Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Tο πένθος ταιριάζει μόνο στην Ηλέκτρα, δεν ταιριάζει στην Αριστερά».(Ηχητικό)

«Tο πένθος ταιριάζει μόνο στην Ηλέκτρα, δεν ταιριάζει στην Αριστερά».
«Συμβιβασμό κάναμε. Δεν είμαστε ούτε Συμβιβασμένοι, ούτε Υποταγμένοι. Ο Αγώνας Συνεχίζεται».

Σε συνέντευξή του στον RealFm και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Tο πένθος ταιριάζει μόνο στην Ηλέκτρα. Δεν ταιριάζει στην Αριστερά η φυγή, η διαφυγή, η υπεκφυγή και η απόδραση, της αριστεράς που πετάει πέτρες στα τζάμια της εξουσίας και όταν γίνεται η εξουσία, τότε αρνείται να δώσει συγκεκριμένες μετρήσιμες, ορατές λύσεις στην καθημερινότητα, στην παιδεία , στην υγεία. Αυτό αρχίζουμε να το κάνουμε πράξη την επομένη των εκλογών, με αυτοδυναμία, με αυτοδύναμο τον Αλέξη Τσίπρα. Τον Αλέξη Τσίπρα που πάνω στους ώμους του εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός αυτός να συνεχίσει τη σκληρή διαπραγμάτευση. Γιατί οι προηγούμενοι δεν είχαν στο μυαλό τους την έννοια της διαπραγμάτευσης. Ήταν τα παιδιά του αυτόματου πιλότου της τρόϊκας , της πολιτικής του «yes men».

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση ολόκληρης της συνέντευξης καθώς και το σχετικό βίντεο:

Κ.Μακρή- Καλό μεσημέρι και χρόνια πολλά για εχθές , τι κάνετε;
Αλεξ.Τριαν.- Καλό μεσημέρι σας ευχαριστώ πολύ, αντεύχομαι τα καλύτερα και στους ακροατές μας από τη Θεσσαλονίκη για όλη την Ελλάδα.
Κ.Μακρή – Είδατε τις δημοσκοπήσεις, όλες έχουν μια κοινή συνισταμένη ανεξαρτήτως αν η διαφορά είναι στο 1, στο 2, στο 2,5 ή όπου είναι. Όλες δείχνουν μια μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ότι η Ν.Δ. ανεβαίνει , ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει και μάλιστα και ένα λάβωμα στο προφίλ του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού , του κυρίου Τσίπρα . Δείχνουν ότι ξεκινάτε περίπου από την ίδια αφετηρία. Θέλω να μου πείτε λοιπόν τη προβλέπετε εσείς να γίνει;
Αλεξ.Τριαν.- Την ίδια αφετηρία σε σχέση με ποιον;
Κ.Μακρή.- Την ίδια δημοσκοπική αφετηρία με την Ν.Δ , το οποίο πριν από 2 μήνες ήταν αδιανόητο, ίσως ήταν 20 μονάδες μπροστά. Άρα λοιπόν δεν πάτε σε μια εύκολη προεκλογική περίοδο, σε μία πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδο και θέλω να μου πείτε που θα πατήσετε ποια θα είναι η ατζέντα σας και τι προβλέπεται ότι θα γίνει τελικά;
Αλεξ.Τριαν.-Ποια θα είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δικής μας πολιτικής πρότασης και του δικού μας πολιτικού προτάγματος . Καταρχήν σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι υπάρχει μια καθαρή πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αν αυτή θα είναι μία ψήφος ,αν είναι 1%, αν είναι 3% ή 4% μένει να αποδειχθεί από τον τελικό κριτή που θα είναι ο ίδιος ο πολίτης. Δεύτερον, νομίζω αυτό ότι θα πρέπει να περιμένουμε πριν βάλουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα να έχουμε μια καθαρή καταγραφή , εκεί περίπου στις 5 με 10 Σεπτεμβρίου , οπότε θα έχουν ξετυλιχθεί οι προθέσεις ομολογημένες και ανομολόγητες , κυρίως από τη Ν.Δ το ΠΑΣΟΚ και αυτό που ονομάζουμε τους εκπροσώπους του φθαρμένου και διεφθαρμένου χθες. Γιατί ακούμε πολλά και αντιφατικά πράγματα τα οποία πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε. Απαντώ όμως ευθέως στο ερώτημα σας. Ναι, πληγώσαμε έναν κόσμο που νιώθει εάν θέλετε κατά τι προδομένος σε σχέση με το ότι επιλέξαμε με το πιστόλι στο κρόταφο να αποδεχθούμε μια επώδυνη, αφόρητη, κακή συμφωνία η οποία όμως αφήνει χαραμάδες και ρωγμές , μέσα από τις οποίες θα ξετυλιχθεί το παράλληλο πρόγραμμα με αντισταθμιστικά επούλωσης των συγκεκριμένων πληγών.
Κ.Μακρή – Μα πόσα περιθώρια σας αφήνει το μνημόνιο ώστε να κάνετε και παράλληλο πρόγραμμα;
Αλεξ.Τριαν.- Μας αφήνει . Άκουσα πριν από λίγο κ.Μακρή και εκεί, από δημοσιογραφική διαστροφή μου αρέσει πάντα ότι επικαλούμαι να το έχω μπροστά μου , άραγε αυτό που λέει ο κ.Μεϊμαράκης τα 90 δις, από πού προκύπτει η επιβάρυνση γιατί με βάση τα στοιχεία : 1Ο μνημόνιο 40,6 δις για 2,5 χρονια , 2Ο μνηνόμιο 25,2 δις επιβαρύνσεις του κόσμου για 2,5 χρόνια, σχέδιο Γιούνκερ μόλις για 5 μήνες 8 δις, μετά δημοψήφισμα
Κ.Μακρή -μισό λεπτό, 90 δις είναι το καινούργιο δάνειο, αυτό υποθέτω ότι εννοεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. , εκεί φθάνει το καινούργιο δάνειο στα 90 δις.
Αλεξ.Τριαν.- Ναι, για να αντιμετωπιστούν τα χρέη των 320 δις που το σύστημα Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ φόρτωσε στην χώρα τα 40 τελευταία χρόνια και επιδιώκει – αλλά ο λαός και οι πολίτες μειδιούν όταν το ακούν και θέλουν να φορτώσουν σε μια επτάμηνη με το πιστόλι στον κρόταφο, με την θηλιά στο λαιμό, με τη δημοσιονομική ασφυξία, με τα capital controls από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να τα φορτώσουν στην επτάμηνη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κ.Μακρή.-Ο αντίλογος σε όλα αυτά είναι ότι πολλά εξ αυτών που είπατε και αναφερθήκατε οφείλονται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τα capital controls επί δική σας διακυβέρνησης γίνανε. Μέχρι πέρσι δεν τα είχαμε και οι τράπεζες είχαν ολοκληρώσει και την ανακεφαλαιοποίηση τους .
Αλεξ.Τριαν.- κ. Μακρή σε αυτόν τον ενημερωτικό , μιλώ για το σύνολο των μέσων πολτό, πρέπει να αναδείξουμε την δύναμη των αριθμών, που από πίσω τους υπάρχουν άνθρωποι και μια κοινωνία που στενάζει. Άστεγοι, άποροι, άνεργοι, που φιλοδοξούν για να μην απαξιώσουν συλλήβδην το πολιτικό σύστημα, μια ελπίδα και μια προοπτική. Εμείς λέμε συμβιβασμό κάναμε, δεν είμαστε ούτε συμβιβασμένοι ούτε υποταγμένοι. Και αυτό που θα επιδιώξουμε και θα κριθούμε κυρία Μακρή είναι -και έχει απόλυτο δίκιο να είναι συγκρατημένος και επιφυλακτικός ο πολίτης- το επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή όταν του λες για την φοροδιαφυγή, γιατί δεν μπορεί να φοροδιαφεύγει η μία στις δύο τουριστικές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να έχεις δύο εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες και να έχεις υποδεκαπλάσια είσπραξη από το Φ.Π.Α , την ίδια ώρα που τους θέτεις μπροστά στις δικές τους ευθύνες, εσύ πρέπει το επόμενο τρίμηνο να πεις : 500 εκατομμύρια από το λαθρεμπόριο των τσιγάρων , 1,5 δις από τα πετρέλαια και τα καύσιμα …..
Κ.Μακρή -Κύριε Τριανταφυλλίδη επειδή αυτά τα είχατε πει και τον Γενάρη και ήμασταν όλοι μαζί σας σε αυτά όπως καταλαβαίνετε , αλλά δεν τα είδαμε στο επτάμηνο, μήπως και εσείς καθυστερήσατε;
Αλεξ.Τριαν.- – Ήμασταν τόσο αυστηροί με την διακυβέρνηση των 40 ετών από την μια, για να είμαστε τόσο αμείλικτα απόλυτοι στο επτάμηνο; Να πω μόνο ένα στοιχείο. Αυτή η κυβέρνηση δεν κατέθεσε ούτε έναν, ούτε έναν προϋπολογισμό!
Κ.Μακρή.- Αυτό είναι καινοφανές , μη το λέτε ότι είναι υπέρ σας αυτό ότι δεν καταθέσατε έναν προϋπολογισμό, αν είχατε κλείσει την διαπραγμάτευση νωρίτερα θα είχατε καταθέσει και προϋπολογισμό. Πηγαίνατε με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ οκτώ μήνες.
Αλεξ.Τριαν. – Ο προϋπολογισμός κατατίθεται, αν δεν κάνω λάθος από την δημοσιογραφική μου εμπειρία κάθε Νοέμβριο.
Κ.Μακρή.- Ναι, αληθές είναι αυτό, αλλά έπρεπε να καταθέσετε συμπληρωματικό προϋπολογισμό την άνοιξη , γιατί τώρα πηγαίνατε με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ , ότι άφησε η ΝΔ πέρσι δηλαδή, δεν κάνετε κάποιο καινούργιο αναθεωρημένο;
Αλεξ.Τριαν. – Ότι δεν άφησε , θέλετε να πείτε , γιατί ο κ.Σταϊκούρας ομολόγησε ότι τον Φεβρουάριο δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις
Κ.Μακρή.- Σε αυτά που λέτε και έχετε την στήριξη όλων θέλω να υποθέτω, για την φοροδιαφυγή για την μαύρη εργασία, για την διαφθορά, για…για …για … έπρεπε να δώσετε δείγματα και δεν τα δώσατε αυτό το επτάμηνο;
Αλεξ.Τριαν.- Δεν δώσαμε; Δεν κλήθηκε ο κ. Παπασταύρου από τη λίστα Λάγκαρντ να πει τι και πως; Δεν δώσαμε με τα 1.300 δάνεια της Αγροτικής τράπεζας που ήδη έχουν παραπεμφθεί στον εισαγγελέα; Ο κ. Νικολούδης , ο κ. Πολάκης και ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνουν εξαιρετική δουλειά. Συγκρίνουν το σύνολο των λιστών με τους 52.000 που έβγαλαν τα λεφτά,100.000 ευρώ και άνω από το 2002 και μετά, αυτοί θα κληθούν . Για αυτό σας είπα τρίμηνο, μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 θα έχουμε χρόνο. Είναι η δεύτερη και τελευταία μας ευκαιρία .Αλλά τώρα θα μπορούμε να κυβερνάμε, όχι να διαπραγματευόμαστε όπως ήμασταν αναγκασμένοι τους 7 πρώτους μήνες.
Κ.Μακρή – Μια και το λέμε αυτό, ένα τελευταίο ερώτημα. Τώρα επειδή έχει προκύψει αυτή η ιστορία με τον κ. Μητρόπουλο. Πρέπει κατά την γνώμη σας να είναι υποψήφιος ο κ. Μητρόπουλος ή όχι;
Αλεξ.Τριαν.- Είναι ένα θέμα το οποίο το χειρίζονται τα αρμόδια όργανα του κόμματος , εγώ δεν έχω γνώση του συγκεκριμένου φακέλου. Εγώ αυτό που θέλω να πω κλείνοντας αφού μου λέτε ότι έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος μας, είναι να πω κυρία Μακρή αν μου επιτρέπεται ότι: Το Πένθος ταιριάζει μόνο στην Ηλέκτρα, δεν ταιριάζει στην Αριστερά, η φυγή, η διαφυγή, η υπεκφυγή, της αριστεράς που πετάει πέτρες στα τζάμια της εξουσίας και όταν γίνεται η εξουσία, να αρνείται να δώσει συγκεκριμένες, μετρήσιμες ορατές λύσεις στην καθημερινότητα, στην παιδεία , στην υγεία. Αυτό αρχίζουμε να το κάνουμε πράξη την επομένη των εκλογών, με αυτοδυναμία, με αυτοδύναμο τον Τσίπρα. Τον Αλέξη τον Τσίπρα που πάνω στους ώμους του εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός να κάνει διαπραγμάτευση. Γιατί οι προηγούμενοι δεν είχαν στο μυαλό τους την έννοια της διαπραγμάτευσης. Ήταν τα παιδιά των yes men.

Μοιραστείτε το!