Α. Τριανταφυλλίδης: «Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ  στους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης, θύματα του Ολοκαυτώματος». (ηχητικό)

 

 

 

 

 

 

«Η δρώσα και ζώσα κοινωνία της Θεσσαλονίκης έκλινε, ευλαβικά το γόνυ, στη μνήμη των 50.000 παιδιών της, Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης , που εξοντώθηκαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς και της Τρεμπλίνκα. Εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο θυμίσαμε και υπενθυμίσαμε για πρώτη φορά ότι μεταξύ των 50.000 θυμάτων Εβραίων  Θεσσαλονικέων υπήρχαν οκτώ βουλευτές Εβραϊκής καταγωγής: οι  1)Αλλαλούφ Δανιήλ  2)Βεντούρα Ζάκ 3)Καζές Μισέλ 4)Γκατένιο Λεόν 5)Μπενσαντζή Μιντές  6)Σιακκή Ισαάκ 7)Σουλάμ Δαυίδ 8)Τσενίο Αλβέρτος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Διακομματικής για τον Απόδημο ελληνισμό, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ Cosmos FM της Νέας Υόρκης  και στους δημοσιογράφους Πάνο Σατζόγλου, Μιχάλη Ιγνατίου και Δημήτρη Φίλιο.

 

«Μπροστά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, μπροστά στην Πλατεία Ελευθερίας, το σύνολο των αρχών της Πόλης και η Εβραϊκή Κοινότητα, με τον Ραβίνο της Θεσσαλονίκης, με παιδιά που άφησαν λίγα τριαντάφυλλα πάνω στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος και φωνάξαμε όλοι μαζί «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ». Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, ότι μία από τις ελάχιστες διασωθείσες, πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι, συνέδεσε το γεγονός, το τότε με το σήμερα, λέγοντας πόσο πονά με το να βλέπει μωρά παιδιά να πνίγονται στη θάλασσα  του Αιγαίου και είπε να ενώσουμε όλοι μαζί τα πιο καλά μας συναισθήματα, την αγάπη, τη συμπόνια, την αλληλεγγύη, για να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους τραγωδίες.»

 

Αναφερόμενος στην τρέχουσα επικαιρότητα ο κ. Τριανταφυλλίδης επισήμανε:«Σε όλους τους τομείς, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και στην οικονομία και στο χώρο του ομογενειακού Ελληνισμού, χρειάζεται να ενώνουμε και να αθροίζουμε δυνάμεις. Χρειάζεται να βάλουμε το συλλογικό πάνω από το ατομικό. Χρειάζεται να μάθουμε το ότι «όλοι για κανένα και καθένας για την πάρτυ του» έχει τελειώσει.

 Τώρα βιώνουμε μια πολύ δύσκολη καμπή και με το αγροτικό και με το ασφαλιστικό, αλλά πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε. Οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί αντιλαμβάνονται ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα κακώς κείμενα 40 ετών, να ξηλώσουμε το κύκλωμα της διαπλοκής και της διαφθοράς, που σαν γάγγραινα έπινε το αίμα, τον ζωτικό κορμό  αυτής της Χώρας.»

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

 

 

2/2/2016

Μοιραστείτε το!