Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:«ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ, ΟΠΩΣ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο Π.ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.»(Ηχητικό)

«Κοντά στα ανοιχτά ερωτηματικά, που θέτει για το μέλλον της Ευρώπης, το αυριανό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία, στέλνει και ένα μήνυμα, που μπορεί να αποδειχτεί θετικό, κάτω από προϋποθέσεις. Εφόσον λαμβάνει το σωστό μήνυμα το επιτελείο, το «ιερατείο» της Βρυξελλών για να αποφύγουμε τη διαδικασία διάλυσης και αποσύνθεσης της Ε.Ε., πως είναι αναγκαίο άμεσα να επαναπροσδιορίσει την πορεία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ.

Επομένως, η επανασύνθεση και η επαναδόμηση της Ε.Ε. με πυξίδα τις ανάγκες των λαών είναι η προτεραιότητα-καταλύτης. Να λάβουν το μήνυμα πώς η  Ε.Ε.  θα πρέπει να δομηθεί πάνω σε όρους και προοπτικές με περισσότερο κοινωνικό κράτος και κοινωνία αλληλεγγύης. Έτσι μόνο μπορούν να αποτελέσουν την κεντρομόλο ευρωπαϊκή κοινωνική δυναμική και όχι τις φυγόκεντρες τάσεις, που ενθαρρύνουν τον εθνικισμό, την απομόνωση και τη μισαλλοδοξία.

Υπάρχει  μία νέα γενιά πολιτικών ηγετών, και το λέω και ενόψει των ισπανικών εκλογών, που έρχεται να κομίσει ουσιαστικά αυτό το προοδευτικό, ανθρωπιστικό, το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προοπτικής, για μια Ευρώπη των λαών και όχι των πολυεθνικών, για μια Ευρώπη που θα νοιαστεί για  τα εκατομμύρια των άστεγων, των άπορων, των άνεργων, των απολυμένων και δεν θα αξιολογεί τα πάντα με γνώμονα τους δείκτες, τις ποσοστώσεις και την εξυπηρέτηση στενά εθνικών συμφερόντων. Σ’ αυτή τη γενιά πολιτικών ηγετών ανήκει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο Ματέο Ρέντσι, είναι η νέα γενιά πολιτικών που μπορεί να δρομολογήσει την προοδευτική προοπτική μιας άλλης Ευρώπης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ευρώπη, μία μέρα πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Μ.Βρετανία και τις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία, στο ρ/σ Σκαϊ 100.3.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

 

22/6/2016

Μοιραστείτε το!