Α.Τριανταφυλλίδης: -«Η ενότητα του Ελληνισμού διαρκές ζητούμενο». -«Αμφίδρομο μέρισμα ψυχής από και για την ομογένεια» (ηχητικό)

«Να μη μιλάμε για τους ομογενείς, αλλά να μιλάμε με τους ομογενείς. Γι’ αυτό πέρα από τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς από το κανάλι της Βουλής, ζήτησα να είναι παρούσα και «Η Φωνή της Ελλάδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Ο πρώτος καφές από την Αθήνα» και στους δημοσιογράφους Έλενα Καραγιάννη και Θάνο Σιαφάκα.

Σημεία συνέντευξης:

-«Η ενότητα του Ελληνισμού διαρκές ζητούμενο».
«Έξω από τα σύνορα η Ελλάδα μας ενώνει. Πνεύμα συναντίληψης, συναίνεσης, συνεννόησης στην Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς, η οποία απαρτίζεται από 33 μέλη-βουλευτές και των 8 κομμάτων του Κοινοβουλίου».

-Για το νέο μεταναστευτικό ρεύμα: «Η Πατρίδα ηττήθηκε μια φορά γιατί δεν μπόρεσε να κρατήσει στους κόλπους της τα παιδιά της και να τα δώσει δουλειά. Δεν πρέπει να ηττηθεί και δεύτερη φορά, με αυτόν τον κόσμο που έφυγε, λόγω του μνημονιακού κανιβαλισμού τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση τους και τη σύνδεσή τους με τη μητέρα-πατρίδα και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες Ελληνόφωνης Παιδείας και επαφής τους με τον Ελληνικό Πολιτισμό».

-Για την ψήφο των ομογενών: «Η βάση μας, ο θεμέλιος λίθος είναι ο καταστατικός χάρτης της Χώρας, το Σύνταγμά μας, το οποίο προβλέπει, σύμφωνα με το άρθρο 51, παρ. 4 ότι «Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια». «Προϋπόθεση για την υλοποίηση της συνταγματικής πρόβλεψης είναι η απογραφή των ομογενών και ποσοτικά και ποιοτικά.
«Η απογραφή, καταγραφή και η ψήφος των ομογενών είναι αλληλένδετα».

-Προτεραιότητα η προσέλκυση μικρών και μεγάλων επενδυτών ομογενών: «Η Πατρίδα σας χρειάζεται, «βάλτε πλάτη».

-Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας: «Έχει ωριμάσει η ιδέα-πρόταση της ίδιας της Ελληνικής Διασποράς, των Ελληνικών Κοινοτήτων της Ιταλίας για την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας».
«Τα όρια του κόσμου μου είναι τα όρια του λόγου μου, όπως έλεγε ο αείμνηστος Δάσκαλος Χρήστος Τσιολάκης, εξηγώντας τη σημασία που έχει η ελληνική γλώσσα για τη ζωή μας».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

https://soundcloud.com/ertradioprograms/triantafyllidisvog24112015a

 

 

 

24/11/2015

Μοιραστείτε το!