Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ : «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ»(ΒΙΝΤΕΟ)

«Με αυτό το νόμο ερχόμαστε να οριοθετήσουμε την έναρξη μιας ουσιαστικής και γόνιμης συζήτησης, για να φύγουμε από τα επιδόματα, τα βοηθήματα και τις ενισχύσεις, δηλαδή το μοίρασμα της φτώχειας και να πάμε στην ουσιαστική συζήτηση για την οικονομία της κοινωνίας, που αφορά την παραγωγή, την ανάπτυξη και την εργασία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Τριανταφυλλίδης «είναι θετικό ότι μετά από 15 μήνες επιτέλους μιλάμε για την οικονομία της κοινωνίας και μιλάμε για την τριπλέτα «παραγωγή-ανάπτυξη-εργασία». Όλος αυτός ο χρόνος, απολύτως δικαιολογημένα, καταναλώθηκε σε κάτι που δεν είναι το αίτιο αλλά είναι το αποτέλεσμα. Η δημοσιονομική κρίση(δάνεια, φόροι, ελλείμματα, χρέη) δεν είναι το αίτιο, είναι το αποτέλεσμα ενός παρασιτικού και αντιπαραγωγικού μοντέλου ανάπτυξης. Είναι το αποτέλεσμα στο οποίο οδήγησαν ουσιαστικά στη συρρίκνωση και τη διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, σε κλαδικό και περιφερειακό επίπεδο, εκεί όπου η πραγματική οικονομία της παραγωγής υποκαταστάθηκε από την χάρτινη οικονομία μιας οριζόντιας παραγωγής ατελείωτων υποδομών, με μονοπωλιακές πρακτικές, με καρτέλ και με επιχειρήσεις που είχαν προνομιακή σύνδεση με το κράτος και βέβαια είχαν και τη γνωστή σχέση με τα ΜΜΕ, τα οποία συστηματικά παραπληροφορούσαν τον ελληνικό λαό».
Παράλληλα o κ. Τριανταφυλλίδης πρότεινε να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο η θέσπιση δύο ρητρών, με κοινό παρονομαστή την ΕΡΓΑΣΙΑ:
1) Ο Έλεγχος της Δημιουργίας πραγματικών θέσεων εργασίας, από κάθε εντασσόμενη επένδυση και 2) ο απόλυτος σεβασμός στην εργατική νομοθεσία, ο απόλυτος σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τριανταφυλλίδης τόνισε την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των υπαρχουσών επιχειρήσεων «610.000 επιχειρήσεις. Δεν αρκούν μόνο αυτές που θα γίνουν, υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις που χρειάζονται ενίσχυση και υποστήριξη. Να δώσουμε τη δυνατότητα, μέσα από το νόμο, για τη δημιουργία μίας θέσης εργασίας σε κάθε μία από τις 610.000 επιχειρήσεις, σημαίνει 610.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πρόκληση είναι πολύ θετική γιατί δεν μιλάμε για επιχειρήσεις που θα γίνουν αλλά για υπαρκτές επιχειρήσεις».

Ακολουθεί το βίντεο της τοποθέτησης:

 

8/6/2016

Μοιραστείτε το!