Η ΕΡΤ3 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (video) – ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ Δ.Τ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ.

ΑΘΗΝΑ-28 Αυγούστου 2013

Σε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, αποτυπώθηκε η κατηγορηματική αντίθεσή τους στο μόρφωμα της μεταβατικής, κατ” ευφημισμόν «Δημόσιας Τηλεόρασης». Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας των εργαζομένων της ΕΡΤ3 από την Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης. Εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε η ομόθυμη στάση των τεσσάρων πολιτικών αρχηγών να μην εκπροσωπούνται τα κόμματά τους σε εκπομπές της «ΔΤ».

Την ίδια ώρα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που φέρει τις υπογραφές των Παντελή Καψή και Σίμου Κεδίκογλου, συγκροτείται «Ειδική Επιτροπή για την Επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης». Σύμφωνα με την απόφαση, έργο της επιτροπής θα είναι η παροχή γνωμοδοτήσεων και προτάσεων σχετικά με τις απαραίτητες ενεργειες για την επαναλειτουργία της «ΔΤ».

Ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου. Ο επικεφαλής του κόμματος επανέλαβε στους εργαζομένους της ΕΡΤ3 την ανυποχώρητη επιλογή να επανέλθει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ, όταν αναλάβει την διακύβερνηση της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, ακόμη, τη θέση του κόμματός του, ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχει στις εκπομπές της «ΔΤ».

Ο πρόεδρος του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, δεσμεύτηκε για τη στήριξη του κόμματός του στην προσπάθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ, ενώ ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα έχουν ως σημείο αναφοράς την ΕΡΤ3.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική του εναντίωση στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, την απόφασή του να μην εκπροσωπείται η ΔΗΜΑΡ στο μόρφωμα της μεταβατικής «ΔΤ».

Ο Γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι πολύ σημαντικός.

Μοιραστείτε το!