Α. Τριανταφυλλίδης (για τις τηλεοπτικές άδειες): «Με το Λαό ή με τους Νταβατζήδες;»(VIDEO)

«Με το υπό συζήτηση σ/ν υπάρχει ένα ιδιότυπο μπράντεφερ μεταξύ πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Τίθεται αδήριτα το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτή τη Χώρα;» και το δίλημμα έρχεται σαφέστατο: «Με το Λαό ή με τους νταβατζήδες;», τόνισε μεταξύ και άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στο σ/ν για τις τηλεοπτικές άδειες.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ.Τριανταφυλλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σας καλούμε, λοιπόν, αυτό που δεν κάνατε ως Κυβέρνηση, κάντε το ως αντιπολίτευση. Ελάτε να πάμε όλοι μαζί και να δώσουμε όλοι μαζί ως πολιτικό σύστημα, πολιτική και πολιτικοί, το μήνυμα ότι σ’αυτόν τον τόπο κουμάντο θα κάνει η Βουλή, οι Βουλευτές, θα κάνει ο Λαός, που μέσω των εκπροσώπων του, θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ισονομίας και ισοπολιτείας, ίσους, κοινούς, ίδιους για όλους τους ενδιαφερόμενους».
Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας ως «διπλό έγκλημα» το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απευθείας ανάθεση στη DIGEA. Παράλληλα η μη προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για τις άδειες για 25 ολόκληρα χρόνια και το γεγονός ότι η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεισε τη μόνη τηλεόραση που λειτουργούσε νόμιμα με άδεια, την ΕΡΤ και επέτρεψε την εκπομπή των ιδιωτικών καναλιών που λειτουργούσαν χωρίς άδεια ήταν το αποκορύφωμα του άναρχου και αρρύθμιστου τοπίου. Έκλεισε δηλαδή ο μοναδικός εν δυνάμει ανταγωνιστής του ιδιωτικού τομέα στις 11/6/2013, γιατί στις 19/6/2013 έληγε η προθεσμία ανάδειξης ψηφιακού παρόχου, τελικά της DIGEA”.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της τοποθέτησης:

 

 

 

24/10/2015

Μοιραστείτε το!