Α.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ:«ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΚΕΤΟ: ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ.»(ΒΙΝΤΕΟ)

«Θα επιμείνω στο πλαίσιο που έχει να κάνει με την πραγματικότητα και όχι με τα «εάν και εφόσον». Η λειτουργία του κόφτη νομοθετήθηκε στις 18 Μαϊου 2016 και για δυο χρονιές δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί, ακριβώς γιατί η Κυβέρνηση έπιασε τους στόχους και για το 2015 και για το 2016 και απ’ ότι φαίνεται, καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα έχει ξεπεράσει το 2%, έχουμε πιάσει και το στόχο του 1,75% για το 2017. Ένα πλεόνασμα που δεν προέρχεται μόνο από την «υπερφορολόγηση», όπως διατείνεται η αντιπολίτευση. Είναι α)από την εφαρμογή χρήσης του πλαστικού χρήματος β)από τα λαθρεμπόρια και τις λίστες Λαγκαρντ και Μπόργιανς και γ)από το εστιασμένο κυνήγι στην φοροκλοπή του ΦΠΑ, με πρωταθλητές τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο, όχι τη Δραπετσώνα, το Πέραμα και το Κερατσίνι. Πέρα, λοιπόν, από την φορολογία , ένα κομμάτι των εσόδων προήλθε από την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν είχαν την πολιτική βούληση να την αντιμετωπίσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών για προνομοθέτηση μέτρων ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρέπει να είναι μία επιλογή συμβατή με το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άρα προνομοθέτηση μέτρων δεν μπορεί να γίνει κατανοητή. Ενώ ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε ένα «θέατρο του παραλόγου». Ποιο είναι, λοιπόν, το ερώτημα; Να νομοθετήσουμε το θέατρο του παραλόγου;  Περιμένω, επειδή είμαι εις εκ της συλλογικότητας, που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κι εμείς αποφασίζουμε συλλογικά, η Κ.Ε. σήμερα και αύριο, αφού ενημερωθεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη, να δει πως ακριβώς θα διατάξουμε τις  δυνάμεις μας. Θέλουμε να έχουμε έναν προωθητικό συμβιβασμό, θέλουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Ή θα συμφωνηθούν όλα ή δεν θα συμφωνηθεί τίποτα. Είναι πακέτο η συμφωνία».

Απαντώντας με καυστικό τρόπο στα σχόλια της  εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά «Αυτά που λέτε για την «καρέκλα», κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη και τα λέτε. Εσείς που λέγατε για το ΠΑΣΟΚ  «αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα» και το ΠΑΣΟΚ που έλεγε «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», συμπήξατε, μηνυτές και μηνυόμενοι, υβριστές και υβριζόμενοι, Κυβέρνηση, για χάρη της καρέκλας. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε απλή αναλογική γνωρίζοντας ότι το 1/3 των βουλευτών δεν θα επανεκλεγούν».

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:

11/2/2017

Μοιραστείτε το!