ΔΑΝΕΙΑ ΝΔ/ΠΑΣΟΚ-ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ-ΛΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ/ΛΑΓΚΑΡΝΤ Α.Τριανταφυλλίδης: «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ» (VIDEO-Διάρκεια 2:20)

Απευθυνόμενος στον Αναπλ. Υπουργό Διαφάνειας Δ. Παπαγγελόπουλο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδης μεταξύ άλλων τόνισε:
ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ/ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ
-«Αναφέρομαι, στην αμαρτωλή διάταξη που είναι ο ορισμός του εκμαυλισμού και της φαυλοκρατίας, το άρθρο 78 του ν. 4146/2013, όπου το αίσχος του ακαταδίωκτου, δηλαδή του ανεξέλεγκτου ποινικά, για τις διοικήσεις των τραπεζών έγινε νόμος.
-Όποιος ρύθμιζε κατά το δοκούν και προστάτευε τα συμφέροντα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, απολάμβανε το ακαταδίωκτο, όπως οι διοικήσεις των τραπεζών για τα δάνεια των κομμάτων, ο Γκίκας Μάναλης για το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τόσες άλλες τροπολογίες ακαταδίωκτου. Εκείνοι οι οποίοι αναλάμβαναν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, θα έπρεπε να είναι προστατευμένοι για την επόμενη μέρα,».
ΛΙΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ:
-«Δεν μπορεί η αχλή και η ομίχλη να πέφτει στο σύνολο των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των επιχειρηματιών. Όταν λοιπόν η λίστα των όσων έχουν παρανομήσει, οριστικοποιηθεί και τελεσιδικήσει, τότε θα πρέπει να δίνεται στη δημοσιότητα.
-Να ξεκαθαρίσουμε ότι πολιτικοί και δημοσιογράφοι ασκούν εξουσία και δεν διαχειρίζονται τα προσωπικά τους. Όταν λοιπόν τη διαχειρίζονται προς ίδιον όφελος και όταν κατά τη διάρκεια της άσκησης της εξουσίας προσπορίζονται ίδια οφέλη, εν προκειμένω να εξάγουν «βρώμικο» χρήμα ή αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό, τότε θα πρέπει τα ονόματά τους να γίνονται γνωστά και να μην καλύπτονται πίσω από το μπερντέ και την ασπίδα των προσωπικών δεδομένων.
-Αυτό αποτελεί δίκαιη λαϊκή απαίτηση, δεν είναι ούτε ανθρωποφαγία ούτε κανιβαλισμός. Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται. Έτσι θα πρέπει να αποδίδονται στην κοινωνία οι καθαροί και οι σωστοί από τη μια (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες) που διάγουν έντιμο βίο, και από την άλλη, όσοι από αυτούς έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι να αντιμετωπίσουν τη βάσανο του ελέγχου της δικαιοσύνης, αλλά και τη λαϊκή κατακραυγή για την αντικοινωνική τους συμπεριφορά».

 

 

 

 

 

    12/02/2016

 

Μοιραστείτε το!