Α. Τριανταφυλλίδης(από την προσφώνηση του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο):«Δεν αναφέρομαι στην Ενότητα των Συμβιβασμών. Αναφέρομαι στην Ενότητα μέσω του Σεβασμού των Διαφορών». (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η Ενότητά μας ειδικά αυτές τις κρίσιμες συγκυρίες είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Δεν αναφέρομαι στην Ενότητα των συμβιβασμών. Αναφέρομαι στην Ενότητα μέσω του Σεβασμού των Διαφορών. Αναφέρομαι στην Ενότητα που προκύπτει όταν ο καθένας μας με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση προσφέρει ό,τι καλύτερο διαθέτει, τον καλύτερο του εαυτό. Ο μαθητής Πέτρος δεν είναι ίδιος με το μαθητή Ιωάννη, αλλά και οι δύο υπηρετούν την εκκλησία, υπηρετούν τον Κύριο. Όπως όλοι μας μέσα από τις διαφορές μας στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία είναι εθνικά αναγκαίο να υπηρετούμε με ό,τι καλύτερο διαθέτουμε, την Πατρίδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα: «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της Διασποράς», παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, για πρώτη φορά σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες.img_2016_12_20_9_10

Μιλώντας για την ιστορική ανάγκη της Ενότητας ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε με έμφαση: «Διαρκές ζητούμενο αποτελεί η ΕΝΟΤΗΤΑ του Ελληνισμού. Σε κάθε δύσκολη στροφή της ιστορίας μας η ελκτική δύναμη της σχέσης του Εθνικού Κέντρου με την ελληνική διασπορά μεγιστοποιείται, όταν η Ενότητα στο εσωτερικό μας, η εθνική και κοινωνική μας συνοχή, μεγιστοποιούνται και καταξιώνονται. Όταν είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό μας  οι Απόδημοι έρχονται πιο κοντά μας, η διχόνοια και οι στείρες αντιπαραθέσεις,   τους αποθαρρύνουν, τους απομακρύνουν».

img_2016_12_20_9_86

Αναφερόμενος στο ρόλο της Επιτροπής για την επίτευξη της Ενότητας ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Η Επιτροπή μας διαχρονικά βουλεύεται,  σε πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης, επιχειρώντας να κατακτήσει ως βιωμένη εμπειρία  το ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στην Πατρίδα, που συντονίζει δυνάμεις σε ό,τι μας ενώνει, απωθώντας  ταυτόχρονα τον ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΘΟΡΑΣ, που χωρίζει και μας διαχωρίζει σε αντίπαλα στρατόπεδα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, απευθυνόμενος στον Προκαθήμενο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.     img_2016_12_20_9_107

Ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κκ. Ιερώνυμος στο κλείσιμο της τρίωρης συνεδρίασης της Επιτροπής σημείωσε(από τα πρακτικά):

-«Στα 45–50 χρόνια της διακονίας μου στην Εκκλησία μου έδωσαν την ευκαιρία πολλές φορές σε εκδηλώσεις να βρεθώ εδώ μέσα στο χώρο με διάφορες αιτήσεις, προσκλήσεις και λοιπά. Απόψε αισθάνομαι ότι είμαι στη Βουλή, όλα τα άλλα ήταν επιπόλαια, τυπικά».

-«Σήμερα για μένα ανοίγει μια χαραμάδα στο παράθυρο, ότι μπορεί  σε αυτήν την Επιτροπή να γίνουν πάρα πολλά πράγματα και να λυθούν πράγματα και να προχωρήσουμε, εάν το θέλουμε».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της ομιλίας του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

21/12/2016

Μοιραστείτε το!