Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Αποφασιστικότητα, Ψυχραιμία, Ρεαλισμός, Συστράτευση» (VIDEO)

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Κοntra 24», με τον Αιμίλιο Λίατσο στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής:

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τρεις λέξεις σηματοδοτούν και εγγράφονται στην κρίση μας Αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και ρεαλισμός.
Αποφασιστικότητα, διότι αυτά που ζητούν οι δανειστές μας είναι είναι εκτός πραγματικότητας.
Ψυχραιμία γιατί το παράθυρο της διαπραγμάτευσης πρέπει να μείνει ανοιχτό.
Ρεαλισμός γιατί πρέπει να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση με μακροπρόθεσμη βιώσιμη και σταθερή επίλυση του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους. Μόνο υπό αυτήν την αίρεση θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που έχουμε ονομάσει Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντεταγμένο, συγκροτημένο και δημοκρατικό κόμμα, που η μειοψηφία συντάσσεται με την πλειοψηφία και ομόφωνα και ομόθυμα θα στηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυριος Τριανταφυλλίδης διευκρίνισε: «Υπάρχει ένα τεράστιο ΕΑΝ. Εάν οι δανειστές συνεχίσουν να εκλαμβάνουν ως αδυναμία, αυτό που εμείς ονομάζουμε «ριζοσπαστική μετριοπάθεια», τότε ίσως έλθει η ώρα της ολικής επαναφοράς και ενδεχόμενα της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Ολική επαναφορά σημαίνει επιστροφή στις προγραμματικές μας θέσεις και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.»

 

Μοιραστείτε το!