Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: -«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ. ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ». -Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: «ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ. ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ».(BINTEO)

«Με την ερώτησή μου συνηγορώ στο ομόφωνο αίτημα που διατυπώθηκε με αντίστοιχα δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά για την όλως αναγκαία, άμεση, επείγουσα, επιτακτική αντιμετώπιση ενός προβλήματος μείζονος σημασίας, που αφορά παιδιά δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την Δωρεάν Παραχώρηση Τεμαχίου που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Παύλου Μελά για την ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης

 

Αναφερόμενος στη ραγδαία οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη της περιοχής και στη συνακόλουθη αύξηση του μαθητικού δυναμικού ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε:

«Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς τα καταφέρνουν αυτοί οι μαθητές σε αίθουσες τύπου KIBOX, με προκάτ στους αύλειους χώρους, με πλείστα όσα λειτουργικά προβλήματα, με μετακίνηση των μαθητών από περιοχές πιο απομακρυσμένες, όπως οι περιοχές της Ευξεινούπολης και της Φιλοθέης, οι οποίες στερούνται χώρους στοιχειώδους εκπαίδευσης, για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μετακίνηση αυτή δημιουργεί αυξημένους κινδύνους σε σχέση με τη σωματική τους ακεραιότητα, γιατί πρέπει να περάσουν δρόμους οι οποίοι είναι ιδιαίτερα μεγάλης κυκλοφορίας. Δημιουργεί, επίσης, απώλεια χρόνου και καθυστερήσεις κατά την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο.

Τα παιδιά της Ευκαρπίας δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Κύριε Υπουργέ, μιλάμε για την περιοχή που έχει το εργοστάσιο του Τιτάνα, είναι το περίφημο ΣΜΑ Ευκαρπίας και δεν είναι η Ευκαρπία η «πίσω αυλή» της Θεσσαλονίκης. Είναι εργατογειτονιά, όπου οι άνθρωποι παλεύουν, με την ανεργία τους, προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματό τους και έχουν και την έγνοια για το πού θα αφήσουν τα παιδιά τους».

 

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου αναγνώρισε πλήρως το μείζον ζήτημα που υπάρχει στην περιοχή και πρόσθεσε ότι «θέληση αυτής της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιεί τέτοιου χαρακτήρα εκτάσεις για το καλό του κοινωνικού συνόλου». Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να υπογραφεί σήμερα-αύριο η σχετική απόφαση και να παραχωρηθεί δωρεάν προς τον Δήμο Παύλου Μελά η έκταση των περίπου 4 στρεμμάτων του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Κλείνοντας ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στην εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που υπάρχει για την ανέγερση των σχολείων «Ειδικά το 7ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας εξ ολοκλήρου θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ», στις μελέτες που είναι έτοιμες, στα κτιριολογικά που είναι έτοιμα, αλλά και στην ψηφίδα που λείπει, και είναι η άρση των όποιων γραφειοκρατικών ζητημάτων και η τελική παραχώρηση της έκτασης στην τοπική κοινωνία.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συζήτησης:

 

9/6/2016

 

Μοιραστείτε το!