Α.Τριανταφυλλίδης: – «Δεν θα ξεπλύνουμε το Φθαρμένο και Διεφθαρμένο Χθες». -«Αυτό είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ.:Κλείνω – Απολύω – Μαύρο, Κλείνω – Απολύω – Μαύρο». (VIDEO)

«ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, δεν θα ξεπλύνουμε το φθαρμένο, διεφθαρμένο χθες, όπως συνειδητά προσπαθεί το πολιτικό και μιντιακό status να επιβάλει. Δεν θα χορέψουμε στο δικό τους σκοπό, όπως και με το δημοψήφισμα. Μοναδικός μας Σύμμαχος είναι ο λαός. Χωρίς το λαό είμαστε ένα μηδέν, ένα τίποτα. Με το λαό είμαστε τα πάντα», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στον Real Fm και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλου και Μάνο Νιφλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης .

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:
1)«Συμφωνώ με την φράση του προέδρου της Ν.Δ του κυρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απολύτως συμφωνώ με την φράση του.Νομίζω ότι είναι το κλειδί αυτής της πολύ κρίσιμης και ιστορικής εκλογικής συγκυρίας.
Είπε ο κ. Μεϊμαράκης παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κρήτη, «να γυρίσουμε στην Ελλάδα, όπως ήταν». Αποκάλυψη τώρα. Αυτήν την Ελλάδα “όπως ήταν”, και αυτό είναι το κυρίαρχο δίλλημα:
Θέλουν οι Έλληνες πολίτες, γοητεύονται από την Ελλάδα όπως ήταν; Του χθες; Του φθαρμένου και διεφθαρμένου χθες; Που προσωποποιούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα
ή θέλουν να κερδίσουμε το Αύριο με έναν Εθνικό ηγέτη, Μαχητή, Διαπραγματευτή τον Αλέξη Τσίπρα; Αυτό είναι το κυρίαρχο δίλημμα αυτών των εκλογών».

2)Μιλώ για το παλιό διεφθαρμένο χθες. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τα δύο κόμματα που χρωστάνε από 150 εκατομμύρια στις τράπεζες; Μπορεί να ξεπλύνει τα δύο κόμματα που τους τα έχωσε στο ταμείο του κόμματος η Siemens όπως αποφάσισε το δικαστήριο του Μονάχου»;

3)«Τον πολίτη τον ενδιαφέρει το αύριο. Ακούμε μια ακροδεξιά ρητορική από τη Ν.Δ. Τη Ν.Δ που είχε προσεγγίσει αλλά έχει πάρει διαζύγιο από το μεσαίο χώρο, που έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΝΩ– ΑΠΟΛΥΩ-ΜΑΥΡΟ». Κλείνω τα σύνορα. Προχθές ο κ. ΄Αδωνις , είπε στον κ. Χατζηνικολάου ότι πρέπει η χώρα να κλείσει τα σύνορα για τους μετανάστες.Απολύω, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, γιατί είναι όλοι άχρηστοι, ξανακλείνω την ΕΡΤ…. απολύω τους γιατρούς. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. Κλείνω – Απολύω – Μαύρο, Κλείνω – Απολύω – Μαύρο».

4)«Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση, έχοντας το ηθικό πλεονέκτημα και κοιτώντας το λαό στα μάτια, που ξέρει τον αγώνα και την αγωνία που βίωσε το επιτελείο με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας και επόμενο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτόν εμπιστεύεται να συνεχίσει, να δημιουργήσει το Σχέδιο Απεμπλοκής από το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν είναι πολιτική μας».

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση ολόκληρης της συνέντευξης:

Δημ.-Καλημέρα κύριε Τριανταφυλλίδη

Αλ.Τριαντ.- Καλημέρα από Θεσσαλονίκη

Δημ.- Το απόγευμα έρχεται ο πρωθυπουργός επάνω στη Δ.Ε.Θ. Ο πρώην πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας;

Αλ.Τριαντ.- Ο κύριος Τσίπρας έρχεται αύριο , 7.30μ.μ. , ομιλία στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελίδης και νομίζω ότι αύριο για να εξάψω λίγο την δημοσιογραφική σας περιέργεια και διαστροφή, θα έχει και μία πολύ πολύ ευχάριστη έκπληξη .

Δημ.-Δηλαδή;

Αλ.Τριαντ.- Εάν ήτανε να σας την πω δεν θα ήτανε έκπληξη.

Δημ.- Ε όχι αλλά δώστε μια περιγραφή τώρα.

Αλ.Τριαντ.- αφορά την Θεσσαλονίκη και μένω μέχρι εκεί γιατί δεν είμαι ο αρμόδιος
για να την ανακοινώσω επίσημα . Αυτό σημάνει ότι 7.30μ.μ. όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι προσκεκλημένοι στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, όπου θα ξεδιπλώσει το κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνες τις αναγκαίες τομές-ρωγμές, της γνωστής συμφωνίας εξειδικευμένα. Γιατί κάποιοι λένε ότι μιλάμε… κάποιος ,κάπου, κάποτε. Μιλάμε γενικά και αόριστα. Συγκεκριμένα πράγματα δίνονται παραδείγματα πχ: φορολογία αγροτών , αντίμετρο , αντισταθμιστικό : φοροαπαλλαγή μέχρι τα 12.000€ για τους αγρότες, όσο αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις. Το αντίστοιχο θα γίνει επιμέρους και εξειδικευμένα και για την φορολογία ελευθέρων επαγγελματιών και για την φορολογία των νησιών για το 30%. Αλλά θέλω να πω, Άκη Παυλόπουλε και Μάνο Νιφλή να σας πω και να σας εκπλήξω ίσως , συμφωνώ με την φράση του προέδρου της Ν.Δ του κυρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απολύτως συμφωνώ με την φράση του, νομίζω ότι είναι το κλειδί αυτής της πολύ κρίσιμης και ιστορικής εκλογικής συγκυρίας.

Δημ- Ποια φράση;

Αλ.Τριαντ.-Είπε παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη από την Κρήτη, «να γυρίσουμε στην Ελλάδα, όπως ήταν». Αποκάλυψη τώρα. Αυτήν την Ελλάδα όπως ήταν, και αυτό είναι το κυρίαρχο δίλλημα: Θέλουν οι Έλληνες πολίτες, γοητεύονται από την Ελλάδα όπως ήταν; Του χθες; Του φθαρμένου και διεφθαρμένου χθες; Που προσωποποιούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα ή θέλουν να κερδίσουμε με έναν Εθνικό ηγέτη μαχητή, διαπραγματευτή τον Αλέξη Τσίπρα; Αυτό είναι το κυρίαρχο δίλημμα αυτών των εκλογών.

Δημ-Μισό λεπτό, τα έχετε ρίξει όλα σαν βροχή κύριε Τριανταφυλλίδη. Μισό λεπτό, να τα πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή. Αν ρωτήσετε τον συνταξιούχο, βεβαίως θα σου πει «να γυρίσει η σύνταξη μου, εκεί που ήταν».

Αλ.Τριαντ.- Που ήταν; 40% μειώσεις σε πέντε χρόνια συμψηφίζονται με την αύξηση 2% εισφορά υγείας που μπήκε τώρα πριν ένα μήνα; Εγώ νομίζω ότι μια τέτοια προσέγγιση, σέβομαι απόλυτα το Μάνο Νιφλή, υποτιμά τη νοημοσύνη και την κρίση του Έλληνα συνταξιούχου, που ξέρει ποιοι τον κατάντησαν με μία σύνταξη φιλοδώρημα. Ποιοι δεν αντιμετώπισαν το ασφαλιστικό, γιατί το ασφαλιστικό, είτε είχαμε μνημόνιο, είτε είχαμε συμφωνία είτε δεν είχαμε οτιδήποτε άλλο θα υπήρχε. Γιατί πάμε για μια Ελλάδα χωρίς έλλειμμα. Γιατί η Ελλάδα γερνάει. Η Ελλάδα δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Μ.Νιφλής.- Να δοκιμάσω μια άλλη προσέγγιση. Να δοκιμάσω την προσέγγιση αυτήν που έλεγε ότι και στην προηγούμενη ΔΕΘ, είχαμε ένα πρόγραμμα , το οποίο ήτανε άκρως κοστολογημένο, μετρημένο, επαναστατικό και ανατρεπτικό. Και τώρα; και το ρωτάω αυτό γιατί;

Αλ.Τριανταφ.-Γιατί αυτή η ισοπέδωση;
Μ.Νιφλής- Ακούστε, δημοσιογράφος είσαστε, θέλω να πω ότι ξέρετε πολύ καλά τι λέει ο κόσμος, ξέρετε γιατί μιλάτε κάθε μέρα με κόσμο, δεν είστε κανένας αποστειρωμένος, μέσα στον κόσμο είστε. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω το εξής, δεν ξέρω εάν έχετε προλάβει να δείτε και το πρωτοσέλιδο της ¨Αγοράς¨ σήμερα, «Αυτός θα ελέγχει τη νέα κυβέρνηση» και ρωτάει εδώ ακροατής, τον Φερβέι , αυτός που θα ελέγχει τη νέα κυβέρνηση λέγεται Μάαρτεν Φερβέι , αυτόν τον έχετε ρωτήσει για όλα αυτά;

Αλ.Τριανταφ.- Αυτό που λέτε είναι ένα σενάριο το οποίο θα δούμε μπροστά μας. Εγώ θέλετε να σας δώσω , γιατί όλοι επιμένουν κυβερνήσεις συνεργασίας, κυβερνήσεις συνεργασίας, κυβερνήσεις συνεργασίας, δεν κάνει αυτοδυναμία κανείς
Α.Παυλόπουλος – Και εσείς το είπατε. Δεν απηύθυνε πρόσκληση στην κυρία Φώφη Γεννηματά ο κύριος Τσίπρας;

Αλ. Τριανταφ.- Δεν θα ξεπλύνουμε το παλιό διαφθαρμένο χθες. Παραπέμπω επειδή μου είπατε για πρωτοσέλιδα της «Αγοράς», εγώ να σας παραπέμψω στο πρωτοσέλιδο της έγκυρης , εγκυρότατης Real News, η οποία ότι έχει πει για πρόσωπα, τα έχει πει με στοιχεία, με ντοκουμέντα. 23/09/2012 Real News, κατάθεση φωτιά για τρεις υπουργούς, υπόθεση Γιάννη Καρούζου, σας θυμίζει τίποτα;

Δημ.-Ναι.

Αλ.Τριανταφ.- Τι σας θυμίζει;

Δημ.- την υπόθεση του Καρούζου η οποία είναι σε εξέλιξη.

Αλ.Τριανταφ.- Ποιοι είναι οι τρεις υπουργοί που εμπλέκονταν στην πώληση οικοπέδων φιλέτων από το 2005 μέχρι το 2008 , όπως έγραφε η Real News; Εγώ δεν λέω τίποτα, για πείτε μας, για θυμίστε στους ακροατές;

Δημ.- Μισό λεπτό εννοείτε ότι δεν συνεργάζεστε με αυτούς γιατί εκπροσωπούν αυτούς που έχουν εμπλοκή;

Αλ.Τριανταφ.- Κύριε Νιφλή τώρα κάνω εγώ το δημοσιογράφο! Ενημερώστε τους ακροατές μας του real fm ποιοι ήταν αυτοί οι τρεις υπουργοί.
Μ.Νιφλής- Να ενημερώσω , παρότι εγώ δεν μπορώ να κάνω τον υποψήφιο τώρα, εσείς κάνετε τον δημοσιογράφο, να ενημερώσω, αλλά εννοείτε ότι εσείς δεν συνεργάζεστε με αυτούς γιατί είναι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες ιστορίες; Αυτό λέτε για να καταλάβω θέλω την ουσία.

Αλ.Τριανταφ.- Μα δεν είναι μόνο πρόσωπο προς πρόσωπο, πάλι εκτιμάτε ότι δεν πρέπει να πείτε τα ονόματα , μην τα λέτε.
Μ.Νιφλής – Τι λέτε κύριε Τριανταφυλλίδη, να τα πω. Λέτε για τον κύριο Μεϊμαράκη και όλους αυτούς, δεν έχω κανένα πρόβλημα, έχει γραφτεί στο πρωτοσέλιδο.

Αλ.Τριανταφ.-Ωραία, πάμε πιο κάτω τώρα. Όταν λέμε δεν είναι προσωπικά τα θέματα, παρόλο ότι οι ποινικές ευθύνες εξατομικεύονται, εάν και εφόσον αποδειχθούν. Εγώ δεν ξέρω λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη υπόθεση απλά εκτιμώ ότι ποτέ η real news δεν θα έβγαζε μία υπόθεση εάν δεν είχε όλα τα ντοκουμέντα. Μιλώ για το παλιό διεφθαρμένο χθες. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τα δύο κόμματα που χρωστάνε από 150 εκατομμύρια στις τράπεζες;Μπορεί να ξεπλύνει τα δύο κόμματα που τους τα έχωσε στο ταμείο του κόμματος η Siemens όπως αποφάσισε το δικαστήριο του Μονάχου;
Δημ.- Τώρα επειδή με τσιγκλάτε λίγο, θετικά εννοώ, δημοσιογραφικά, ρεπορταζιακά , να σας πω ότι , ούτως ή άλλως η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για την ιστορία αυτή και την έχει βάλει στο αρχείο, αλλά από την άλλη πλευρά να πω και το εξής : Επειδή πλέον όλοι αυτοί εκπροσωπούν το παλιό, τον θυμάστε τον συνδικαλιστή τον κύριο Ρίζο; Τον αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ;

Αλ.Τριανταφ.-Τώρα τι ακριβώς συμψηφισμό επιχειρείτε;

Δημ.- Όχι κανέναν. Έχετε τον λόγο της αντρικής μου τιμής, περνάω την πολιτική κουβέντα, ότι δεν κάνω κανέναν συμψηφισμό. Πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί, να πω …..

Αλ.Τριανταφ.- Αυτό που νοιάζει τον πολίτη όμως, Μάνο Νιφλή συμφωνώ μαζί σου, ότι τον πολίτη τον ενδιαφέρει το αύριο. Ακούμε μια ακροδεξιά ρητορική από τη ΝΔ. Την Ν.Δ που είχε προσεγγίσει αλλά έχει πάρει διαζύγιο από το μεσαίο χώρο? Που έχει υιοθετήσει το πρόγραμμα «ΚΛΕΙΝΩ-ΑΠΟΛΥΩ-ΜΑΥΡΟ». Κλείνω τα σύνορα. Προχθές ο κ. ΄Αδωνις , είπε στον κ. Χατζηνικολάου ότι πρέπει η χώρα να κλείσει τα σύνορα για τους μετανάστες. Προχθές το είπε. Και απολύω, τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, γιατί είναι όλοι άχρηστοι, ξανακλείνω την ΕΡΤ…. απολύω τους γιατρούς, αυτό είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ. Κλείνω – Απολύω – Μαύρο, Κλείνω – Απολύω – Μαύρο.

Δημ. Να κάνουμε μια καλή συζήτηση. Λέω λοιπόν ότι η διαφωνία μου και η ένσταση μου πάνω σε αυτό που λέτε είναι• από την μία λέτε να αφήσουμε το χθες και να μιλήσουμε για το αύριο, αναφέρεστε όμως σε αυτές τις παλιές υποθέσεις. Αυτός είναι ο λόγος , που και εγώ σας έφερα στην κουβέντα τον κύριο Ρίζο, ο οποίος ήτανε συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος εμπλέκεται

Αλ. Τριανταφ.- Δεν ήταν συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ

Δημ.-Ήταν συνδικαλιστής σου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ , τι λέτε κύριε Τριανταφυλλίδη ,σας παρακαλώ, όχι, το ρεπορτάζ το έχω κάνει εγώ . Ο γραμματέας του Συνασπισμού ο κύριος Βίτσας……

Αλ.Τριανταφ.- Καλά εντάξει, έτσι είναι όπως τα λέτε.
Γιατί το χθες το έχουμε ανοίξει. Έχουμε επιτροπές για τη siemens, έχουμε μια σειρά από διερευνήσεις που κάνει η Δικαιοσύνη. Είναι τα 1400 δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας, όπου εμπλέκονται και Μέσα Ενημέρωσης, που ήταν εισπραχθέντα, μηδέποτε επιστραφέντα. Τα ψάχνει ο Νικολούδης, τα ψάχνει ο Παπαγγελόπουλος και εκεί, επιτρέψτε μου, είναι και το αντισταθμιστικό. 2,8 δις είναι η επιβάρυνση. Αν τα πάρω τα 500εκ. από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, αν τα καταφέρω και πάρω το 1,5 δις από το λαθρτεμπόριο των καυσίμων, αυτόματα αυτά θα μεταφερθούν σε ισόποσες κοινωνικές παροχές. Λιγότερη επιβάρυνση των πολιτών.

Δημ. Το 23% στην εκπαίδευση θα το «παγώσετε»;

Α.Τριαντ. Το αναγάγατε στο μείζον θέμα του μνημονίου. Γιατί άραγε;

Δημ. Τι εννοείται γιατί άραγε;

Α.Τριαντ. Όχι αναρωτιέμαι. Εμείς πήραμε πρωτοβουλία και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε μάχη για να μη γίνει 23%.

Δημ. Πέρασε; Ψηφίστηκε.

Α.Τριαντ. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια, όπως και με όλα τα άλλα. Ακη Παυλόπουλε, Μάνο Νιφλή σε σας το είπα. Το μνημόνιο είναι επώδυνο, είναι αφόρητο. Το επιλέξανε με το πιστόλι στον κρόταφο. Αλλά θα το παλέψουμε κάθε μέρα, θα δίνουμε μάχη. Αυτό καλείται να δει ο πολίτης. Ο πολίτης πρέπει να επιλέξει ποιος διαπραγματεύεται την επόμενη μέρα: «την καθημερινότητά μου, τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου». Φέραμε το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μπροστά.

Δημ. Και σας λένε οι συνεταίροι, οι εταίροι, οι Φερ Χόφεν και οι υπόλοιποι: «Πρώτα θα εφαρμόσετε μέχρι κεραίας ότι έχετε υπογράψει και μετά θα πάμε σε συζήτηση για διαπραγμάτευση. Επίσης, επειδή μας λέτε για εκπλήξεις στην ομιλία του κ.Τσίπρα. Μακάρι να υπάρχουν εκπλήξεις. Εμείς θέλουμε να σας ρωτήσουμε αν υπάρχει η φράση: H Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο στην Ελλάδα δεν θα φέρει».

Α.Τριαντ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση, έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα και κοιτώντας το λαό στα μάτια, που ξέρει τον αγώνα και την αγωνία που βίωσε το επιτελείο με επικεφαλής τον Πρόεδρό μας και επόμενο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτόν εμπιστεύεται να συνεχίσει, να δημιουργήσει το σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν είναι πολιτική μας.

Δημ. Άνοιγμα στην κα Γεννηματά γιατί έκανε ο κ.Τσίπρας; Στο ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

Α.Τριαντ. Πως ακριβώς το εκλαμβάνετε αυτό το άνοιγμα; Τι είπε ακριβώς; Είπε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κάνει την αναγκαία διαδικασία αυτοκάθαρσης. Να αποκαθαρθεί από τα «βαρίδια». Ξέρετε εκείνα τα υποβρύχια κλπ κλπ., είναι μία από τις υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκα και νωρίτερα.
Ξαναλέω, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα ξεπλύνουμε το φθαρμένο, διεφθαρμένο χθες, όπως συνειδητά προσπαθεί το πολιτικό και μιντιακό status να επιβάλει. Δεν θα χορέψουμε στο δικό τους σκοπό, όπως και με το δημοψήφισμα, ο λαός, οι πολίτες, μοναδικός μας σύμμαχος είναι ο λαός. Χωρίς το λαό είμαστε ένα μηδέν, ένα τίποτα. Με το λαό είμαστε τα πάντα.

Δημ. Στο ενδεχόμενο να βγει δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συνεργαζόταν με τη Ν.Δ.;

Α.Τριαντ. Μετά από αυτή τη συζήτηση κ.Νιφλή αυτό καταλάβατε; Ότι είναι στο σκεπτικό μου να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το Βορίδη, τον Άδωνη, της πολιτικής: «Κλείνω, μαύρο, απολύω». Είναι πραγματικά προκλητικό. Μιλούν αυτοί για εγκατάσταση κομματικού κράτους; Για όνομα του Θεού και της Παναγίας.

Δημ. Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου. Η ΝΔ έχει εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα συνεργασίας. Στο ενδεχόμενο να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και κληθείτε να συγκυβερνήσετε, θα το κάνετε;

Α.Τριαντ. Εγώ ξαναρωτάω τώρα. Αυτή η ερώτηση είναι άτοπη σε σχέση με όλα όσα έχουν προηγηθεί. Λέω για 5η φορά, δεν θα ξεπλύνουμε το φθαρμένο και διεφθαρμένο χθες, που το μόνο που εγγυάται…

Δημ. Θέλετε να μου πείτε σας παρακαλώ, ναι ή όχι; Στο άτοπο αυτό ερώτημά μου.

Α.Τριαντ. Αφήστε με να μιλήσω, μη μιλάτε πάνω μου. Αν οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι πριν από το Γενάρη η Ελλάδα ήταν το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι», ότι έρεε το χρήμα, ότι ο Γ.Χαρδούβελης που έβγαζε δέκα-δέκα τα χιλιάρικα στο εξωτερικό και όταν τον ρώτησαν γιατί τα βγάζεις, έλεγε νιώθω την ίδια ανασφάλεια, ο Υπουργός Οικονομικών του Σαμαρά.

Δημ. Είναι άτοπη η ερώτησή μου και δεν είναι άτοπη η απάντησή σας. Χαίρομαι.

Α.Τριαντ. Αγαπητέ Μάνο, ξέρεις το σεβασμό μου στο πρόσωπό σου. Δέχομαι να απαντήσω ευθέως. Είτε είμαστε πρώτοι, είτε δεύτεροι, τρίτοι ή και δέκατοι, γιατί ο λαός, οι πολίτες αποφασίζουν, δεν είναι κτήμα κανενός. Δεν υπάρχουν οπαδοί του τάδε, ψηφοφόροι του τάδε. Οι πολίτες κυρίαρχα έχουν γνώση, έχουν κρίση, έχουν μνήμη και η ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί ξέρουν ότι είναι ένας από αυτούς.

Δημ. Σας ευχαριστούμε πολύ κ.Τριανταφυλλίδη.

Μοιραστείτε το!