Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΒΙΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Ο,ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΣΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ».(ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Αυτό που θέλω να τονίσω, με απόλυτη καθαρότητα, επειδή είμαι οπαδός του βιωμένου παραδείγματος, είναι ότι δεν μπορεί η επιβάρυνση των πολιτών να είναι διαφορετική από την επιβάρυνση των πολιτών αυξημένης ευθύνης, όπως είναι οι βουλευτές. Δεν μπορεί δηλαδή το αφορολόγητο να πέσει στο επίπεδο που λένε τα σενάρια και ταυτόχρονα να υπάρχει το αφορολόγητο του 70% για τους βουλευτές. Είμαι οπαδός και δεν το λέω για πρώτη φορά, ούτε για να κάνω εντύπωση, ούτε για να γραφτεί στα sites. Το είχα πράξει με την ερώτηση που είχα καταθέσει στον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων, ότι δεν μπορεί να παίρνει κάποιος σύνταξη ως βουλευτής, ως Δήμαρχος και ως δικηγόρος και ότι πρέπει να μπει ένα πλαφόν και νομίζω την επομένη ημέρα κάλεσε ο Πρόεδρος τον Κατρούγκαλο στο Μαξίμου και βγήκε και είπε ότι οι παλιοί βουλευτές εντάσσονται στο νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων του ΕΦΚΑ. Επιτρέψτε μου να πω ότι το υπερασπίζομαι ως αξιακή αρχή το βιωμένο παράδειγμα, γιατί δεν μπορείς να πεις στον άλλο να υποστεί αυτό που δεν υφίστασαι εσύ πρώτα. Ως Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμαστε ένα σκοπό και αυτός ο σκοπός πρέπει να συνάδει με ό,τι βιώνει ο Ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Aλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ρ/σ Flash και στους δημοσιογράφους  Νικόλ Λειβαδάρη και Πάνο Κολιοπάνο.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «ο Πάνος Σκουρλέτης είπε το αυτονόητο. Εάν πέραν των 153 βουλευτών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θελήσουν να ψηφίσουν και άλλοι βουλευτές τη συγκεκριμένη πρόταση είναι καλοδεχούμενοι. Στέκει να τους πούμε όχι δεν θέλουμε να το ψηφίσετε; Το αυτονόητο είπε ο Σκουρλέτης. Προσέξτε δεν είπε «απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία», είπε καλοδεχούμενη η αυξημένη πλειοψηφία.

Άλλωστε θα είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσουμε πακέτο μέτρων  που δεν θα σημαίνει περαιτέρω επιβάρυνση για τον ελληνικό λαό, αφού η εφαρμογή αυτών των μέτρων μετά το 2019, δεν θα προσθέτει επιπλέον λιτότητα, μέσα από τη εξισορρόπηση μέτρων και αντιμέτρων».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!