Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (για αναθεώρηση και εκλογικό νόμο): «ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ»(ΒΙΝΤΕΟ)

«Επιδίωξη μας είναι οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, τόσο στο μείζον θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και των αναγκαίων θεσμικών τομών όσο και στο θέμα του εκλογικού νόμου. Δεν επιλέγουμε τον προεκλογικό χρόνο, που αντίστοιχα και ανάλογα με τις μετρήσεις, βλέπεις και κάνεις, όπως μας είχαν συνηθίσει στον παρελθόντα χρόνο τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και στον σημερινό  ανύποπτο χρόνο, ουσιαστικά 3 χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και  ολοκληρώνεται ο συνταγματικά προβλεπόμενο τετραετής γύρος του κυβερνητικού σχήματος. Επιχειρούμε να συγκεράσουμε δύο αρχές και αξίες:

1)Η ακριβέστερη δυνατή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, που αυτό έρχεται να συνταιριάξει με την πάγια θέση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής. Ταυτόχρονα με:

2)την αναγκαιότητα να κυβερνηθεί ο τόπος. Ένας εκλογικός νόμος δεν υπάρχει για να σώσεις την αριστερή ψυχή σου, ο εκλογικός νόμος δεν είναι αυτοσκοπός. Υπάρχει ΚΑΙ για να διευκολύνει τη διακυβέρνηση του τόπου, με ορατές προεκλογικές προγραμματικές συγκλίσεις », τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ζώνη», αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το νέο εκλογικό νόμο.

 

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:

21/6/2016

Μοιραστείτε το!