“Διακύβευμα η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς”.

«Σήμερα θα δούμε αν θα πέσει η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, από αριστερούς βουλευτές, γιατί θεώρησαν ότι έπαψε να είναι αριστερή», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη συμφωνία, μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Τζούλη Τσίγκα.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης έθεσε προς τους διαφωνούντες ορισμένα ερωτήματα, όπως είπε προς προβληματισμό: «Έκανε η κυβέρνηση όλα όσα μπορούσαν να γίνουν ή όχι; Απέφυγε να κάνει κάποια πράγματα; Υπήρχε εναλλακτικό και βιώσιμο σχέδιο που δεν υιοθετήθηκε;».

Για να καταλήξει σε ένα κρίσιμο ερώτημα: «Τι πρέπει να κάνει σήμερα η Αριστερά, να εγκαταλείψει τη χώρα στο παλιό πολιτικό σύστημα ή να δώσει τη μάχη στις συνθήκες που υπάρχουν;».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης παραδέχτηκε ότι η συμφωνία είναι κακή, επώδυνη και ξεπερνάει κατά πολύ τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ποια είναι η εναλλακτική λύση;», ρώτησε.

Όπως σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου δεν ήταν ούτε για επιστροφή στη δραχμή και σε εθνικό νόμισμα, ούτε για εξαΰλωση των καταθέσεων του λαού.

«Υποστήκαμε μια ήττα. Αυτό που παλεύουμε είναι να μην είναι μια ήττα διαρκείας», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης, καλώντας όσους διαφωνούν με την κυβέρνηση να τη στηρίξουν και «να δώσουν τη μάχη από μέσα».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Στην κατάληξη της ημέρας ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του τα δεδομένα και θα αποφασίσει. Αυτή η καρικατούρα κοινοβουλευτικών συσχετισμών δε μπορεί να συνεχιστεί. Ο μόνος γνωστός τρόπος είναι οι εκλογές».

Μοιραστείτε το!