Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: -«Η σημερινή ΝΔ έχει πάρει ΔΙΑΖΥΓΙΟ από το μεσαίο χώρο». – «Κέλυφος δήθεν μετριοπαθές με περιεχόμενο ακροδεξιό.”

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ FM100-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ηχητικό).

1)“ Επισημαίνω κυρίως την υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς, όχι μόνο ρητορικής, αλλά και πρακτικής. Ουσιαστικά, έχει υιοθετήσει ο κ.Μεϊμαράκης το πρόγραμμα Άδωνι: «Κλείνω τα σύνορα, κλείνω, ξανακλείνω την ΕΡΤ, απολύω τους σχολικούς φύλακες, όλοι αυτοί που επαναπροσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άχρηστοι, όπως τον δικαίωσε και τον επιβεβαίωσε ο Μεϊμαράκης. Αναρωτιέμαι λοιπόν, στο δια ταύτα:Tί σχέση έχει ο Μειμαράκης με την Καραμανλική σχολή σκέψης, με τη σχολή του μέτρου και της μετριοπάθειας; Και θα γίνω και συγκεκριμένος. Η σημερινή ΝΔ έχει πάρει ΔΙΑΖΥΓΙΟ από το μεσαίο χώρο. Θα μπορούσα, μιας και η κουβέντα γίνεται για τις συνεργασίες, προφανώς και ΑΝ στη ΝΔ ήταν στον ηγετικό πυρήνα ο Ευριπίδης ο Στυλιανίδης , ο Γιώργος ο Βλάχος και ο Μάριος ο Σαλμάς και άλλα μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, που ανήκουν στο χώρο της πεφωτισμένης δεξιάς, παρόλο ότι είναι πολιτικά αντίπαλοι, θα σκεφτόμουν με κοινό παρονομαστή, την εθνική σωτηρία, να ανοίξω μία συζήτηση για το δέον εστί. Πως σκέφτεστε ειλικρινά να μπορεί να καθίσουν στις υπουργικές καρέκλες η Φωτίου και ο Μπαλτάς δίπλα-δίπλα με το Βορίδη και τον Γεωργιάδη, και άλλους κύκλους που αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι στη Ν.Δ., το πρώτο λόγο; Δηλαδή, καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις καλές είναι και οι επισκέψεις, όπου υποκλινόμαστε στον Εθνάρχη Καραμανλή. Συμπέρασμα: Κέλυφος δήθεν μετριοπαθές με περιεχόμενο ακροδεξιό.”

2) Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός είναι και ο πήχης μας για την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα που θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και συνεργαζόμενους, αυτός θα είναι ο δικός μας πήχης. Γιατί αυτή θα είναι δεύτερη και τελική μας ευκαιρία. Σ’ αυτή τη μάχη πλέον, της καθημερινής, μετρήσιμης κυβερνητικής αποτελεσματικότητας νούμερο ΕΝΑ πρόβλημα είναι η ανεργία. Αυτός είναι ο πήχης μας. Κάθε μήνα πρέπει να βγαίνει ένα δελτίο τύπου, πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσαμε γιατί η συμφωνία δεν είναι ο σκοπός, είναι το μέσο. Σκοπός είναι νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, νέες θέσεις εργασίας. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό ή όχι; Ένα το κρατούμενο. Και δεύτερο θα μπορέσουμε να πατάξουμε τη διαφθορά; 500εκ.από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, 1.5δις από το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Τα παίρνουμε από εκεί τα 2 δις και υποκαθιστούμε βαρίδια για την κοινωνία όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση ολόκληρης της συνέντευξης:

Αλέξανδρε καλή σου μέρα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

-Καλημέρα, καλημέρα κ.Κοντογουλίδη, σε σχέση με τους ακροατές, καλημέρα αγαπητέ Βασίλη. Να εξηγήσουμε στους ακροατές μας ότι είμαστε χρόνια συνάδελφοι και στην ΕΡΤ3 και στον fm100. Μου φαίνεται λίγο παράξενο να σε προσφωνώ κ.Κοντογουλίδη, γι’αυτό αγαπητέ Βασίλη.

-Έτσι είναι κι εγώ Αλέξανδρε το ίδιο.

-Αγαπητέ Βασίλη επειδή έχουμε τη δημοσιογραφική διαστροφή, θα μου επιτρέψεις, πάντα με τη συναίνεσή σου, να σχολιάσω αυτό που άκουγα, το ρεπορτάζ από τη ΝΔ.

-Βεβαίως. Για την επίσκεψη Μεϊμαράκη με τον Καραμανλή. Για πες.

-Λοιπόν, επειδή παρόλο που δεν είχα ποτέ κάποια σχέση με το συγκεκριμένο χώρο της ΝΔ, τιμούσα πάντα την Καραμανλική σχολή σκέψης, τη σκέψη του μέτρου και της μετριοπάθειας. Αναρωτιέμαι, αυτή η επιλογή και η προηγούμενη με τον κ.Σαμαρά, την οποία αποδοκίμασε ο ελληνικός λαός, αλλά και η επιλογή και η συμπεριφορά κυρίως, γιατί το διακήρυξε μέσα στη Βουλή για στροφή στο μεταρρυθμιστικό κέντρο ο κ.Μεϊμαράκης. Η συμπεριφορά του στην προεκλογική περίοδο, ο πολιτικός πολιτισμός και κυρίως, εγώ αφήνω τα «ψευτράκος, αγύρτης, αλήτης, αυτοφωράκιας» και όλα αυτά που είπε εναντίον του Α.Τσίπρα.
Μένω κυρίως στην υιοθέτηση μιας ακροδεξιάς, όχι μόνο ρητορικής αλλά και πρακτικής. Ουσιαστικά, έχει υιοθετήσει ο κ.Μεϊμαράκης το πρόγραμμα Άδωνι: «Κλείνω τα σύνορα, κλείνω, ξανακλείνω την ΕΡΤ, απολύω τους σχολικούς φύλακες, όλοι αυτοί που επαναπροσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άχρηστοι, όπως τον δικαίωσε και τον επιβεβαίωσε ο Μεϊμαράκης. Αναρωτιέμαι λοιπόν, στο δια ταύτα: Tί σχέση έχει ο Μειμαράκης με την Καραμανλική σχολή σκέψης, με τη σχολή του μέτρου και της μετριοπάθειας; Και θα γίνω και συγκεκριμένος. Εγώ θα μπορούσα, μιας και η κουβέντα γίνεται για τις συνεργασίες, προφανώς και αν στη ΝΔ ήταν στον ηγετικό πυρήνα ο Ευριπίδης ο Στυλιανίδης , ο Γιώργος ο Βλάχος και ο Μάριος ο Σαλμάς και άλλα τέτοια μετριοπαθή στελέχη της ΝΔ, που ανήκουν στο χώρο της πεφωτισμένης δεξιάς, παρόλο ότι είναι πολιτικά αντίπαλοι, θα σκεφτόμουν στο όνομα και με κοινό παρονομαστή, την εθνική σωτηρία, να ανοίξω μία συζήτηση, μία κουβέντα για το δέον εστί. Πως σκέφτεστε ειλικρινά να μπορεί να καθίσει η Φωτίου , ο Μπαλτάς και κάποιοι άλλοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, και άλλους κύκλους που αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι, το πρώτο χέρι;
Δηλαδή, καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις καλές είναι και οι επισκέψεις, όπου υποκλινόμαστε στον Εθνάρχη Καραμανλή, αλλά πυρήνας; Τι εμπεριέχει αυτό το μήνυμα;

-Αλέξανδρε λίγο να το συζητήσουμε, γιατί η τοποθέτησή σου είναι γεγονός, επειδή πάντοτε μιλάς έτσι, τα πράγματα τα λες όπως τα καταλαβαίνεις, είναι βέβαιο ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει μία πολύ μεγάλη κουβέντα. Πρώτον, μήπως τον αδικείς λίγο τον Μειμαράκη, με την εξής έννοια. Δεν αμφισβητώ όλα αυτά τα οποία είπες, για τους χαρακτηρισμούς του, αλλά και ο ίδιος είπε ότι αυτά δεν τα λέει για να προσβάλει τον Τσίπρα, τα λέει γιατί δεν είναι δήθεν και επίσης μήπως πέρα από αυτά…

-Να σε ρωτήσω κάτι Βασίλη; Αν αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους χρησιμοποιούσε ο Τσίπρας για τον Μειμαράκη, θα είχες την ίδια άποψη; Αν δηλαδή ο Τσίπρας έλεγε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, που είπε ο Μειμαράκης, γιατί δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

-Εγώ δεν μπορώ να έχω άποψη.

-Εγω δεν το λέω για σένα. Βλέπω ότι στο αθηναϊκό τηλεοπτικό πριγκιπάτο περνούν πολύ χαλαρά. «Έτσι είναι ο Βαγγέλης, έτσι μιλάει». Λέω αν αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους έκανε ο Τσίπρας για τον Μειμαράκη, θα είχε πέσει όλο το αστικό κατεστημένο και όλος ο καθωσπρεπισμός να τον καταπλακώσει τον Τσίπρα. Θα τον θεωρούσαν εξοβελιστέο, ακραίο, αναρχικό κλπ. Όταν όμως τα χρησιμοποιεί ο Μειμαράκης, «ε τι να κάνουμε; Έτσι συμπεριφέρεται. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Τι large είμαστε με τον Μειμαράκη και πόσο στενοί είμαστε με τον Τσίπρα;

-Αυτό εγώ το έθεσα. Το απάντησες ήδη, οπότε δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε. Πάμε τώρα στο δεύτερο. Αυτό που είπες ότι με την Καραμανλική σχολή σκέψης μπορεί να υπάρξει μία συνεργασία….

-Δεν είπα αυτό9. Είπα να ανοίξει ένας διάλογος, γιατί εγώ δεν πιστεύω σ’ αυτή τη συνεργασία. Δεν πιστεύω να σου πω γιατί. Είμαι καταρχήν, με ξέρεις χρόνια, υπέρ της συνεννόησης, της συναίνεσης και της συνεργασίας. Στην προκειμένη φάση, το ζητούμενο για να μπορέσουν να εφαρμοστούν, από τη μια τα όποια μέτρα , είναι επώδυνα, αφόρητα κλπ, αλλά και ταυτόχρονα να υπάρξει διεκδίκηση, ρήγματα, ρηγματώσεις, για να υπάρξει ουσιαστική διαπραγμάτευση όλων εκείνων των ανοιχτών ζητημάτων, γιατί δεν συζητούμε το παράλληλο σχέδιο. Είναι κυρίως να υπάρξει αυτή η συνεννόηση, η συνεργασία και η συναίνεση στη βάση. Δηλαδή στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, από εκεί είναι το ζήτημα να καταλάβει η κοινή γνώμη, να καταλάβουν οι πολίτες , να καταλάβουμε όλοι μαζί πως θα πορευθούμε.

-Αυτό που είπε και ο Δραγασάκης και για το χρέος και γενικότερα για τους θεσμούς. Παρόλα αυτά όμως, επειδή είπες κάτι το οποίο σίγουρα χωρεί συζήτηση, πως μπορεί π.χ. να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με κάποιους μέσα από τη ΝΔ. Απλά να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε και απ’ότι φαίνεται συνεργάστηκε μια χαρά με τον Πάνο τον Καμμένο.

-Μισό λεπτό. Βασίλη μου δεν είμαστε αυτό που δηλώνουμε. Είμαστε αυτό που κάνουμε. Ας θεωρήσουν οι ακροατές μας, οι αγαπημένοι μου ακροατές του fm100 και οι συμπολίτες μας οι Θεσσαλονικείς, ότι τα όσα λέω είναι λόγια. Εμείς δεν είμαστε που προτείναμε τον Προκόπη Παυλόπουλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Όχι από ποια σχολή προέρχεται; Πες μου σε παρακαλώ. Επιβεβαίωσέ με. Είναι από την Αριστερή Πλατφόρμα ο Προκόπης ο Παυλόπουλος;

-Φυσικά και δεν είναι από την Αριστερή Πλατφόρμα.

Από την Καραμανλική σχολή προέρχεται. Ήταν προσωπικός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο Παπαγγελόπουλος, που αυτή τη στιγμή ήταν, γιατί έχουμε υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ουσιαστικά στη διαδικασία αντιμετώπισης της διαφθοράς. Από ποιον χώρο προέρχεται; και άλλα στελέχη. Ο Ζώης ο Χρήστος που μπήκε και προτάθηκε να είναι στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Από ποιον χώρο προέρχεται;

-Υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι αυτή αλλά εντάξει.

Θέλω να σου δείξω ότι αυτά που λέμε τώρα, γιατί Βασίλη έχουμε πει: Τη γάτα δεν την κρίνεις από το αν είναι κόκκινη, πράσινη, μπλε αλλά από το αν πιάνει ποντίκια. Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι το ζητούμενο και αυτός είναι και ο προσωπικός μας πήχης για την επόμενη μέρα και μπορώ να σου πω στην επόμενη μέρα που θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και συνεργαζόμενους, ποια μπορεί να είναι, ποιος είναι ο δικός μας προσωπικός πήχης. Γιατί είναι δεύτερη και τελική μας ευκαιρία.

-Ποιοι θα είναι αυτοί συνεργαζόμενοι; Γιατί εντάξει, δημοσιογράφοι είμαστε, βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις, τις παρακολουθούμε χρόνια, τις παρακολουθείς, εγώ βλέπω ένα μικρό αδιέξοδο. Διότι οι ΑΝΕΛ δεν μπαίνουν και η τελευταία της pulse αυτό δείχνει ή αν θα μπουν, θα μπουν οριακά και δεν ξέρω αν φτάνουν οι ψήφοι των ΑΝΕΛ για μια Κυβέρνηση, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και από κει και πέρα η ΝΔ δεν είναι προφανώς, το ΚΚΕ δεν μπαίνει, για τη Χ.Α. δεν το συζητάμε. Μένει η ΛΑΕ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
-Ναι, το παρέβλεψα νωρίτερα. Να σε ρωτήσω κάτι Βασίλη; Να ζητήσω, να ενθαρρύνω και να συμμετέχω στον προβληματισμό των ακροατών και κυρίως αυτών που σκέφτονται ή την αποχή ή κάποια μικρότερα κόμματα. Είναι αληθινό και είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον της ΝΔ όταν την ίδια ώρα που χρησιμοποιεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ζητάει από τον Τσίπρα συνεργασία; Είναι ειλικρινές και αληθινή; Η πρόταση αυτή γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους όταν λες ότι η επτάμηνη έναντι των 40 ετών που κατέστρεψαν τον τόπο, τον χρέωσαν 320 δις, έχουν το θράσος να βγαίνουν και να μιλούν για τα 90 δις; Μα τα 90 δις είναι εξυπηρέτηση του χρέους των 320 δις. Άρα δεν είναι ειλικρινείς, δεν είναι έντιμοι, δεν είναι καθαροί.

-Αυτό είναι ξεκάθαρο.

-Γίνεται για λόγους επικοινωνιακούς. Βασίλη μου στην ερώτησή σου θα σου πω το εξής: Ας μη βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα. Θα δούμε την κυρίαρχη βούληση, γιατί εγώ λέω ένα μότο και το υιοθετώ, γιατί ξέρεις πάντα ότι μιλώ από ψυχής, από καρδιάς, εσύ με βίωσες. Ήσουν δίπλα μου όταν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ έλεγα τους συντρόφους μου ότι ανοίξαμε λογαριασμούς με Σαμαρά-Βενιζέλο, μετά το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ και θα τους λύσουμε μέχρι τέλους, πολιτικά και δικαστικά, δίπλα μου ήσουν και μάλιστα μου έλεγες «Αλέκο ηρέμησε θα πάθεις τίποτα». Γιατί ξέρεις ότι αντιμετωπίζω και προβλήματα υγείας. Αυτό το καταφέραμε. Ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς είναι ουσιαστικά στα σπίτια τους και η ΕΡΤ είναι ανοιχτή, όπως και η ΕΡΤ3, που ήταν η πρώτη δέσμευση, προσωπική μου αν θέλεις και συλλογική. Να ανοίξουμε την ΕΡΤ3. Απέναντι στο Αθηναϊκό τηλεοπτικό και πολιτικό πριγκιπάτο. Για να μεταφέρεται η φωνή της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας κλπ.
Σ’ αυτή τη μάχη πλέον, της καθημερινής, μετρήσιμης, νούμερο ένα πρόβλημα είναι η ανεργία. Αυτός είναι ο πήχης μας. Κάθε μήνα πρέπει να βγαίνει ένα δελτίο τύπου, πόσες θέσεις εργασίας… γιατί η συμφωνία δεν είναι ο σκοπός, είναι το μέσο. Σκοπός είναι νέες επενδύσεις, νέες δουλειές, νέες θέσεις εργασίας. Θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό ή όχι; Ένα το κρατούμενο. Και δεύτερον θα μπορέσουμε να πατάξουμε τη διαφθορά; 500εκ.από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, 1.5δις από το λαθρεμπόριο των καυσίμων. Τα παίρνουμε από εκεί τα 2 δις και υποκαθιστώ, αν θέλεις, βαρίδια όπως ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορώ να τα υποκαταστήσω.

-Θέλω δύο ερωτήματα ακόμη να προλάβουμε. Θα την κάνουμε αυτή τη συζήτηση εδώ και μια άλλη φορά.

-Και θα ήθελα πολύ να με ρωτήσεις κάποια στιγμή, σε στείλαμε εμείς οι Θεσσαλονικείς με 15.279 σταυρούς στη Βουλή. Τι έκανες για τη Θεσσαλονίκη; Είμαι έτοιμος. Με τις 37 ερωτήσεις, τις 4 επίκαιρες ερωτήσεις και τις 10 ομιλίες να απολογηθώ, σεμνά και ταπεινά στους Θεσσαλονικείς, στους οποίους ούτως ή άλλως, δεν ξέρω αν θα ξαναέχω την ευκαιρία να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μου γιατί μου έδωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη χαρά που είχα στη ζωή μου. Η πρώτη ήταν η γέννηση της κόρης μου και δεύτερη ήταν η μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ, μετά από 25 χρόνια στη δημοσιογραφία, τη Θεσσαλονίκη στο Κοινοβούλιο, που ήταν ύψιστη τιμή για μένα.

-Μιας και μιλάς προσωπικά. Ήθελα να στην κάνω τελευταία την ερώτηση, θα στην κάνω προτελευταία. Αιφνιδιάστηκες από το γεγονός ότι σε εξέλεξαν οι Θεσσαλονικείς πιο ψηλά και στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ είσαι λίγο πιο χαμηλά, με δεδομένο ότι μπήκαν δύο άνθρωποι στις λίστες, ο Νίκος ο Παρασκευόπουλος και ο Μάρκος ο Μπόλαρης που δεν είχαν εκτεθεί με σταυρό προτίμησης και μάλιστα πιο ψηλά από σένα. Πρώτος ο κ.Παρασκευόπουλος και τέταρτος ο κ. Μπόλαρης, για τον οποίο υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Ευθεία η ερώτησή μου, περιμένω ευθεία απάντηση.

-Η μεγάλη εθνική μας ποιήτρια, η Κική Δημουλά στο ποιήμά της «Σκόνη» λέει μεταξύ των άλλων: « Έτσι πρέπει να ράβονται οι σχέσεις και οι εξαρτήσεις, με αραιές, χαλαρές βελονιές, για να μπορούν να ξηλώνονται εύκολα».
Βασίλη μου είναι το τελευταίο, μετά από ένα προσωπικό «τζετ λαγκ» πικρίας, είμαι στον αγώνα μαζί με τους συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τριτεύον και τεταρτεύον.
Ζήτημα η τύχη του Τριανταφυλλίδη, το αν θα είμαι ή δεν θα είμαι. Εγώ πόνεσα γιαγιάδες και παππούδες, γιατί εμείς δεν εκλεγόμαστε βουλευτές για την πάρτυ μας. Εγώ δεν είμαι πολιτικό τζάκι, ούτε επαγγελματίας πολιτικός. Είναι για να εξυπηρετούμε τον κόσμο Πονάω όταν η Θεσσαλονίκη έχει 50% ανεργία, όταν τα παιδιά αυτούς τους 7 μήνες έρχονταν στο γραφείο μου ή οι συλλογικότητες για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία. Επομένως, είναι μεγάλος πολιτικός εγωισμός, να προτάξω εγώ το δικό μου «εγώ» σε σχέση με τα πρώτα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, το μετρό που ήταν η πρώτη μου ερώτηση, που είναι η καθημερινότητα της πόλης μας. Εγώ αν είμαι βουλευτής, θα συνεχίσω να παλεύω για να έχει φωνή η Θεσσαλονίκη στο Κοινοβούλιο. Εάν δεν είμαι βουλευτής θα συνεχίσω να παλεύω αυτό που έκανα από 8 χρονών παιδί, να παλεύω να βγάζω έντιμα, έντιμα το ψωμί μου.

-Απάντησες νομίζω πολύ συγκεκριμένα. Τελευταία ερώτηση.

-Και θέλω να σου πω και κάτι άλλο για να το συμπληρώσω. Δεν θα μπορούσα, ξέρεις εγώ λειτουργώ με μια ηθική, πες την ποντιακή, γιατί είμαστε και οι δύο Πόντιοι. Όταν ένας άνθρωπος μου δίνει ένα ποτήρι νερό, εγώ αισθάνομαι απέναντί του ότι πρέπει να κάνω κάτι για να το ανταποδώσω. Ο Πρόεδρός μου, παρά τις αντιρρήσεις, ο Αλέξης ο Τσίπρας, το Γενάρη με έβαλε στο ψηφοδέλτιο. Εκλέχτηκα με σταυρό. Με όρισε Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο.
Θα μπορούσα εγώ αυτή της στιγμή να πω ….
Έτσι έκρινε, έτσι έπραξε, ξέρει περισσότερα στο συνολικό σχεδιασμό τι πρέπει να γίνει και πάμε μπροστά. Τα διακυβεύματα μας ξεπερνούν. Είναι το αύριο. Σε ποιον θα εμπιστευτούν οι Έλληνες την τύχη της επόμενης ημέρας ή θα γυρίσουν πίσω και θα παλιννοστήσει το παλιό και φθαρμένο και διεφθαρμένο καθεστώς της μίζας, των διαπροσωπικών επιλογών, των ρουσφετιών κλπ. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα, να βλέπουμε το μετά, το μεγάλο κάδρο και όχι την επιμέρους λεπτομέρεια.

-Τελευταίο ερώτημα. Ξέρω πολύ καλά δημοσιογραφικά, γιατί ρεπορτάζ ξέρεις ότι κάνω πολύ κι εγώ , ότι οι αντιρρήσεις αυτές που είχαν εκδηλωθεί τον Ιανουάριο για την υποψηφιότητα σου στην Α’ Θεσσαλονίκης και που δεν έγιναν αποδεκτές από Αλέξη Τσίπρα, όντως έτσι είναι και τοποθετήθηκες στα ψηφοδέλτια και εξελέγεις με την ψήφο του λαού, ήταν κυρίως από πρώην συντρόφους σου που τώρα έχουν φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι αλλού, είναι στη ΛΑΕ. Θέλω ένα σχόλιό σου για τη ΛΑΕ και με δεδομένο, προφανώς παρακολούθησες και τα όσα ειπώθηκαν χθες από την κ.Κωνσταντοπούλου από τον κ.Λαφαζάνη εδώ από τη Θεσσαλονίκη.

-Προσωπικά τους τιμώ έναν-έναν. Παλέψαμε και με τους 9 και οι 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 7 της Α’ και οι 2 της Β’, παλέψαμε και κάναμε πολλά πράγματα, κοινές ερωτήσεις, ανοίξαμε την ΕΡΤ3, μπήκε το 14, 5Α στο νόμο της 29Απριλίου για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Επέστρεψε όλος ο κόσμος, όλος ο κόσμος στη δουλειά του. Τονίζω το όλος γιατί η ΕΡΤ έκλεισε γιατί διόριζαν αριστερούς όπως έλεγε ο Σαμαράς.
Εμείς βάλαμε μόνο ένα κριτήριο, τη σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου το βράδυ του «μαύρου» και επέστρεψαν όλοι. Δηλαδή επέστρεψε και ο Τριανταφυλλίδης, επέστρεψε και η Άννα η Καραμανλή, η βουλευτής της Β’ Αθηνών στην ΕΡΤ. Που τελεί εν αναστολή η σύμβασή της και η σύμβασή μου, όσο είχαμε τη βουλευτική μας ιδιότητα. Έτσι και δεκάδες δακίτες και νεοδημοκράτες, δεν χρειάζεται Βασίλη να σου πω πόσοι και πολύ καλά κάνουν και υποστηρίζουν ανοιχτά να σου πω ονόματα συναδέλφων από την ΕΡΤ3, που είναι νεοδημοκράτες, τιμή τους και καμάρι τους Αλλά είναι σημαντικό η Κυβέρνηση η προηγούμενη να κλείνει την ΕΡΤ γιατί είχε αριστερούς, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να την ανοίγει και να λέει όλοι. Ανεξάρτητα από κομματικές ή άλλες επιλογές. Αυτό να το τονίζουμε.

-Αλέκο σε ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια.

-Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ από καρδιάς.

Μοιραστείτε το!