Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 : “ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ”. (ΗΧΗΤΙΚΟ)

 

Την ξεκάθαρη θέση της Kυβέρνησης, ότι η Ελλάδα έχει στη διάθεσή της το βέτο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συμφωνία, εάν δεν γίνουν σεβαστοί οι κοινοί κανόνες από όλους, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αποφάσεων για το προσφυγικό, επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο στον ΣΚΑΪ.
«Ο Πρωθυπουργός ήταν πολύ σαφής, όταν θα γίνονται συμφωνίες θα δεσμεύουν όλους. Εμείς θα δείχνουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά ταυτόχρονα θα κάνουμε τα πάντα για να κατοχυρώσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι οι ημέρες μέχρι τις 6 Μαρτίου θα είναι «ημέρες δοκιμασίας, για την Τουρκία, που έχει το κλειδί των προσφυγικών ροών, για το ΝΑΤΟ και για την Ε.Ε., εάν θέλει να παραμείνει Ένωση».
Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Κι εμείς έχουμε στο τραπέζι κάποια βέτο, είναι ζωντανό το βέτο, «σπαρταράει»… Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχουν αλα καρτ κανόνες. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός πρέπει εξίσου να μοιραστούν, από κοινού και εξ αδιαιρέτου, στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. υποχρεώσεις και ευθύνες. Οι συμφωνίες υπογράφονται για να δεσμεύουν όλες τις πλευρές που σέβονται ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Για την κατάσταση στην Ειδομένη, τα Τέμπη αλλά όλα τα σημεία της Ελλάδας, όπου πρόσφυγες προσπαθούν με τα πόδια να φθάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, είπε: «Είναι μια πρωτόγνωρη εσωτερική διαχείριση, η οποία πραγματικά φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν στο μυαλό τους τη Γερμανία ως τον παράδεισο και θέλουν πάση θυσία, με τα πόδια, με τα χέρια, περπατώντας, έρποντας να φθάσουν. Πλέον τους καθοδηγεί η απελπισία, φεύγουν από πόλεμο και θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους, την οικογένειά τους».
Για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι «προσδοκούμε και επιχειρούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό που δεν συμφώνησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις 28 Νοεμβρίου 2015, όταν στη Σύνοδο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει τρεις διακομματικές επιτροπές, έγκαιρα, πριν πάρει αυτές τις διαστάσεις το προσφυγικό πρόβλημα. Είχε προτείνει τρεις διακομματικές επιτροπές: Προσφυγικό-Ασφαλιστικό-Συνταγματική Αναθεώρηση. Ακούσαμε τρία «ΟΧΙ» και μάλιστα τότε μας είπαν ότι δεν έχετε προτάσεις για το ασφαλιστικό, θέλετε να μας παγιδεύσετε. Μετά κάναμε πρόταση, και μας είπαν να την αποσύρετε. Ας διακρίνουμε και να μην συγχέουμε: άλλο η συνεννόηση, άλλο η συναίνεση και άλλο η συγκυβέρνηση».
Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

 

 

 

 

 

25/2/2016

 

Μοιραστείτε το!