Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: -«ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝ ΡΟΗ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»(ΒΙΝΤΕΟ) -ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ.

«Τραγωδία εν ροή» χαρακτήρισε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης την κατάσταση της σχολικής στέγης στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του στη Βουλή προς τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Όπως ανέφερε ο κ.Τριανταφυλλίδης  «το 1997 χρονολογείται η τελευταία κατασκευή σχολείου στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, στον δεύτερο σε πληθυσμό στη Βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικό  της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι αρκετά σχολεία λειτουργούν σε υπόγεια, kibo-κλουβιά και ενοικιαζόμενα καταστήματα. Οργή-αγανάκτηση-δάκρυα, τρεις λέξεις που συμπυκνώνουν τα συναισθήματα των γονέων για την προσφυγοποίηση, ουσιαστικά, των μαθητών την τελευταία 20ετία».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών επιβεβαίωσε απόλυτα τα λεγόμενα του Βουλευτή για την εκρηκτική κατάσταση  στην σχολική στέγη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι υπήρξε κακός προγραμματισμός και η πρόχειρη λύση που δόθηκε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις μετατράπηκε σε μόνιμη κατάσταση. Ο κ. Σπίρτζης κατέστησε σαφές ότι η Κυβέρνηση δεν θα πράξει αυτά που έπραξαν οι προηγούμενοι και θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση της κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή.

Στη δευτερολογία του ο κ.Τριανταφυλλίδης παρέθεσε στον Υπουργό το παράδειγμα των 8.000 κατοίκων της Άνω Πολιτείας Ευόσμου (πάνω από τον περιφερειακό), περιοχή που δεν διαθέτει ούτε μία σχολική αίθουσα!! Τέλος, κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την περιοχή για να συζητήσει  με όλους τους αρμόδιους φορείς(Δήμος, Ένωση Γονέων, Συλλόγους Διδασκόντων  ένα Συνολικό Σχεδιασμό-Προγραμματική Σύμβαση  με ορίζοντα τριών έως πέντε ετών, μελέτης και κατασκευής σχιολικών αιθουσών με την αναγκαία διασφάλιση πόρων και χρηματοδότησης .

Ο κ.Σπίρτζης αποδέχτηκε την πρόταση,  παρόλο που όπως διευκρίνισε ο προγραμματισμός δεν αφορά μόνο το Υπουργείο Μεταφορών. Δεσμεύτηκε, λοιπόν, ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για κοινή συζήτηση, στη Θεσσαλονίκη, με το Υπουργείο Παιδείας και τους συναρμόδιους φορείς, ενώ κάλεσε την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει το δικό της κομμάτι πρωτοβουλιών ευθύνης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συζήτησης: 

Μοιραστείτε το!