Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ(για τον εκλογικό νόμο): «“ΣΤΑΘΕΡΕΣ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ».(BINTEO)

«H ξεπερασμένη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που επιμένει στο ιδεολόγημα της «ασφαλούς» και «σταθερής» Κυβέρνησης προκαλεί τη νοημοσύνη μας και συγκρούεται με τα γεγονότα. Είδαμε ότι οι ασφαλείς και οι σταθερές Κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν τον τόπο στη χρεοκοπία και σε όλα αυτά τα δεινά που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Αυτή τη στιγμή συζητούμε σε ουδέτερο χρόνο, τρία χρόνια πριν από τις επόμενες εκλογές, σε ανύποπτο  και όχι ύποπτο χρόνο, όπως μας είχαν συνηθίσει οι εκλογομάγειρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και θεμελιώνουμε ουσιαστικά ένα πεδίο που δεν αφορά μόνο τον εκλογικό νόμο. Αμέσως μετά θα έρθει και η πρότασή μας για τη συνταγματική αναθεώρηση, για τα δημοψηφίσματα λαϊκής πρωτοβουλίας, για ουσιαστικές τομές και ρήξεις με αυτό που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή της Άννας Μπουσδούκου.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα, ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Υπάρχει προβληματισμός για το τι ακριβώς θα γεννήσει η επόμενη μέρα, τόσο ως προς την περιφερειακή σταθερότητα αλλά και το νέο status, που δημιουργείται. Mη ξεχνάμε ότι η Τουρκία βγαίνει μέσα από μία απομόνωση και σε σχέση με τη σχέση της με τη Ρωσία, και σε σχέση με το Ισραήλ και έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να εξομαλύνει τη σχέση της με τα γειτονικά κράτη, με τις μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις.

Όπως είπαμε ΟΧΙ στο πραξικόπημα, ΟΧΙ στην κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών, γιατί να μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν δεν αυτοτοποθετήθηκε, έγιναν εκλογές πριν από 8 μήνες και πήρε το 50% του λαού της Τουρκίας, από την άλλη όμως λέμε και ΟΧΙ στην κατάλυση του κράτους δικαίου».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης: 

20/7/2016

Μοιραστείτε το!