Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΙ: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ, ΩΣ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΚΛΙΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΔΝΤ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν θα μείνουμε απαθείς, ως αδαείς και αφελείς, για το χρέος, στην προκρούστεια κλίνη, όπου από τη μια θα τραβά ο Σόιμπλε και από την άλλη θα τραβά το ΔΝΤ. Εμείς αναλάβαμε μία ευθύνη, κάναμε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Τηρήσαμε τα υπεσχημένα, θα τα τηρήσει και η άλλη πλευρά; Υποσχέθηκαν ότι για το χρέος θα αποφασίσουν τώρα, μέχρι το τέλος του 2016(βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του χρέους με βάση την απόφαση του eurogroup) και όχι αφού περάσουν και οι γερμανικές εκλογές, θα έχει περάσει και η ζωή μας και θα συζητάμε ακόμη για μνημόνια. Τώρα θα αποφασίσουν, μέχρι τέλους του 2016. Εμείς υλοποιήσαμε  τώρα αυτό που υπογράψαμε, θα πράξουν και αυτοί τώρα ό,τι υπέγραψαν τον Αύγουστο του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου, σχολιάζοντας τις συζητήσεις, που αφορούν στην αναγκαιότητα ελάφρυνσης  του χρέους μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αναφερόμενος στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, επεσήμανε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «Όλο το 2015 μας έλεγαν ότι “το μόνο που ξέρει να  κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκλογές” και μας κατηγορούσαν ότι σέρνουμε κάθε τρεις και λίγο τη χώρα σε εκλογές, Γενάρη, Ιούλη και Σεπτέμβρη. Τώρα απαιτούν για αυτό που μας κατηγορούσαν πέρσι. Εμείς  είπαμε να σταθεί ο τόπος στα πόδια του, ένα πολιτικό τοπίο με σταθερότητα και να ξεδιπλώσουμε πολιτικές, για να κριθούμε και εμείς στο τέλος της τετραετίας. Η αντιπολίτευση με αυτές τις παλινωδίες καταδεικνύει το στρατηγικό της πρόβλημα, παρουσιάζει ένα πολιτικό υπαρξιακό αδιέξοδο. Μοιάζουν με τον Χριστόφορο Κολόμβο, που όταν ξεκινούσε δεν ήξερε πού πήγαινε και όταν έφτασε δεν ήξερε που βρισκόταν. Εκεί βρίσκεται τώρα η Νέα Δημοκρατία. Το μόνο που λένε είναι “εκλογές και θα καταργήσουμε όλους τους νόμους που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

 

3/10/2016

Μοιραστείτε το!