Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: “ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΠΑΡΤΑΡΑ, ΧΤΥΠΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ”(Ηχητικό)

«Όχι τον Πολύδωρα, τον Άδωνι Γεωργιάδη να προτείναμε για πρόεδρο του ΕΣΡ, η ΝΔ δε θα δεχόταν. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία επιλογή, γιατί είναι το μακρύτερο χέρι της διαπλοκής», είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Το σύστημα σπαρταρά, χτυπήσαμε στην καρδιά του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τριανταφυλλίδης, τονίζοντας ότι «η ιστορία των αδειών δεν είναι η αδειοδότηση 3, 5, 105 καναλιών, είναι το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο: Η νόμιμη κυβέρνηση ή η καμόρα της διαπλοκής, που θεωρεί όλο αυτό το πράγμα δικό τους απαρτχάιντ;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως όσα λέγονται συνιστούν παρερμηνεία του Συντάγματος, καθώς το άρθρο 15, παρ. 2 προβλέπει ότι η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους. «Όταν δεν συγκροτείται ΕΣΡ, όταν δε γίνεται διαδικασία διαγωνισμού, βλέπετε εσείς να έχει κανέναν έλεγχο το κράτος;», σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Αυτή τη στιγμή, πλην της κρατικής ΕΡΤ, κανένα κανάλι δεν έχει άδεια και θέλουν να παραμείνει έτσι. Να μην πληρώνει κανένας τίποτα, να μην πληρώνουν ασφαλιστικά ταμεία, να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους, να είναι σε καθεστώς γαλέρας, να μην ισχύουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην πληρώνουν για τον εθνικό αέρα, να μην πληρώνουν τίποτα και να έχουμε μια χαρά μυθριδατισμό, όπως είχαμε συνηθίσει 27 χρόνια», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε: «Αυτά τα 27 χρόνια, από το 1989, που είχαμε το ΕΣΡ με τις αρμοδιότητές του, πριν έρθει ο κακός Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ που τις υφάρπαξε, το ΕΣΡ γιατί δεν έχει δώσει οριστικές άδειες; Γι’ αυτό έχει δίκιο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει ότι είναι θέμα πολιτικών επιλογών -οι διαρκείς παρατάσεις λειτουργίας χωρίς άδεια και χωρίς την καταβολή σχετικού τιμήματος, η μη διεξαγωγή διαγωνισμού, όλα αυτά ήταν πολιτικές επιλογές. Είναι θέμα πολιτικής ευθύνης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο Νόμος 4339 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο του ’15 προέβλεπε τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ σε όλα τα στάδια της αδειοδότησης των καναλιών. Όταν όμως πέρασαν 5 μήνες και η ΝΔ δε συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ, τότε ήρθε ο νόμος 4367 του Φεβρουαρίου, σημείωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Ίσως ήταν λάθος μας που περιμέναμε να βγάλει πρόεδρο η ΝΔ, όταν ο Μεϊμαράκης σχεδόν είχε συμφωνήσει. Το πλήρωσε ο άνθρωπος, μπορεί και να ήταν πρόεδρος τώρα. Μόλις οι ολιγάρχες είδαν ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν είναι ο Μεϊμαράκης, τότε βουρ στον Μητσοτάκη», είπε. «Περιμέναμε 5 μήνες. Τότε μπορούσαμε να πούμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δε γίνεται κάτι, άσ’ τους να εκπέμπουν. Θα ήταν επιλογή μιας κυβέρνησης της αριστεράς και της ανατροπής αυτή; Με βάση λοιπόν το άρθρο 15παρ2 του Συντάγματος που λέει ότι το κράτος έχει την ευθύνη και τον έλεγχο, προχώρησε ο Νίκος ο Παππάς και ψηφίσαμε το 2α, όλοι μαζί», σημείωσε.

«Ο Νίκος ο Παππάς είμαστε εμείς», πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Τριανταφυλλίδης. «Προσπαθούν ως αγέλη λύκων να τον ξεχωρίσουν για να τον κατασπαράξουν. Όμως, κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, λέγεται Νίκος Παππάς. Είμαστε όλοι μαζί. Στηρίζουμε τους συντρόφους μας», σημείωσε.

Ακούστε:

πηγή: “Στο Κόκκινο”

1/11/2016

Μοιραστείτε το!