Α.Τριανταφυλλίδης: “Η Kυβέρνηση αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.

Ως μεγάλη δικαίωση χαρακτηρίζει την απόδοση του ανενεργού στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο και κατ΄επέκταση στην τοπική κοινωνία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.

“Είναι μεγάλη δικαίωση, καθώς λέγαμε ν’ αποδοθούν τα στρατόπεδα και στρατόπεδα δεν βλέπαμε. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποδίδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Αποδίδει στο λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης αυτό που δεν του απέδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία 30– 40 χρόνια”, σημείωσε ο κ.Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Με την απόδοση του στρατοπέδου ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου που αναμένεται να αναβαθμίσει τη δυτική πλευρά της πόλης, γεγονός στο οποίο στάθηκε ο κ.Τριανταφυλλίδης: “‘Ενας χώρος 330 στρεμμάτων αποδίδεται στο λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι ημέρα χαράς και δικαίωσης για τον κόσμο που πάλεψε να δοθεί η δυνατότητα του παντρέματος της ιστορικής μνήμης, του πρασίνου, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Και με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αποδίδεται ο χώρος στη μάνα που έχει ανάγκη να πάρει το καροτσάκι και να κάνει μια βόλτα σε μια παιδική χαρά, απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς χωρίς αυτοκίνητα και πίεση”.

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ “χτύπησε” και καμπανάκι πως “θα πρέπει να διδαχτούμε από την αρνητική εμπειρία αντίστοιχων σχεδιασμών και να εξασφαλιστούν όλοι εκείνοι οι πόροι συντήρησης, ασφάλειας, προστασίας του συγκεκριμένου χώρου”.

“Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά, αλλά η αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ο δήμος Παύλου Μελά και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να ανοίξουν τον διάλογο και να υπάρξουν ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, πρακτικές που θα εξασφαλίσουν ότι ο χώρος δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του”, πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιραστείτε το!