Α.Τριανταφυλλίδης: «Στο Ειδικό Ταμείο κάλυψης των Δόσεων των Αδύναμων Δανειοληπτών τα 400εκατ.€ δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.» (Ηχητικό)

«Πριν ξεκινήσουν οι «νοικοκύρηδες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαθήματα αξιοπιστίας στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν φέρνουν πίσω τα λεφτά, τα 400εκατ.€, τα δανεικά και αγύριστα;», τόνισε μεταξύ και άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στον ρ/σ Alpha 98.9 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, αναφερόμενος στο ζήτημα των δανείων των δύο κομμάτων, τα ποσά των οποίων αγγίζουν τα 400 εκατ.€.
Ο κ.Τριανταφυλλίδης ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών κ.Τσακαλώτο και τον Αναπλ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλο να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος των δανείων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να επιστραφεί στον κρατικό κορβανά μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ενώ προέβη και σε μια πρόταση: «ο κ. Τσακαλώτος είπε 100εκατ.€ στο ειδικό ταμείο για να καλύπτουμε τις δόσεις των άνεργων, των άστεγων, των άπορων, 100εκατ.€ από το ταμείο και 400 εκατ.€ από τα δάνεια των κομμάτων, σύνολο 500 εκατ.€, για να καλύπτουμε τις δόσεις των απλών πολιτών, των οικογενειών, που δεν θέλουμε επουδενί να πεταχτούν στον δρόμο».
Σχολιάζοντας τη σημερινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, ο κ.Τριανταφυλλίδης εκτίμησε πως θα υπερψηφιστεί το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων καθώς ο κ.Τσακαλώτος και ο κ.Σταθάκης έχουν προχωρήσει σε αρκετές βελτιώσεις, σε σχέση με το άρθρο 15, που αφορά στο ενδεχόμενο των πλειστηριασμών. Όσο αφορά, το κούρεμα των δανείων, δήλωσε: «Υπάρχει διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και πραγματικής αξίας του ακινήτου. Έτσι γίνεται de facto και de jure το κούρεμα, που το είχαν εξαγγείλει οι πρώην Υπουργοί της ΝΔ, Δένδιας και Χατζηδάκης, αλλά είχε μείνει στα χαρτιά. Τώρα γίνεται πράξη το κούρεμα».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

19/11/2015

Μοιραστείτε το!