Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ;»(Ηχητικό)

«Αντί να μιλάμε για το πόσες νέες επενδύσεις κάναμε και πόσες νέες θέσεις δημιουργήσαμε, κάποιοι μιλούν και απαιτούν απολύσεις.  Αυτή είναι η ευθύνη της κυβέρνησης, πρέπει κάθε βδομάδα να βγαίνει ένα δελτίο τύπου ότι προχωράμε αυτές τις επενδύσεις για να δώσουμε μια ορατή ελπίδα στον κόσμο» είπε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Στις 19 Ιουλίου του 2016 οι κοινωνικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο για τα εργασιακά  και καλά έκανε η υπουργός Εργασίας και τους ξανασυνάντησε για να επικαιροποιήσει αυτή τη συμφωνία που μεταξύ των άλλων περιλάμβανε την πρόταση από την πλευρά των δανειστών  για αύξηση από 5 στο 10% των ομαδικών απολύσεων», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Την ώρα που μια οικονομία στενάζει είναι δυνατόν να μιλάμε για επιπλέον απολύσεις; Έχουμε απέναντι μας δανειστές, που έχουν κολλήσει στην πολιτική Μητσοτάκη, ο οποίος κατάλαβε αφού ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά είχε συνυπογράψει το 3 και το 4.5% επιπλέον μέτρα για την περίοδο 2016- 2019 επανέκαμψε και είπε ότι θα είναι 2% το 2018. 

Σχολιάζοντας ακόμα την αλλαγή στάσης του ΣΕΒ αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν το πρωί να συμφωνεί και το βράδυ να βγάζει ανακοίνωση και να αλλάζει στάση. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

 

22/11/2016

Μοιραστείτε το!