Α.Τριανταφυλλίδης: «Ενεργός Ρόλος για τη χώρα μας του Σταθερού, Δίκαιου και Εντιμου Διαμεσολαβητή. Η Ελλάδα Μέρος της Λύσης και όχι Μέρος της Κρίσης. Επουδενί λόγο στρατιωτική ανάμειξή μας». (VIDEO)

Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel.
-«Ο ρόλος της Χώρας μας είναι ο ρόλος του σταθερού, δίκαιου και έντιμου διαμεσολαβητή. Η Χώρα μας επουδενί λόγο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναμειχθεί ενεργά σε αυτή τη στρατιωτική εμπλοκή. Είναι δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και έχει το προνομιακό status, σχέση-θέση, να συνομιλεί και με τον Αραβικό κόσμο, ταυτόχρονα, ως μέλος οργανικό του Δυτικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Άρα η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέρος της λύσης και επουδενί να μην εξελιχθεί σε μέρος της κρίσης, δηλαδή να αξιοποιήσει ως έντιμος, σταθερός και δίκαιος διαμεσολαβητής, για να υπάρξει αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».
-«Από τη μια απόλυτη αλληλεγγύη στο Γαλλικό Λαό, που πλήττεται αυτή τη στιγμή, αλλά πέρα από το Γαλλικό Λαό πλήττεται η Ευρωπαϊκή Ιδέα, πλήττεται το Ευρωπαϊκό ιδεώδες, το αξιακό: Ισονομία, Ισοπολιτεία, Δημοκρατία, Ελευθερία είναι σαφές ότι βάλλονται».
Επισημάνσεις:
Α) Στην κατακλείδα της ομιλίας του, ο Φρανσουά Ολάντ είπε: «Αν δεν γίνουν αυτά, τότε θα γυρίσουμε στα Εθνικά κράτη και στα σύνορα», δηλαδή προοπτική διάλυσης της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Οικογένειας. Ποιος ωφελείται άραγε από αυτήν εξέλιξη και ποιος αποδομείται;
Β) Η «Αραβική Άνοιξη» εξελίχθηκε σε «Αραβικό Πολικό Χειμώνα», δηλαδή ανετράπη ο Σαντάμ, ανετράπη ο Καντάφι, θέλουν να ανατραπεί ο Άσαντ, στο όνομα του εκδημοκρατισμού και τελικά που φτάσαμε; Σε ένα απόλυτα αναρχούμενο τοπίο στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

-«Η δήλωση Γιούνκερ είναι καθαρή και σαφής: «Μην μπλέκετε το ISIS με το προσφυγικό». Δηλαδή αυτόν τον ακραίο, κανιβαλικό εξτρεμισμό, με τους πρόσφυγες, με τις μανάδες και τους πατεράδες, με τα μωρά στην αγκαλιά, που μας ανακαλούν στη μνήμη τους δικούς μας πρόσφυγες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας όταν έφευγαν από τη Σμύρνη και τον Πόντο. Μην μπλέκουμε και μην συγχέουμε το ένα με το άλλο.
-«Εάν ο τρόμος και ο φόβος οδηγήσει σε δηλώσεις τύπου Ορμπάν(«Δεν θα δεχθώ ούτε έναν πρόσφυγα»), τότε χάσαμε. Πάει και η Ευρωπαϊκή Ιδέα, πάει και το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
-«Θα ήταν εγκληματικό να οδηγηθούμε στο δίλημμα: «Δημόσια Τάξη ή Ανθρώπινα Δικαιώματα».Τότε ΧΑΣΑΜΕ.
Ακολουθεί ο σύνδεσμος της εκπομπής, η τοποθέτηση του Α.Τριανταφυλλίδη ξεκινά στο 26.30:

 

 

17/2/2015

Μοιραστείτε το!