Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:«ΧΤΥΠΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Σε απαίτηση του λαού και των πολιτών η Κυβέρνηση χτύπησε ουσιαστικά στην καρδιά αυτό το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής, αποκαθιστώντας την ισονομία και την ισοπολιτεία, ανταποκρινόμενη στη λαϊκή απαίτηση, «κανείς υπεράνω του νόμου». Πώς είχε στηθεί αυτό το σύστημα εξουσίας; Οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνη, νόμος περί μη ευθύνης υπουργών, άρθρο 86 του Συντάγματος, οι επιχειρηματίες περί μη πληρωμής, μη αδειών ή πληρωμής με επιταγές αέρος-αέρος, λέγε με Ψυχάρη και οι τράπεζες, με το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών. Αυτό είναι το σύστημα εξουσίας «αμέρικα λατίνα ευρωπαϊκού τύπου»  που χτυπήσαμε στην καρδιά του, το τρίγωνο μη ευθύνης για τους πολιτικούς, μη πληρωμής για τους επιχειρηματίες, μη δίωξης, ακαταδίωκτου για τους τραπεζίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Πρωινή Ζώνη», στο Θάνο Σιαφάκα και στην Ελένη Χρονά.

Απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο τύπου  της ΝΔ κ. Μακάριο Λαζαρίδη ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε «Δεν απαντάτε στο ερώτημα τα λεφτά που ήδη κατατέθηκαν στο Δημόσιο ταμείο θα τα γυρίσετε πίσω; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης ήταν πολύ σαφής. Τα λεφτά στους συνταξιούχους δεν επιστρέφονται, τα λεφτά στους καναλάρχες επιστρέφονται. Αυτό πράγματι είναι Σύμφωνο Αλήθειας.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες επί 27 ολόκληρα χρόνια δεν προχωρούσαν στη διενέργεια του διαγωνισμού των τηλεοπτικών σταθμών «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουν το λεγόμενο Στερητικό Σύνδρομο Απώλειας Εξουσίας , στο οποίο έχω αναφερθεί από τον περασμένο Μάιο. Αντιλαμβάνομαι το μιθριδατισμό που τους έχει καταλάβει. Η απουσία νομιμότητας έχει καταστεί η ετέρα φύση τους. Ρωτάμε και απάντηση δεν παίρνουμε: Γιατί επί 27 χρόνια δεν έκαναν διαγωνισμό; Αν το διαγωνισμό που υλοποιούμε και βρίσκεται σε εξέλιξη  το είχαν διενεργήσει το 1995 ή το 2005, μια χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, τον καιρό δηλαδή της ευμάρειας, φανταστείτε πόσα θα ήταν τα έσοδα για τον ελληνικό λαό. Άλλοι δύο διαγωνισμοί έπρεπε να γίνουν και δεν τους έκαναν. Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί δεν έκαναν το διαγωνισμό επί 27 ολόκληρα χρόνια; Η εύλογη απάντηση που δίνουν οι πολίτες είναι σαφής: «Γιατί  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι οι  μπάτλερ της διαπλοκής, είναι υπηρετικό προσωπικό της διαπλοκής , είναι προέκταση και το μακρύτερο χέρι της διαπλοκής».

ΟΑΣΘ

Αναφερόμενος στην επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, που ταλαιπωρεί για 10η συνεχή μέρα τους Θεσσαλονικείς υπογράμμισε «Η λύση του προβλήματος, που κρατά σε ομηρία την πόλη, βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Αυτό που ζήτησε ο Χ.Σπίρτζης, ο αρμόδιος Υπουργός, με την γραπτή επιστολή του, είναι δώστε μας τους κωδικούς σας να σας πληρώσουμε. Γιατί ο φόβος είναι ότι αυτός ο ιδιότυπα ιδιωτικοκρατικός ΟΑΣΘ, ο οποίος είναι και το αποκλειστικό μέσο μεταφοράς των πολιτών της Θεσσαλονίκης, να παρακρατήσει τα χρήματα και να τα μοιράσει στους μερισματούχους. Επιτέλους να υπάρξει σύνεση και συναίνεση, με πρώτιστο ζητούμενο να μην συνεχιστεί η ταλαιπωρία του κόσμου».

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:

 

26/9/2016

 

Μοιραστείτε το!