή και τα οποία, κατά την πάγια τακτική τους, έβαζαν κάτω από το χαλί, με αποτέλεσμα τη διόγκωση του προβλήματος.

Τέλος, αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «H ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κουπόνι εξαργύρωσης που το κόβεις από την εφημερίδα τη μία μέρα και την επόμενη το εξαργυρώνεις στο σούπερ μάρκετ. Έχει βάθος τετραετίας. Επομένως παραμένει η δέσμευση για την 13η σύνταξη, την οποία οι κύριοι(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) από κοινού κατήργησαν με τις 11 μειώσεις από το 2010 μέχρι το 2013. Το πρόγραμμα είναι τετραετίας. Θα δούμε στην πορεία, αυτού του βάθους της τετραετίας, πως θα υλοποιηθεί μία-μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου».

Ο σύνδεσμος με το απόσπασμα της εκπομπής:

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος:

Το ισοδύναμο έχει ήδη βρεθεί, έχω σημειώσει 15 πράγματα να απαντήσω, σε σχέση και με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, βρέθηκαν με επώδυνο τρόπο. Δεν είναι η καλύτερη, αλλά έχουμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση, η οποία είναι ….

Όσον αφορά την 13η σύνταξη και όλες τις άλλες δεσμεύσεις, το ξαναείπα στη δική σου εκπομπή Γιώργο Παπαδάκη, ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κουπόνι εξαργύρωσης που το κόβεις από την εφημερίδα τη μία μέρα και την επόμενη το εξαργυρώνεις στο σούπερ μάρκετ. Έχει βάθος τετραετίας. Επομένως παραμένει η δέσμευση για την 13η σύνταξη, την οποία οι κύριοι(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) από κοινού κατήργησαν με τις 11 μειώσεις από το 2010 μέχρι το 2013. Το πρόγραμμα είναι τετραετίας. Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω; Διεκδικώ το χρόνο μου.

Γ.Παπαδάκης: Αλέξανδρε το σενάριο μιλάει για εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της σύνταξης.

Α.Τριανταφυλλίδης: Θα δούμε στην πορεία, αυτού του βάθους της τετραετίας, πως θα υλοποιηθεί μία-μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, που πραγματικά προσαρμόζονται σε μια ρεαλιστική…

Γ.Παπαδάκης: Εδώ αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και έρχεται οριζόντια μείωση.

Α.Τριανταφυλλίδης: Αγαπητέ Γιώργο, για να μη δημιουργούμε, όχι εσύ, σενάρια αβεβαιότητας, αστάθειας, κινδυνολογίας, λοιμοί, σεισμοί, διευρύνεται η παρένθεση, που κάποιοι προσδοκούν. Πολιτικό, επιχειρηματικό, μιντιακό κατεστημένο, προσπαθεί, επιδιώκει αυτή η παρένθεση να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Τώρα λένε μέχρι τον Δεκέμβριο είναι ο Τσίπρας, τελειώνει, μετά θα πούνε Φεβρουάριο τελειώνει.
Εγώ θέλω να ρωτήσω εσένα Γιώργο Παπαδάκη. Επαφίεμαι στη δική σου σοβαρότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με 155, γιατί κυκλοφορεί η στερεότυπη φράση «εύθραυστη πλειοψηφία», «εύθραυστη», τη βλέπω ως κοινό παρονομαστή σε όλα…
Όταν είχε 155, με τον Στάθη Παναγούλη και τον Νικολόπουλο, ήμασταν οι συμπαγείς, οι ενωμένοι, οι αδιαίρετοι και μόλις έφυγαν οι 2, έγιναν η «εύθραυστη πλειοψηφία»;
Δεν απευθύνομαι σε σένα, λέω γι’αυτούς τους συναδέλφους, που sites γράφουν η «εύθραυστη πλειοψηφία». Δεν μπορώ να καταλάβω με 155 να είμαστε οι δυνατοί, οι ντούροι, οι ακμαίοι και με 153 να γίναμε η «εύθραυστη πλειοψηφία». Προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα αστάθειας. Οσονούπω, φεύγει και ο ΣΥΡΙΖΑ, φεύγει και ο Τσίπρας.
Για τους 11 βουλευτές, σας είπε ο κ. Λεβέντης ονόματα; Λέει «11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξέρω ότι θα φύγουν». Κι εγώ σας λέω το εξής: «Εγώ ξέρω 11 βουλευτές που θα έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Να τους πω; Πάρτε τώρα τηλέφωνο τον κ. Λεβέντη και αν ο κ. Λεβέντης σας πει τους 11 του ΣΥΡΙΖΑ που θα φύγουν, θα σας πω κι εγώ τους 11 που θα’ρθουν. Κι εγώ φτιάχνω φανταστικά σενάρια τύπου εξόδου κτλ. Δεν το λέω ότι το κάνει ο Πρόεδρος ο κ. Λεβέντης.

Το σενάριο της Οικουμενικής Κυβέρνησης. Είναι ένα σενάριο, το οποίο το ακούω αλλά χωρίς τον ξενοδόχο. Την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τη ρωτήσατε;

Γ.Παπαδάκης: Ο κίνδυνος να μπει συνειδησιακό ζήτημα σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Α.Τριανταφυλλίδης: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αυτής της Κ.Ο. γνωρίζουν ότι κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό, κόντρα στη συνείδησή μας, στη σχέση μας με την πραγματικότητα, αλλά αυτό το ασφαλιστικό με τα τέσσερα ζεύγη προβλημάτων που μας κληροδότησαν(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ): δημογραφικό, ανεργία, PSI, δομημένα ομόλογα, εισφοροδιαφυγή, εισφοροκλοπή.

Γ.Παπαδάκης: Το ήξερες όμως βρες Αλέξανδρε.

Α.Τριανταφυλλίδης: Το ήξερα, γι’ αυτό ανέλαβα. Εγώ όμως δεν βάζω το πρόβλημα του ασφαλιστικού κάτω από το χαλί. Σαν το κουτάκι που το κλωτσάω και το πάω στον επόμενο και μετά στον επόμενο. Και λέω: δεν θα έχουμε μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Γ.Παπαδάκης: Δέσμευση είναι αυτή;

Α.Τριανταφυλλίδης: Εγώ βλέπω το σενάριο που τρέχει αυτή τη στιγμή και λέει «θέλω πόρους. Που θα τους βρω;»Θα τους βρω από την εισφορά που είναι κατάτι 1% και 2% για την εργοδοτική εισφορά και 0.5% των εργαζομένων.
Στις συντάξεις λέω επιδιώκω. Εγώ δεν είμαι Υπουργός. Ο κ. Κατρούγκαλος θα το ανακοινώσει. Είναι unfair ο βουλευτής να αναφέρει.

Καραγκούνης(ΝΔ): Να μειώσουν τους μισθούς, να μη μειώσουν τις συντάξεις.

Α.Τριανταφυλλίδης: Εσείς τις μειώσατε 11 φορές και κάνετε κριτική; Έλεος, έλεος!

 

 

1/12/2015

Μοιραστείτε το!