Α. Τριανταφυλλίδης: «Φως Παντού, για τους Πάντες. Οι Μίζες αποκτούν Ονοματεπώνυμα.». (Ηχητικό)

 

«Το στικάκι επί 3 χρόνια το πετούσε ο ένας στον άλλο. Πριν από δέκα ημέρες ήρθε η λίστα Μπόργιανς και ήδη κάναμε έφοδο, 200 μεγαλοκαταθέτες. Ανταποκρινόμαστε στο περί δικαίου αίσθημα του λαού, να πληρώσουν αυτοί που οδήγησαν τη Χώρα σε αυτό το χάλι, στη χρεοκοπία, στο χρέος των 340δις. Τα εξοπλιστικά και η Siemens θα αποκτήσουν ονοματεπώνυμο μέσα από τους 200 μεγαλοκαταθέτες, αφού στους πρώτους που εντόπισαν, η μικρότερη κατάθεση είναι 1,5εκατ. και η μεγαλύτερη 12εκατ. Δεν είμαστε, λοιπόν, ίδιοι. Δεν ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο», τόνισε μεταξύ και άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον ρ/σ “ΣΚΑΪ 100,3” και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με το «παράλληλο πρόγραμμα» της Κυβέρνησης, ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Μέχρι προχθές κάποιοι επιχειρούσαν να μας λοιδορήσουν και να μας χλευάσουν λέγοντας:“ που είναι το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”; Ήρθε με νόμο λοιπόν και έχει να κάνει με την καθολική πρόσβαση στη δημόσια υγεία για τους ανασφάλιστους, το δεκατιανό για 300.000 μαθητές κ.ά. Αυτή τη μικρή περίοδο, τη μεταβατική, οφείλουμε να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και ταυτόχρονα προωθούμε ρυθμίσεις και για τα κόκκινα δάνεια».

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε εθνικό πρόταγμα την αλλαγή ατζέντας, τη συζήτηση δηλαδή για νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές. Όπως ανέφερε: «Στηρίζω την Κυβέρνησή μου και τον Αλέξη Τσίπρα σε αυτόν τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, όπου είναι αναγκαίο να συνδυαστούν δύο πράγματα: «και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι», όπως λέει ο λαός μας: «Το αγώι κάνει τον αγωγιάτη». Εμείς πρέπει να κάνουμε το διπλό αγώι. Το ένα αγώι λέει ότι έχουμε υπογράψει μια συμφωνία σκληρή, αυστηρή, επώδυνη που πρέπει να υλοποιηθεί, για να τα αφήσουμε πίσω μας και να περάσουμε στο άλλο παράλληλο αγώι, από την κουβέντα για τα βοηθήματα και τα επιδόματα στη μεγάλη κουβέντα, που λέει νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές. Εκεί πρέπει να πάμε».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε: «Η Χώρα και το πολιτικό σύστημα, για να έχει την αναγκαία ισορροπία, χρειάζεται μια ουσιαστική, γόνιμη και δημιουργική, ενίοτε και αυστηρή Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι έτσι όπως είχε καταλήξει να την κηδεμονεύει ένα ακροδεξιό γκρουπούσκουλο. Η ΝΔ χρειάζεται για το καλό του τόπου να ανατάξει και να αποκτήσει τα ευρωπαϊκά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά».
Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

 

 

17/12/2015

Μοιραστείτε το!