Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: “Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΜΝΗΜΗ”.

«Θα περιμένουμε, με σεβασμό στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, την τελική απόφαση του ΣτΕ, η οποία όμως θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτό που λέγεται θεσμική μνήμη» δήλωσε σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Δεν ξεχνούμε τις 15 και πλέον αποφάσεις του ΣτΕ, που είχε χαρακτηρίσει παράνομο το καθεστώς των προσωρινών αδειοδοτήσεων -των μη αδειοδοτήσεων κατ’ ουσίαν- που απολάμβαναν τόσο οι καναλάρχες, ολιγάρχες των τηλεοπτικών σταθμών, όσο και τα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει και αυτή τη διαδικασία πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι θα τη φτάσουμε μέχρι τέλους» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αν. υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνη, σχετικά με δύο επεισόδια περιβαλλοντικής όχλησης κατοίκων στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Το πρώτο σκέλος της ερώτησης, όπως διευκρίνισε, αφορά την «ανυπόφορη και αφόρητη δυσοσμία στην περιοχή του Κορδελιού, πέριξ της περιοχής των διυλιστηρίων της ΕΚΟ, αγνώστου προελεύσεως, αλλά με σαφείς επιπτώσεις ως προς τις ενοχλήσεις στα μάτια και στο λαιμό, καθώς οι άνθρωποι δε μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους».

«Την επόμενη εβδομάδα ο αν. υπουργός θα δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις και θα πει με ποια μέτρα προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με περιφέρεια και με τη συνδρομή των δήμων να αντιμετωπίσει το όλο θέμα. Ο εντοπισμός πέριξ των διυλιστηρίων της ΕΚΟ δεν τον ανέφερα παρεμπιπτόντως, τον ανέφερα γιατί όλοι δείχνουν τα διυλιστήρια» σημείωσε ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο των διυλιστηρίων.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης προτείνει να συσταθεί επιτροπή με τη συμβολή και της Ιατρικής Σχολής και των Α’ και Β’ Περιφερειών Υγείας Θεσσαλονίκης και να πραγματοποιηθεί μία επιδημιολογική μελέτη στη δυτική Θεσσαλονίκη «για να δούμε και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων».

Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης αφορά δυνατό θόρυβο, που άκουσαν κάτοικοι της Ευκαρπίας τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται ο κ. Τριανταφυλλίδης, συνοδεύτηκε από νέφος, προερχόμενο από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

πηγή: avgi.gr

20/10/2016

Μοιραστείτε το!