Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ(για τη ψήφο των ομογενών):«ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ»(ΒΙΝΤΕΟ)

 

«Ζητήστε συγγνώμη από τους Απόδημους Ελληνες. Ζητήστε συγγνώμη γιατί τους κοροϊδεύατε εδώ και δεκαπέντε χρόνια, από την αναθεώρηση του 2001.Παρά τη συνταγματική πρόβλεψη, από την αναθεώρηση του Συντ. του 2001(άρθρο 51, παρ.4) δεν φέρατε ποτέ επί 15 χρόνια τον εκτελεστικό νόμο. Εσείς κυβερνούσατε. Πηγαίνατε στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο Ντίσελντορφ, στο Τορόντο και στη Μελβούρνη και με μεγαλοστομίες του τύπου  «εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδας», εσείς οι πατριωταράδες, οι Ελληναράδες εμπαίζατε τους ομογενείς. Σας έπιασε τώρα ο πόνος που γίνατε αντιπολίτευση. Διώξατε πεντακόσιες χιλιάδες νέους ανθρώπους με τα δίδυμα δικά σας τέκνα, χρεοκοπία-μνημόνια και τώρα κόπτεστε να τους δώσετε ψήφο. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ΄ αλείψω μέλι» λέει ο λαός μας », τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον εκλογικό νόμο.

Συνέχισε δε ο κ. Τριανταφυλλίδης: «Θέλω να απευθυνθώ απ’ αυτό το επίσημο βήμα της Βουλής των Ελλήνων στα ξενιτεμένα μας αδέλφια, με την ιδιότητα που μου έδωσαν οι συνάδελφοί μου, του Προέδρου της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς και να τους πω: Αυτή η Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα κάνει πράξη την επιστολική ψήφο των ομογενών, θα κάνει πράξη το αναφαίρετο δικαίωμα  σας, γιατί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού αποτελεί ανεκπλήρωτο χρέος της πατρίδας προς την απανταχού ελληνική ομογένεια».

            Αναφερόμενος στη διαδικασία της υλοποίησης ο κος. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Οφείλουμε, λοιπόν, να διασφαλίσουμε με την αρμόζουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, το συντομότερο και ασφαλέστερο συνταγματικά-διοικητικά-τεχνικά δρόμο υλοποίησης του δικαιώματός τους, τόσο του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι. Για να έχουν ρόλο, πρέπει να έχουν λόγο. Όπως συμφωνήσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ όλα τα κόμματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής( σημείο 12 ΤΟΥ Οδικού Χάρτη δράσεων για την Ομογένεια) ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ αποτελεί η επιστημονικά και τεχνικά άρτια διαδικασία της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ».

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική έκανε λόγο για «συγκλίσεις», «συναινέσεις», «συνευθύνη», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Μιλούμε για την απλή αναλογική, μήτρα αυτών των εθνικά, ιστορικά, πατριωτικά, πανευρωπαϊκά αιτημάτων για συγκλίσεις, συναινέσεις, συνθέσεις και κυρίως συνευθύνης. Όσοι συμφωνούν προεκλογικά-προγραμματικά δεν πρέπει να είναι έξω από την καθημερινή αγωνία αναζήτησης λύσεων για το καθημερινό πρόβλημα. Όχι να καθόμαστε έξω και να πετάμε πέτρες, να παρεμβαίνουμε  εκ του ασφαλούς από τη θαλπωρή της Αντιπολίτευσης, όπου λες ανέξοδα ό,τι υποκειμενικά εκτιμάς, χωρίς την αναγκαία αντικειμενική τεκμηρίωση της αδήριτης πραγματικότητας. Μέσα στην ευθύνη, ανάδοχοι από κοινού της ευθύνης! Για αυτό θέλουμε την απλή αναλογική των συγκλίσεων, των συναινέσεων και της συνευθύνης.

Γιατί από την ηθική της πεποίθησης περνάμε στην ηθική της συνευθύνης, από την ηθική της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης περνάμε στην ηθική της συναπόφασης, της συνδημιουργίας και του αλληλοελέγχου της χρηστής διοίκησης. Την ίδια ώρα που δεν εγκαταλείπουμε το ιδεολογικό και αξιακό μας πρόταγμα, την ίδια ώρα το υποτάσσουμε στην ευθύνη υπεύθυνων και τεκμηριωμένων προτάσεων, με βάση τη δύναμη του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων και των επιπτώσεων της κάθε απόφασης».

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

21.7.2016

Μοιραστείτε το!