Α.Τριανταφυλλίδης: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΠΛΩΝ-ΤΡΙΠΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-ΑΙΡΕΤΩΝ».

 

Την εύλογη απαίτηση της Κοινωνίας να καταργηθούν, με διάταξη στο Ασφαλιστικό, οι διπλές και τριπλές συντάξεις Βουλευτών και Αιρετών Τοπικών Αρχόντων ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η οποία αναμένεται να απαντηθεί από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισημαίνει πως «το δημόσιο αίσθημα προκαλείται έντονα, αφού η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επιφέρει δύσκολες ρυθμίσεις για εκατομμύρια πολιτών, ενώ την ίδια ώρα οι ρυθμίσεις που ισχύουν για το ασφαλιστικό των βουλευτών παραμένουν. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «η πολιτεία να ζητήσει από βουλευτές και αιρετούς που λαμβάνουν ή θα λάβουν περισσότερες από μία συντάξεις, να επιλέξουν να λαμβάνουν ΜΙΑ σύνταξη: ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους».

Ακολουθεί το σύνολο της επίκαιρης ερώτησης, όπως κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή:

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό
Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Κατάργηση διπλών – τριπλών συντάξεων Βουλευτών – Αιρετών.»
Με δεδομένη την πενταετή βασανιστική πορεία των Ελλήνων πολιτών στο μονοπάτι του μνημονιακού κανιβαλισμού, το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων εύλογα έρχεται και επανέρχεται ως η αναγκαία και επιβεβλημένη προσαρμογή των εκπροσώπων του Έθνους σε όσα δραματικά ζει και βιώνει επιχειρώντας να επιβιώσει ο ελληνικός λαός. Σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο 4093/2012 «Έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» οι βουλευτικές συντάξεις έχουν μειωθεί από το 2010 σε ποσοστό 51,11%. Όσοι από εμάς έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12/11/2012 και μετά ΟΡΘΩΣ δεν έχουν δικαίωμα βουλευτικής σύνταξης, αλλά αποκλειστικά από τον επαγγελματικό χώρο που προέρχονται.
Ωστόσο μείζον ζήτημα παραμένει το δικαίωμα παλαιότερων βουλευτών και τοπικών αρχόντων να λαμβάνουν δυο και τρεις συντάξεις παρά το γεγονός πως η ιδιότητα του βουλευτή από την Νομοθεσία πληρώνεται ως αποζημίωση και για όσο χρόνο διαρκεί η άσκηση του βουλευτικού λειτουργήματος. Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εύλογη η απαίτηση η πολιτεία να ζητήσει από τους προαναφερόμενους να επιλέξουν να λαμβάνουν ΜΙΑ σύνταξη ή τη βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους. Δεδομένων των προαναφερθέντων το δημόσιο αίσθημα προκαλείται έντονα αφού η ασφαλιστική μεταρρύθμιση επιφέρει δύσκολες ρυθμίσεις που κινούνται σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Πόσες είναι οι διπλές και τριπλές συντάξεις που χορηγούνται σε βουλευτές και τοπικούς άρχοντες (νομάρχες, δημάρχους κοινοτάρχες) ;
2. Προτίθεται η κυβέρνηση με σχετική ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νόμο να θεσπίσει την υποχρέωση στους βουλευτές και τοπικούς άρχοντες να επιλέξουν άμεσα να λαμβάνουν ΜΙΑ σύνταξη ή την βουλευτική τους ή την επαγγελματική τους και όχι και τις δύο;

Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

 

 

22.2.2016

Μοιραστείτε το!