Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗ DIGEA». (VIDEO)

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Οι μέτοχοι της Digea, εκτός από πάροχοι δικτύου είναι και πάροχοι περιεχομένου. Ερωτώ λοιπόν, τον κ.Λιαρέλη(εκπρόσωπος της Digea) αν αυτή η «αιμομικτική σχέση» συνιστά ένα εξόχως αντιδεοντολογικό status quo για την ελεύθερη αγορά που δεν θα έπρεπε να ισχύσει».

-11.6.2013 έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ.
-19.6.2013 έληγε ο διαγωνισμός ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΑΡΟΧΟ ΔΙΚΤΥΟΥ, με ανάθεση τελικά στο μοναδικό υποψήφιο, στη DIGEA. Σύμπτωση;»

Στη συνέχεια ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε στη μελέτη που ανατέθηκε στο διεθνή ευρωπαϊκό οίκο Analysis Mason από το Υπουργείο Μεταφορών το 2012 και η οποία προέβλεπε ότι το Δημόσιο θα έπρεπε να εισπράξει από τον ψηφιακό πάροχο που θα επιλεγεί , τουλάχιστον 715 εκατ. Ευρώ για 15 χρόνια. Τελικά επελέγη η Digea, η οποία απέδωσε στο Δημόσιο μόλις 18,39 εκατ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Έθεσε λοιπόν το ερώτημα, αν αυτό συνιστά ορισμό «του τι σημαίνει βλάβη του δημοσίου συμφέροντος».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ3
Απευθυνόμενος στη Διοίκηση της ΕΡΤ( Τσακνής, Ταγματάρχης), ζήτησε να ειπωθούν ενώπιον του Υπουργού «καθαρές κουβέντες» σε σχέση με τη λειτουργία της ΕΡΤ3 και συγκεκριμένα τους ρώτησε «αν το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί μία ευκαιρία να επιστρέψει η ΕΡΤ3 στη διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, που είχε επί 25 συναπτά έτη μέχρι τον Ιούνιο του 2013(να μη ζητά δηλαδή αριθμό πρωτοκόλλου, για να αγοράσει μελάνι, από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα)».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ. Τριανταφυλλίδη:

 

 

21/10/2015

Μοιραστείτε το!