Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε επίγνωση ότι τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά δεσμευτήκαμε το καλοκαίρι του 2015 σε μία συμφωνία παραμονής μας στο ευρώ. Τώρα καταφέραμε, έχοντας οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους, να δημιουργήσουμε όρους σταθερότητας με προοπτική», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, σχολιάζοντας τη συμφωνία του Eurogroup.

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε σχετική, με το ΕΚΑΣ, ερώτηση

«Η πολιτική απόφαση είναι ότι λεφτά από τον κόσμο δεν θα πάρουμε πίσω και είναι δεδομένη. Ο τεχνικός τρόπος είναι υπό διερεύνηση. Εμείς που δεν κόψαμε ούτε ευρώ από τις κύριες συντάξεις δε νοείται να αφαιρέσουμε χρήματα από τους μικρούς και μεσαίους συνταξιούχους».

Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Το ουσιαστικό θέμα δεν είναι το ύψος του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά η εισπραξιμότητα. Ο μειωμένος συντελεστής στα νησιά ουσιαστικοποιεί και δίνει νόημα στον όρο της νησιωτικότητας, που είναι κατοχυρωμένος στις Ευρωπαϊκές συνθήκες. Πόσο μάλλον για τη χώρα μας που είναι η κατεξοχήν νησιωτική χώρα της Ευρώπης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και η νησιωτικότητα να αποτυπωθεί στην πράξη».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής μετά την απόφαση του Eurogroup ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής «Τώρα που περάσαμε τον κάβο και κατοχυρώσαμε κλίμα σταθερότητας και προοπτικής είναι αναγκαίο να δώσουμε τη μάχη για να διασφαλίσουμε τα δικά μας προαπαιτούμενα, που είναι η μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας και η ανεργία.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:


 

27/5/2016

Μοιραστείτε το!