Οι Σφίγγες Είναι Παρούσες Στη Δ.Ε.Θ

«Οι ακέφαλες – ανεγκέφαλες σφίγγες της Λιτότητας, του Μνημονίου και της Τρόϊκας -με γαλλικό μάλιστα άρωμα-

θα συνεχίσουν να ερημώνουν τη χώρα, καταβροχθίζοντας όποιον δεν απαντά στο αίνιγμα που θέτουν επιτακτικά:

Το αίνιγμα ζωής, προοπτικής και ελπίδας αναμένει έναν Οιδίποδα για να το λύσει, χωρίς ωστόσο να σκοτώσει

τον πατέρα του (αξίες – αρχές) και χωρίς, βεβαίως, να παντρευτεί τη μάνα του (την εξουσία).

Ποια είναι η διέξοδος όταν έχεις καταποντιστεί σε βάθος 100 μέτρων, λόγω των μέτρων του Μνημονίου

και γνωρίζεις ότι για την επιστροφή στην επιφάνεια το οξυγόνο στην μπουκάλα επαρκεί μόνο για τα 50 μέτρα;”

Η είδηση ότι η ανακάλυψη νέας τούμπας και νέου τάφου στην πλατεία της ΧΑΝΘ ή στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με ολίγον αντιρατσιστικό φέρνουν άρον – άρον το κυβερνητικό δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου στην πόλη μας, ελέγχεται για την ακρίβειά της.

Δεν αποτελεί, ωστόσο, μύθευμα η κυβερνητική υπεκ-φυγή προς τα μπρος, με υλικά ταφής – διαφυγής προς τα πίσω, σε έναν εξόφθαλμο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια σωτηρίας από τις αναθυμιάσεις της μνημονιακής «πολιτικής εν τάφω».

Είναι αληθές ότι το Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ οι ακέφαλες – ανεγκέφαλες σφίγγες θα είναι παρούσες. Κεντροδεξιά πανστρατιά από τη μια, με ουρά ακροδεξιού ερπετού και φτερά πεφωτισμένου πτηνού, θα κομίσει ο πρίγκιπας της Καλαμάτας.

Από την άλλη, η γνώριμη πόρνη της ιστορίας, η δήθεν σοσιαλδημοκρατία, που το πρωί συναγελάζεται με τους εργάτες κρατώντας κλάδους ελαίας και το βράδυ κυλιέται στα βελούδινα κρεβάτια των μιντιαρχών -γνωστών ως νταβατζήδων- θα επιχειρήσει και πάλι να μακιγιαριστεί για μία ακόμη παράσταση λεξιλαγνίας, έχοντας πρίμο σεκόντο την ιαχή «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», ή στη νέα της εκδοχή «Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά».

Οι κεφαλές των σφιγγών θα αναζητούνται:

– Στις ημιτελείς σήραγγες της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης που θα τελείωνε το 2013.

– Στους λαβυρίνθους της ανεργίας του 40% του ενεργού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης (10 χιλ. βιοτεχνίες έβαλαν λουκέτο, αφήνοντας 50 χιλ. κόσμο στον δρόμο, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο).

– Στις αδηφάγες διαθέσεις να εκποιηθεί το σύμπαν στον Μινώταυρο του ΤΑΙΠΕΔ, από το Καπάνι μέχρι την ηλεκτρική εταιρεία και την Πλαζ της Αρετσούς, από τα στρατόπεδα που σπαρταράνε στη Δυτική Θεσσαλονίκη μέχρι το κάμπιγκ της Επανομής (η είδηση πώς ο Λευκός Πύργος θα μετατραπεί σε σούσι-μπαρ ελέγχεται και αυτή ως μία ακόμη από τις διαδόσεις των κομμουνιστών).

– Στις λεωφόρους της παρακμής μιας πόλης, στην οποία η δημοτική αρχή αδυνατεί να μαζέψει και να διαχειριστεί τα σκουπίδια της, που βρωμάει και ζέχνει, καθώς ο δήμαρχός της επιχειρεί να βρει λύση με τους παρουσιαστές του Mega στο φλέγον ζήτημα της καύσης των νεκρών (για τους ζωντανούς-νεκρούς ούτε λόγος βέβαια).

– Στην προκλητική απουσία, ακόμη και στο νεόχτιστο παλάτι του Μπουτάρη, οποιασδήποτε πρόβλεψης για τα άτομα με αναπηρία, όπως μου εξομολογούνταν δημόσια προχθές στο ραδιόφωνο ο πρόεδρος τους Φώτης Μπίμπασης.

Οι ακέφαλες – ανεγκέφαλες σφίγγες της λιτότητας, του Μνημονίου και της τρόϊκας -με γαλλικό μάλιστα άρωμα- θα συνεχίσουν να ερημώνουν τη χώρα, καταβροχθίζοντας όποιον δεν απαντά στο αίνιγμα που θέτουν επιτακτικά: Το αίνιγμα ζωής, προοπτικής και ελπίδας αναμένει έναν Οιδίποδα για να το λύσει, χωρίς ωστόσο να σκοτώσει τον πατέρα του (αξίες – αρχές) και χωρίς, βεβαίως, να παντρευτεί τη μάνα του (την εξουσία).

Ποια είναι η διέξοδος όταν έχεις καταποντιστεί σε βάθος 100 μέτρων, λόγω των μέτρων του Μνημονίου και γνωρίζεις ότι για την επιστροφή στην επιφάνεια το οξυγόνο στην μπουκάλα επαρκεί μόνο για τα 50 μέτρα;

Αυτό το οικονομικό σταυρόλεξο των κυβερνητικών σφιγγών της Θεσσαλονίκης, καλούνται να απαντήσουν και να αντιμετωπίσουν η πολιτική ηγεσία της Αριστεράς και οι χιλιάδες των διαδηλωτών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, που και αυτό το Σάββατο θα επιμένουν να μην αναμένουν την ανατροπή – συστημένη επιστολή να έρθει delivery στο σαλόνι τους σπιτιού τους.

Οι ακέφαλες – ανεγκέφαλες σφίγγες θα λανσάρουν επικοινωνιακά τα γνωστά χιλιοειπωμένα περί «συνεργασίας, συμφωνίας, συνεννόησης, εν όψει της προεδρικής εκλογής». Ποιοι με ποιους θα συνεργαστούν;

Ο απολυθείς – βιασθείς δεν επιχειρεί να ξανακάνει έρωτα με τον βιαστή του.

Το χέρι με ονοματεπώνυμο (Σαμαράς – Βενιζέλος) που έσπρωξε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους στην αυτοκτονία δεν το φιλάς.

Οι κυβερνητικοί Μινώταυροι που κανιβαλίζουν την ίδια την κοινωνία τρεφόμενοι από τις σάρκες της και οδηγούν το μισό πληθυσμό της χώρας κάτω από τα όρια της φτώχειας, πώς ακριβώς θα συνομιλήσουν, θα συνεργαστούν και θα συνεννοηθούν με αυτούς των οποίων τις ζωές αδίστακτα και προκλητικά διαλύουν;

Δεν είμαστε στο πεδίο της συνεννόησης με την παρούσα κυβερνητική εξουσία. Είμαστε στο πεδίο της σύγκρουσης και μάλιστα μετωπικής με αυτήν. Μια εξουσία με αυτά τα χαρακτηριστικά του αυταρχικού, μνημονιακού κανιβαλισμού δεν συνδιαλέγεται – ισοπεδώνει, δεν συζητά – αποφασίζει, δεν συνεργάζεται – επιβάλλει.

Η πλατιά λαϊκή ενότητα, για αξιοπρέπεια – δημοκρατία – ανατροπή, είναι παρούσα, με τον συντονισμό όλων των κινημάτων και κάθε πολίτη που ορθώνει ανάστημα και διεκδικεί ζωή – ελπίδα – προοπτική στο αύριο.

Από το blog: http://alexandros-triantafillidis.analitis.gr/

* O Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης είναι δημοσιογράφος της «Ελεύθερης ΕΡΤ»

Μοιραστείτε το!