Α. Τριανταφυλλίδης(ΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-360ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ): «Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ» (VIDEO)

«Στην αμαρτωλή διάταξη που είναι ο ορισμός του εκμαυλισμού και της φαυλοκρατίας αναφέρομαι κύριε Παπαγγελόπουλε. Ομιλώ για το άρθρο 78 του ν. 4146/2013 στις 4 Απριλίου του 2013, όπου το ακαταδίωκτο για τις διοικήσεις των τραπεζών έγινε νόμος. Όποιος ρύθμιζε κατά το δοκούν και προστάτευε τα συμφέροντα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, απολάμβανε το ακαταδίωκτο Διοικήσεις τραπεζών για τα δάνεια των κομμάτων. Γκίκας Μάναλης για το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τόσες άλλες τροπολογίες ακαταδίωκτου. Εκείνοι οι οποίοι αναλάμβαναν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, θα έπρεπε να είναι προστατευμένοι για την επόμενη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε προς τον Αναπλ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλο, με θέμα «Δάνεια Κομμάτων – Λίστες Μεγαλοκαταθετών Εξωτερικού».
«Το ακόμη προκλητικότερο , κύριε Παπαγγελόπουλε, είναι ότι η εν λόγω διάταξη που ήρθε τότε τέσσερις ώρες πριν από την ψηφοφορία –όχι τρεις μέρες όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής- δεν ρύθμιζε μόνο τα δοθέντα δάνεια. Το ακόμη πιο σκανδαλώδες είναι ότι η τροπολογία εκείνη δεν απαλλάσσει μόνο για όσα δάνεια δόθηκαν, αλλά και για όσα θα δοθούν στο μέλλον, όπως είχε επισημάνει και τότε τότε, ο εκπρόσωπός μας Δημήτρης Παπαδημούλης».
Αναφερόμενος στις λίστες μεγαλοκαταθετών ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Δεν μπορεί η αχλή και η ομίχλη να πέφτει στο σύνολο των πολιτικών, στο σύνολο των δημοσιογράφων, στο σύνολο των επιχειρηματιών. Υπό αυτή την έννοια, όταν οριστικοποιηθεί και όταν τελεσιδικίσει ο έλεγχος είναι επιβεβλημένο να δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα. Και αυτό γιατί κύριε υπουργέ οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν είναι μεμονωμένα άτομα, διαχειρίζονται εξουσίες και αν κατά τη διάρκεια της άσκησης αυτής της εξουσίας απολαμβάνουν τη δυνατότητα να έχουν «βρώμικο» χρήμα ή αδήλωτο χρήμα στο εξωτερικό, πρέπει τα ονόματά τους να γίνονται γνωστά. Αυτή είναι και η λαϊκή απαίτηση, δεν είναι ούτε ανθρωποφαγία ούτε κανιβαλισμός. Ο καθένας όπως στρώνει ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ κοιμάται. Έτσι πρέπει να αποδίδονται στην κοινωνία και οι καθαροί και οι σωστοί από τη μια, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες αλλά και όσοι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι».
Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης:

 

 

 

 

11/02/2016

Μοιραστείτε το!