Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra 5-6-2015

«Είναι ώρες ευθύνης, είναι ώρες εθνικής συσπείρωσης» δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Κοntra 24», με τον Αιμίλιο Λίατσο στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και μεταξύ άλλων υποστήριξε τα εξής:
«Προσέχουμε τα ρήματά μας και τα βήματά μας. Το βλέμμα και το μυαλό όλων μας, όλων των πολιτών της χώρας, που συναισθάνονται την κρισιμότητα της στιγμής και την πορεία των τεσσάρων μηνών διαπραγμάτευσης, είναι στραμμένο στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό της χώρας, και στην ομιλία του στη Βουλή. Προφανώς θα γίνει μια αποτίμηση – αξιολόγηση της πορείας διαπραγμάτευσης και θα προσδιοριστεί η στρατηγική για το που πάμε από εδώ και μετά. Τρεις λέξεις σηματοδοτούν και εγγράφονται στην κρίση μας Αποφασιστικότητα, ψυχραιμία – υπευθυνότητα και ρεαλισμός.
Αποφασιστικότητα, διότι είναι σαφές ότι τέτοιου είδους τελεσίγραφα «take it or leave it», είναι εκτός πραγματικότητας.
Ψυχραιμία γιατί το παράθυρο της διαπραγμάτευσης πρέπει να μείνει ανοιχτό.
Ρεαλισμός γιατί πρέπει να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
Το σημαντικότερο όλων είναι να υπάρξει προοπτική και ελπίδα μέσα από τη βιώσιμη, σταθερή και μακροπρόθεσμη λύση στο ελληνικό χρέος για να μπορέσουν να ανοιξουν οι δρόμοι της χρηματοδότησης και της ανάπτυξης».

Μοιραστείτε το!