Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ».(ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Άλλο Συνεννόηση κι άλλο Συνενοχή, άλλο Συναίνεση κι άλλο Συγκάλυψη. Δε σημαίνει δηλαδή ότι επειδή είναι εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά αναγκαίο και επιβεβλημένο να συνεννοηθούμε και να  συντονιστούμε στα νουνεχή ρήματά μας, αλλά και στα αποφασιστικά και κυρίως αποτελεσματικά  βήματά μας, με ριζοσπαστική μετριοπάθεια,  πάνω στα βασικά προτάγματα της πολιτικής μας, όπως  στο οικονομικό, το προσφυγικό, το ασφαλιστικό, αυτό σημαίνει  ότι η συνεννόηση πρέπει να οδηγεί στη συγκάλυψη, την απόκρυψη της πίσω αυλής, ενός ιδιαίτερα αμαρτωλού status quo. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, η όποια τέτοια συνεννόηση που υπονοείται,  θα είναι νόθα και έωλη, θα είναι επιβεβαίωση εκείνων των συμπολιτών μας που ομιλούν περί «κόρακος κοράκου μάτι….». Είναι λαϊκή απαίτηση, παλλαϊκό αίτημα  να πληρώσουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη Χώρα, χρεοκοπώντας ταυτόχρονα ακόμη και τα ίδια τους τα κόμματα. Φως παντού, Φως στα Πάντα, για τους Πάντες, είναι η καθαρή, αδιαπραγμάτευτη  και απόλυτη γραμμή της πολιτικής μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά τη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

 Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ.Τριανταφυλλίδης έθεσε μία σειρά από αμείλικτα ερωτήματα  προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

  1. «Θα μας ενημερώσουν για τις ρυθμίσεις, στις οποίες έχουν συμφωνήσει, Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τις τράπεζες, για να μπορέσουμε να τις συγκρίνουμε με τις ρυθμίσεις, που έχουν οι απλοί πολίτες δανειολήπτες;»
  2. Με τι επιτόκια σας δάνεισαν οι Τράπεζες ή μήπως τα δάνεια των κομμάτων σας από την πρώην Α.Τ.Ε. ήταν άτοκα;
  3. «Mε βάση τον νόμο είστε ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. συνεργάσιμοι δανειολήπτες με τις τράπεζες;»
  4. «Με ποιες εμπράγματες διασφαλίσεις λάβατε τα παραπάνω δάνεια;». Ενεχυριάσατε ακίνητα σας, Ρηγίλλης, Χαριλάου Τρικούπη ή άλλα που να καλύπτουν τα 400 εκατ. ευρώ, που χρωστάτε στις ελληνικές τράπεζες , σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να πληρώσετε τα συγκεκριμένα δάνεια;»
  5. «Τι θα κάνετε αν οι τράπεζες ζητήσουν την κατάσχεση των περιουσιακών σας στοιχείων στην περίπτωση που δεν καταβάλλετε κανονικά τις δόσεις των δανείων σας;»
  6. «Πώς ακριβώς ως κόμματα ευθύνης που διδάσκεται στους άλλους την έννοια της ευθύνης θα διασφαλίσετε με το προσωπικό σας παράδειγμα το δημόσιο συμφέρον;»
  7. Θα ζητήσετε να υπάρξει προσωποποίηση, εξατομίκευση των συγκεκριμένων ευθυνών;
  8. Μπορεί κάποιοι να παριστάνουν τους νοικοκυραίους στους άλλους, την ίδια ώρα που για τα δικά τους χρεωστούμενα και για τα δικά τους δάνεια «ποιούν την νήσσαν»;

 Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Το καραβάνι της Διαφάνειας και της Αλήθειας τραβά το δρόμο του. Οι πολίτες γνωρίζουν, αναγνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και μας προτρέπουν: «αφήστε τη Διαπλοκή να αλυχτά και τις γάτες των Ιμαλάϊων να νιαουρίζουν».

Πορευόμαστε στο πλευρό του Προέδρου, που προσωποποιεί την ελπίδα και την προοπτική, του Αλέξη Τσίπρα μέχρι την τελική δικαίωση. Δε χρωστάμε σε κανέναν. Ούτε πολιτικές καριέρες χτίζουμε, ούτε επενδύσεις σε πολιτικά χρηματιστήρια καταθέτουμε.  Μοναδική φιλοδοξία είναι να ξανανθίσει το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων του λαού μας, να μην απογοητεύσουμε το βαθύτερο ιστορικό μας εαυτό, όσα μας εμπιστεύθηκε διαχρονικά η αξιακή παράδοση της  πλατιάς δημοκρατικής, πατριωτικής, προοδευτικής αριστερής  παράταξης».

  Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας:

 

 

15/4/2016

Μοιραστείτε το!