Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠ΄ΑΡΙΜ. ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ».(Ηχητικό)

«Επιτέλους βγαίνουμε από την πορεία του μνημονιακού κανιβαλισμού. Οι συμπατριώτες μου οι Θεσσαλονικείς βλέπουν ότι επιτέλους κάτι κινείται. Και αν  όλα πάνε καλά τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup μια ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, μπορεί να γυρίσει τη καταθλιπτική σελίδα  και να δούμε το 2017 με άλλο μάτι» δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Bουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης συνομιλώντας με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σε αφιέρωμα του REALFM από τη πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε ως υπ΄ ΑΡΙΘ. ΕΝΑ πρόβλημα της πόλης το μείζον θέμα  της ΑΝΕΡΓΙΑΣ , ενώ αναφερόμενος στα έργα ανάσχεσης της ανεργίας στη πόλη αλλά και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «παραλάβαμε το ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ μπλοκαρισμένο για 4 χρόνια, με μόλις 150 εργαζόμενους, σταματημένο. Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το Μετρό και μετά τις συζητήσεις που έγιναν με την ανάδοχο κοινοπραξία, αυτή τη στιγμή λειτουργούν σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα εργοτάξια, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων έχει φθάσει τις 2000 εργαζόμενους. Υπάρχει επίσης ο TAP, με 7000 εργαζόμενους, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι 4000-5000 θέσεις, με τα 8μηνα της κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από τα ΕΣΠΑ. Φθάνουν, αρκούν; Όχι δεν αρκούν. Αλλά καταδεικνύουν την πρώτη μας προτεραιότητα: τη  δημιουργία θέσεων εργασίας».\

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα τόνισε πως προτεραιότητές μας για την επόμενη περίοδο είναι: «η διασφάλιση της χρηματοδότησης των δύο επεκτάσεων του Μετρό προς τη Δυτική Θεσσαλονίκη, τα κενά στη σχολική στέγη, ειδικά στον Εύοσμο -Κορδελιό, τα προβλήματα με το περιβάλλον επίσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπως η έντονη δυσοσμία, καθώς επίσης και οι μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στο τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Μοιραστείτε το!